web analytics

2

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 23


Koffie, bijploggen, mail wegwerken, social media checken, bijwerken, nog meer koffie. Ik ben er om 6:00 uit, heerlijk! Licht! Vogeltjes die tjilpen, ik hou van de lente!


Deze vogeltjes fluiten niet! Het is m’n senbazuru! Ik zoek alle strengen bij elkaar, juiste hoogte en dan een knoop erin. AF!


M’n ouders hebben een prijs gewonnen. Krijgen wij. Zijn wij heel blij mee. Dat met dat afvallen tijdens zo’n 5-euro-per-dag-challenge, dat valt vies tegen.


Zeker als je er ook nog een feeststol bij krijgt! Lekker hoor! Ook lekker om wentelteefjes mee te maken! Hmmmm…


Om 8:00 staan we in de LIDL voor de wekelijkse boodschappen. Aangezien we nog flink wat over hebben van ons budget (en volgende maand gewoon doorgaan) koop ik een zak met 4.5 kilo basmatirijst! Met 1 kilo kunnen we 5 keer eten, dus met 4.5 kilo 27 keer! Ik denk dat dit een hele goede aanschaf is!


Vergeet die basmatirijst, geef mij maar dat croissantje, denkt Nien.


En ze lust ook nog wel een stukje van dat frikadellenbroodje.


M. moet me (van mij) even op de foto zetten met de senbazuru, maar dan moet ik er wel wat charmanter bij gaan staan. Jesus. Maar goed! 1000 kraanvogels! Woehoe!


En morgen geef ik ‘m weer weg aan vriendin M., dus dan heb ik gelukkig de foto’s nog.


Frank heeft al een tijdje een soort van haat-liefde-verhouding met deze kat. Weet niet van wie hij is overigens, maar ze zitten vaak samen in de tuin. Soms grommen, soms stil.


Kijk, dit krijg je ervan als M. meegaat naar de LIDL! Omdat we dus wat budget over hadden (en nog steeds hebben) vonden we wel dat we iets lekkers verdienden voor de lunch (ja, daar ga je, met je lekkere dingen). Deze loempiaatjes kosten € 1,99 voor 12 en zijn eigenlijk heel erg lekker. En ze konden in de oven.


De rest van de middag ga ik licht op tilt. Ik heb zoveel dingen door elkaar lopen dat ik zelf ook niet meer weet waar ik moet beginnen. Dromenvangers maken, site bouwen, seksspeeltjes reviewen, site bouwen, columns schrijven, beeldmateriaal bij columns regelen. Mailtje hier, mailtje daar. Alles door elkaar. Echt. Op. Tilt. Ik krijg van M. een paar plakjes worst tussendoor.


Maar hier was ik meer aan toe. Cheers. Ik ben afgedraaid.


Ik wilde iets heel anders eten (kaasfondue) (met afbakstokbroden), maar haal een blok spaghettisaus uit de diepvries en laat het ontdooien in de magnetron. Ook lekker. Dit was overigens voorheen een dag geweest waarop we uit eten zouden gaan (50 euro uitgespaard) of Chinees zouden gaan halen (20 euro uitgespaard).


De schade van vandaag. Het is de bon met het grootste bedrag van deze challenge! Ik zou er bijna van schrikken en dat terwijl ik voorheen voor minstens het dubbele bij de LIDL kocht (en dan nog bijna elke dag wat dingetjes los bij de Emté). Maar er zitten wat dure dingen bij (4.5 kilo rijst, een fles wijn (nu al op) (ik had het nodig) (die loempiaatjes die eigenlijk niet nodig waren) (maar wel lekker) (voor 2 weken brood) (zit in diepvries). En M. was het water drinken zat, dus die was heel hard toe aan een fles aanmaaklimonade! Maar… ik heb nu voor de komende week alles in huis. Niks meer nodig (denk ik). Ik liep ook door de keuken en keek in m’n kastjes en koelkast en dacht; jeetje, wat heb ik veel spullen, hier kan ik nog wel een maand van eten.

Uitgaven dag 23: € 28,70

Totaal uitgaven maart: € 105,30

Conclusie dag 23: Vandaag een hoop dingen gekocht die eigenlijk niet nodig waren, maar wel (soort van) binnen het budget passen. En aanmaaklimonade en wijn waren eigenlijk niet de afspraak aan het begin van de challenge, maar JESUS, ik was er aan toe!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Kees Versluis schreef:

    Prachtig die senbazuru! Jemig wat een woord.

  2. Else schreef:

    Tsja je gaat ook meteen voor extreem, maar als jij afgedraaid bent of er eens door zit – en je krijgt nog steeds plakjes worst van M terwijl het water hem aan de lippen staat . . . dan mag je niet klagen. Dan mag hij best een glaasje limonade ;-) Misschien lust hij karnemelk, net als die van mij – ook heel gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *