web analytics

5

5 EURO PER DAG CHALLENGE – DAG 2


Goedemorgen! Ik neem maar weer zo’n overheerlijke gratis koffie van m’n ouders! In principe heb ik genoeg eten in de vriezer en in m’n keukenlades voor minstens een week, maar ik ga toch met m’n ouders naar de LIDL vandaag, want… traditie! Daarnaast heb ik mijn vader beloofd om deze winter nog 1 keer een grote pan erwtensoep te maken en beloofd is beloofd! Dan kan ik wel gaan zeggen dat het niet binnen ons budget past en dit en dat, maar ik heb nog 3 rookworsten in huis, 2 pakken spliterwten en 750 schouderkarbonades (allemaal al eerder gesponsord door m’n ouders) (waar doen ze het van, die mensen hebben ook maar een AOW’tje en een klein pensioentje) (die kopen goed in en leven spaarzaam) (en mijn vader wilde héél graag verse erwtensoep)!


Ik heb dus alleen maar prei nodig (3 stuks) (ik kies de allerdikste uit, want daar hou ik van) en een knolselderij (79 cent). Ik heb thuis nog 1 kilo winterwortelen, maar die zijn bevroren. Ik denk dat die wortelen nog prima door de soep kunnen, maar m’n vader is er heilig van overtuigd dat dit niet zo is en dat er dan geen smaak meer aanzit en dat ik écht verse wortelen moet kopen. Om m’n erfenis veilig te stellen neem ik toch maar een kilo wortelen mee (79 cent). De totale boodschappen bij de LIDL bedragen hiermee € 3,05. Dit is sowieso al een enorme prestatie op zich, want in de 5 jaar dat we vrijdag naar de LIDL gaan is dit nog nooit voorgekomen.


Dit is mijn ontbijt. Hetzelfde als gisteren, want de roomkaas-van-een-maand-over-de-datum is nog over, net als een stukje komkommer.


M. heeft zich laten overhalen tot een frikadellenbroodje (die m’n ouders hebben gesponsord). Na de koffie gaan m’n ouders weer naar huis en wij aan het werk.


De lunch bestaat uit de broccolisoep van gisteren, maar nu met wat reepjes ham en wat geraspte kaas. Ook een boterham met kaas. Had ik allemaal nog in huis.


Ik ga beginnen aan het avondeten. Het wordt Indiaas. En daar hoort gewoon een bak raita bij. Helaas is de komkommer die ik hiervoor wilde gebruiken bevroren. Normaal gesproken zou ik een nieuwe komkommer gaan halen, maar nu wordt het half-bevroren raita (smaakt overigens prima). Ik had de komkommer nog, net als een knoflookteentje. Dit gaat in de toekomst nog wel een dingetje worden, want Indiaas zonder raita, dat kan ik me niet voorstellen, maar ja, Turkse yoghurt is niet echt goedkoop. De toekomst zal het leren!


Dit gaat ook een dingetje worden, besef ik. Indiaas eten zonder pappadums, ik kan het me niet voorstellen! Maar ja, 10 pappadums kosten € 1,90. En voor 2 personen maak ik altijd 4 pappadums. Dat is bijna 80 cent voor een bijgerecht dat niet eens gezond of voedzaam is.


Gelukkig heb ik nog 6 pakken op voorraad.


Iets wat ik nooit doe; rijst of pasta afmeten qua gewicht. Laat ik daar maar eens mee gaan beginnen! Op internet las ik dat 100 gram ongekookte rijst prima is per persoon.


Wat ik wel altijd doe en zal blijven doen; koken voor meerdere dagen tegelijk. Ik kook dan een Indiaas gerecht voor 6 personen, eet daar met M. van, breng een bak voor 2 personen naar m’n ouders en vries zelf 2 x 1 persoon in. Zo hebben we vandaag een bakje spruitjescurry (voor 1 persoon) en een bakje zoetzure Indiase kip (voor 1 persoon). Maar… we nemen van allebei de helft van de gerecht, zodat we variatie op ons bord hebben! Ook nog een tomatensalade (de tomaten waren ook bevroren, maar smaakten nog prima).


Toch nog wat rijst over.


Vind deze dikke dame helemaal niet erg, want die lust wel wat extra door de brokken. En ja, als je echt op elke cent moet letten, dan bewaar je het restje rijst voor door de soep, I know!

Ik word opgehaald door de ene overbuuf om bij de andere overbuuf te gaan kijken naar… deze beeldschone poes die ons een paar maanden terug regelmatig uit onze slaap heeft gehouden vanwege aanhoudende krolsheid! Gelukkig heeft ze tijdens haar nachtelijke omzwervingen een geschikte kater gevonden en is nu voorzien van… 5 BEELDSCHONE kittens!!!! Aaaaaah!!!!! Ik wil ze allemaal!!

Verliefd!!!!

Niets zo leuk als babypoesjes! Hoe zoet! Ik mag gelukkig elke week komen kijken en ik wil er heel graag 1, of 2 of eigenlijk alle 5, maar huisdiertechnisch gezien is ons huishouden vol.


’s Avonds is het spelletjes-avond bij onze overburen. De overbuurvrouw had al gezegd; ‘Joh, zo’n 5-euro-challenge’ is helemaal geen probleem, je moet gewoon vaak op visite gaan.’ En inderdaad; met het snackplateau dat ons werd gepresenteerd hadden we het avondeten eigenlijk best over kunnen slaan. HEERLIJK! En… de buurvrouw en ik hebben samen 3 potjes tegen 1 gewonnen van de overbuurman en M. met ’30 seconds’! Top-avond!

Uitgaven dag 2: € 3,05

Conclusie dag 2: Ja, op deze manier kan iedereen zo’n challenge weken, nee, maanden volhouden, I know! Nogmaals; het wordt pas een interessante challenge na een week of 2. Maar ik heb voor € 3,05 boodschappen gedaan bij de LIDL, dat is toch een heel klein succesje te noemen!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Mirjam schreef:

  Je kunt wellicht ipv pappadums naanbrood bakken? https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-zelf-naanbrood-bakken/
  Succes met de challenge!

  • Luna schreef:

   Dat is een goede tip… want naanbrood kun je ook weer invriezen natuurlijk (maar eerst moet de vriezer leeg) (en ik heb nog 3 zakken naanbrood liggen) (ik denk dat ik de challenge 6 maanden moet doen wil ik alles op hebben) ;-)

 2. Moeder van Luna schreef:

  Wat ’n schattige poesjes !!!!!

 3. Terrebel schreef:

  Goed bezig! Een paar jaar lang leefde ik samen met mijn zoon van €3,20 per dag. Dat hebben wij overleefd. Het kan dus prima.

  • Luna schreef:

   Holy Shit! Dat is echt heel weinig!!!! Gelukkig is het hier ‘voor de gein’… maar eigenlijk eerder; om ook even bewust te worden van geld… je geeft het zo makkelijk uit… flesje wijn hier, zakje chips daar, koekje erbij… we gaan nog even verzinnen wat we gaan doen met het geld dat we overhouden :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *