web analytics

13

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 21


Geen koffie??? Nee, een grote kop van die Chai-thee. Bijploggen, poging tot schrijven doen, lukt niet. Morgen een nieuwe ronde, want… ik heb een leuk nieuwtje (ik word ergens online columniste) (ik vertel nu nog niet waar, maar is LEUK)!


Ontbijten lukt prima! Een omelet met tomaat en ui en een restje kaas. Met brood uit de diepvries.


Even de stembiljetten opzoeken.


Als schrijven niet lukt, dan kan ik altijd dromenvangers gaan knopen! Ook daar heb ik iets nieuws (laat ik ook later weten, ik wil er eerst even een paar maken)!


Lunchen met nog zo’n zakje van die noodles.


Post van m’n grote vrienden! Yes!!!!


Tijd om te gaan stemmen! Maar ook eerst even langs de Emté. Eigenlijk hadden al deze kosten niet gehoeven, want ik had ook prima een blok erwtensoep uit de vriezer kunnen pakken, maar ik had ontzettend zin om iets te koken. Het wordt nasi. Met van die supergoedkope sateetjes van seperator-vlees. De zakken roerbakgroenten zijn in de aanbieding. Ik gebruik er 1 vandaag en eentje morgen, dus ik heb meteen alle ingrediënten voor morgen in huis. Ook de helft van het gehakt gaat in de diepvries, dus ik heb ook nog voor een andere dag gehaktballen.


Het was superromantisch! Samen stemmen (maar niet samen het hokje in).


Kijk. Ik ben niet van de pakjes en zakjes, maar weggooien is ook zonde.


En, ehhhhhh, ik denk dat we de komende maanden heel veel nasi eten.


We zijn ook nog even langs m’n ouders gegaan voor koffie en… m’n moeder is weer lekker bezig geweest! Mooi hè? Binnenkort in de shop! M. is druk bezig om de dromenvanger-shop ‘Mobile First’ te maken, want op een pc werkt alles prima, maar op een mobieltje zitten er een aantal dingen niet lekker (en aangezien iedereen volgens mij bestelt via hun mobiel of tablet tegenwoordig)? Nou ja, ook M. is lekker bezig!


Hoe dan??? Mensen, hoe dan? Ik heb 1 zak groenten erin (500 gram, maar je moet minstens 200 gram groenten per persoon), 1 extra ui, 250 gram gehakt, 100 gram ontbijtspek en 200 gram (ongekookte) rijst. Hoe kan het dan dat ik alsnog met een pan voor 4-personen nasi zit?!


Nou ja, ik vind het prima! Lekker voor nu en de lunch voor morgen is ook al klaar! SCORE!


Ik ben helemaal klaar met die kraanvogels en kan ook even geen kraanvogeltje meer zien. We hangen lekker op de bank. Verstand op nul en ‘First Dates’ aan.

Uitgaven dag 21: € 6,65

Totaal uitgaven maart: € 76,60

Conclusie dag 21: Ik kan gewoon echt niet voor 2 personen koken. Niet dat dat nou een hoger levensdoel is, maar het zou wel handig zijn. Want lunchen met nasi is dan wel superlekker (nu al zin in) maar calorietechnisch niet echt heel handig. Fuck it, YOLO!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Marjan schreef:

  Je zou het restant altijd nog kunnen invriezen… maar ja.. dan komt die vriezer nooit leeg.. LOL

 2. C.J. schreef:

  Lekker, rendang! Maar je hebt gelijk: zelf maken is zo veel beter… En zeker in geval van Indische nasi niet eens moeilijker.

 3. Ali schreef:

  Hoe maak jij pindasaus?

  • CJ schreef:

   Iedereen die ik ken gebruikt Wijko en soepen die op met ketjap manis, djahé, sereh en lombok…

   • Luna schreef:

    Ja, ik ben ook van de Wijko… beetje sambal bij en klaar… maar de satésaus op de plaatjes komt gewoon uit het zakje met ultracheape sateetjes :-)

    • C.J. schreef:

     Je moet gegeven (gekocht) separator vlees nooit in de bek kijken natuurlijk…. 😉

     • Luna schreef:

      Hahahahahaha!!! Zelfgemaakte sateetjes zijn veel lekkerder, maar toch… het proeft naar vroeger voor mij, die zakjes… en daar valt ook wat voor te zeggen :-)

 4. J schreef:

  besteld ==> bestelt

 5. Annelies schreef:

  Grammar nazi in tha house?? ;-))

 6. Mandy schreef:

  Dat zijn juist prima zakjes om mee te koken. zonder conserveringsmiddelen of andere meuk én heel erg lekker bovendien.
  Ik ben heel benieuwd naar je column!!! Hoe lang moeten we wachten voor het bekend wordt? Gefeliciteerd, ik vind echt dat je heel leuk schrijft, dus dat gaan vast leuke columns worden.

 7. Else schreef:

  Ik vind die zakjes prima – en zo te zien kun je nog even vooruit . . .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *