web analytics

2

ZUURKOOL-LOEMPIA’S, DRAKEN EN DOPERWTEN

middengelukt1

IMG_5060
Is het al lente? Is het al lente??? Nou, nee… maar de Turkse tortelduifjes zitten wel verliefd in de tuin (ze zijn bezig met het bouwen van een nest bij de buren).

IMG_5066
Dit wordt Ploesie Midas! Lekker bezig! Zo heb je helemaal geen enkele bestelling en nu heb ik er ineens weer 6 liggen. Heel fijn! De rest van de dag ga ik af en aan op de bank met diverse PloesiePoesies om ze in elkaar te naaien.

IMG_5067
Nina ligt in haar bench te chillen.

IMG_5069
En… J. maakt met dochter S. de zuurkool-loempias.

IMG_5070
Hij schept alles erin en rolt de loempia.

IMG_5073
En dochter S. plakt ‘m dicht met ei.

IMG_5074
En doet de loempia’s in de diepvries. Samenwerking dit hoor.

IMG_5083
En ik maak zelf nog een batch mini-zuurkool-loempiaatjes, want daar zijn de vingers van de echtgenoot te dik voor. Maar! Kijk! Nou! Toch! Hoe ontzettend leuk en gezellig dit eruit ziet! Helemaal een hippe Hollandsche snack toch! En… ook echt lekker! Want dus een knakworstje met zuurkool en een knapperige korst van loempiavellen-deeg. Ik zeg; 100 punten! SCORE!

IMG_5090
Het zoontje van vrienden R. en J. komt langs om even te vissen (hij heeft z’n vader voor het gemak ook maar meegenomen). D. heeft deze kleine vos ’s ochtends per ongeluk uit z’n winterslaap gehaald en toen is de vlinder doodgegaan. Heeft indruk gemaakt. Wat indruk op mij maakt is de moestuin van D., die een stuk verder is als die van mij (z’n vader had even een foto genomen om me jaloers te maken). We zijn gelijktijdig begonnen! Dit kan niet kloppen en dit kan ook niet de bedoeling zijn van het leven. Kindjes met een sneller groeiende moestuin dan ik. BOEHOEHOE!!! Toch geef ik D. een paar dubbele moestuintjes mee, want zo ben ik.

IMG_5091
Het vissen wordt uiteindelijk niks, dus we zetten een kinderfilm op, maar D. heeft meer aandacht voor een computerspelletje en… hij had de film al gezien en spoilert ‘m ook nog eens voor me: “Die vader gaat dood op het einde.” Aaaaaargh! Nu wil ik de film helemaal niet meer zien! Ik wil altijd dat iedereen blijft leven en geen gedoe met drama’s!

IMG_5096
We kijken dus naar How To Train Your Dragon 2 en gelukkig heeft de film toch een happy end, maar de vader komt helaas niet meer tot leven en dat is stom, want dit soort dingen zijn juist wél mogelijk in films en ik vind dat je daar als filmmaker gebruik van moet maken. Wel een dikke aanrader deze film.

IMG_5098
Wat een Oud-Hollandsche gezelligheid!

IMG_5100
We eten boerenkool.

IMG_5101
Met worst en misschien drijven onderin nog wel een paar knakworsten die we over hadden van de zuurkool-loempiaas.

IMG_5102
Jajajajaja, doperwtjes! Jullie worden morgen dan écht overgepoot!

IMG_5104
J. brengt dochter S. weer richting Apeldoorn en wij gaan ’s avonds op de bank om Boer Zoekt Vrouw te kijken. Heerlijke tv! Oh, en omdat de frituurpan toch nog op het aanrecht stond in verband met de zuurkool-loempia’s kon er ook nog wel een Vietnamees loempiaatje bij.

Vorig jaar had ik een hele goede dag! En... ging ik uit eten bij de Goya (nu ook wel weer een keer zin in)!

Vorig jaar had ik een hele goede dag! En… ging ik uit eten bij de Goya (nu ook wel weer een keer zin in)!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jolanda schreef:

    Ik bemoei me nergens mee hoor……….. ;) Maar, misschien is het verstandig om toch eens over je voeding na te denken…….. die foto van die worsten is echt goor (sorry, vegetariër) en als ik zo zie wat je naar binnen werkt, dan ziet het er zorgwekkend uit………….. het is maar een tip ;))

  2. Christina schreef:

    Dear Trent,Thanks for the awesome cnemmot!I thought all the readers theatres plays were great too. I really enjoyed Tripping Helps.I learnt about swap it don’t stop it too, I think that the swap it don’t stop it is a great way to remember to be healthy and stay fit.I too thank the teachers who taught me about healthy choices.Liv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *