web analytics

13

WANT REGELS ZIJN FUCKING REGELS

Met 2 fietstassen en 2 boodschappentassen met lege flessen fiets ik woensdagochtend richting de glasbak. De wind waait mij met m’n fiets van de rechterkant van de straat naar de linkerkant. Weeralarm, het advies om binnen te blijven, maar ja, mijn opruimwoede moet ook worden gevoed. Aan het einde van mijn straat besluit ik de brug niet aan de rechterkant over te steken, maar ik neem meteen de linkerstoep. Dat is korter, en minder gevaarlijk. Wanneer ik door de windstoten met moeite de helft van de brug heb beklommen zie ik een auto mij stapvoets naderen. Een politieauto. Heb ik weer. Een vrouw met kort rood draait het raampje open. Ik heb bij voorbaat al een hekel aan vrouwen met rood haar. “U kunt gewoon aan de rechterkant van de weg blijven fietsen”, zegt de agente met een strak gezicht. No shit? Meent ze dit nou echt? Ze ziet dat de wind me bijna van m’n fiets waait, dat het veiligheidstechnisch voor mij écht verstandiger is om aan de linkerkant te blijven, maar nee, regels moeten ten alle tijden worden opgevolgd natuurlijk! Ik trotseer hier weer en wind, ik had die flessen ook gewoon in de vuilnisbak kunnen mieteren en niemand die er iets van zou merken en dan gaat zo’n bitch mij even datgene uitleggen wat ik al sinds het Verkeersdiploma uit groep 7 weet; dat ik aan de rechterkant van de weg moet fietsen. “Ik wil alleen m’n lege flessen even in die glasbak gaan gooien”, zeg ik en ik wijs naar de glasbak die 10 meter verder staat. De agente blijft me strak aankijken. “Dan kun je dus wel gewoon aan de rechterkant van de weg blijven fietsen”, zegt de bitch bits. Niks geen: “Okay mevrouw, fijn dat u ook in dit rotweer nog om het milieu geeft, maar doet u wel voorzichtig? Er kunnen venijnige windstoten tussen zitten.” Bitch! Vieze autoritaire bitch. Ik word terechtgewezen door een agente op een minuscule overtreding en dat terwijl P. en ik maanden, bijna jaren, wekelijks ’s nachts hebben gebeld naar de politie Amstelland om te klagen dat er junks aan het spuiten, vechten, neuken, beffen, pijpen, basen, snuiven, slikken, gillen, krijsen waren voor onze deur en daar werd nooit wat mee gedaan! En ik krijg een standje omdat ik 20 meter aan de verkeerde kant van de weg fiets. Bitch! Bitch! Bitch! Zonder de agente verder aan te kijken fiets ik de 10 meter verder aan de verkeerde kant van de weg. Dat zal haar leren. Bitch.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Janssen. schreef:

  Pietluttg gedoe!!!
  Gisteren kwam zoon uit de trein,fiets weg….met meerdere fietsen weggehaald,stonden niet oke!
  Op te halen ver buiten het centrum,kosten:20 euro……….waarom niet eerst een waarschuwing????

 2. jan schreef:

  O, wat heerlijk om je zo af te reageren op zo’n politietrut. Ik steun je: bitch . . . bitch!!!!!!

 3. Juul schreef:

  Toen onze buurman onze buurvrouw structureel in elkaar sloeg na eerst de kinderen midden in de winter op het balkon te stallen, kreeg ik ook van de politie te horen of ik niet zelf even bij deze mensen aan wilde bellen. Te druk om te komen, ze hadden fietslichtcontrole op de Marnixstraat. Toen begreep ik het ook even niet meer.

 4. Saskia schreef:

  De politie… Overheid, ook zo geitig en star allemaal. En dan op van die verkeerde momenten…
  Ook ik steun je! BITCHHH!!

 5. Brooklyn schreef:

  “Ik heb bij voorbaat al een hekel aan vrouwen met rood haar.” :)

 6. lieve schreef:

  Ik ben het echt wel met je eens dat de prioriteiten van de politie soms een beetje op zn zachtst gezegd wonderlijk zijn, maar toch irriteert het een beetje dat iemand die met z’n volle verstand een huis koopt in de hoeren/junkenbuurt van de stad wekelijks ’s nachts naar de politie belt om te klagen over overlast van junks en aanverwante personen. Zelf ben ik toevallig opgegroeid in de buurt waar jij woont en wij vestigden bij het naar buiten gaan ook regelmatig records hinkstapspringen over condooms, spuiten en wat niet al. Maar ach alles went en het is volgens mij ook gewoon een beetje onderdeel van het bestaan als je je in een dergelijke buurt vestigt.

 7. Marijn schreef:

  Misschien heeft zij ook bij voorbaat een hekel aan vrouwen met rood haar? :)

 8. Rian schreef:

  heerlijk stukje. En respect voor jou, dat je met dat weer (heb gehoord dat het ka uu te was) toch de moeite neemt om flessen weg te brengen!

 9. Marloes schreef:

  Ik weet nog wel een goed plekje voor die lege flessen..up her …!

 10. Mara schreef:

  O VRESELIJK dat mens! Ik voel de frustratie gewoon opborrelen. Grrr.

 11. Erik schreef:

  Glasbak? Dat lijkt zoiets uit de jaren 1980… komt de stedelijke afvaldienst glas dan niet apart aan huis ophalen? Hier in België zijn er 7 verschillende ophaalrondes (glas in oranje kliko’s of bakjes) – ik moet er niet aan denken dat ik iedere keer met glazen flessen op de fiets zou moeten. Dan zijn er toch ongetwijfeld mensen die glas bij het restafval stoppen?

  Maar je hebt natuurlijk gelijk wat die agente betreft. Wat prioriteiten betreft kiezen ze soms toch de gemakkelijkste weg. Enkele jaren geleden is mijn fiets in Amsterdam gejat (ondanks 3 sloten), en ik mocht geeneens aangifte doen. Uiteindelijk heb ik de aangifte dan maar in Terneuzen gedaan (omdat ik daar toch langs moest).

  Laatst stonden er wel 10 agenten langs de Weteringschans om fietslichten te controleren (zo’n fuik waar je niet kan ontsnappen), terwijl ik ze nog geen enkele fietsendiefstal heb zien oplossen – toch niet bepaald een onbeduidend probleem in Amsterdam!

 12. Miriam schreef:

  Tja…
  Als politie agente :-) moet ik zeggen dat ik het vergelijken van het een met het ander altijd een beetje flauw vind: “ze spreken je aan op de fiets, maar het junkenprobleem lossen ze niet op”. Dat is natuurlijk een appels/peren verhaal. Dan zou de politie dus niets meer mogen doen aan “kleine zaken” omdat grote zaken onopgelost blijven. En ik begrijp dat de “burger” daar de politie de schuld van geeft, maar het is toch echt de Overheid en de Gemeente die hier grotendeels verantwoordelijk voor zijn, door allelei wet- en regelgeving waar de politie zich aan te houden heeft. Geloof me, de meeste politieagenten zouden het liefst alle junks meteen van de straat plukken. Maar we leven hier niet in een politiestaat en dat is maar goed ook. Er zijn veel regels en wetten, soms te veel. Maar de politie dient zich daaraan te houden om NL geen bananenreplubliek te laten worden.

  Fietsendiefstal: allereerst moet je fiets gegraveerd zijn, want zonder nummer kun je natuurlijk geen fiets terugvinden. En dan nog is dat een speld in een hooiberg. Vind maar eens een fiets terug in Amsterdam; ja, ook voor de politie is dat best lastig. Lijkt me dat iedereen dat wel begrijpt.

  Over die aangifte snap ik trouwens niets, maar momenteel is dat zeker niet meer hoe het gaat.

  Iemand reageerde over dat zijn fiets was weggehaald: dat doet de politie niet maar de Gemeente, en dat is soms inderdaad niet terecht.

  Over het controleren van fietslichten het volgende: als jij aangereden wordt door een automobilist die jou niet ziet, wat dan? Krijgt de politie dan ook weer te horen dat ze “strenger moet optreden tegen fietsers zonder licht?”. Zo is er natuurlijk altijd wat. De politie is een gemakkelijke zondebok; onvergelijkbare situaties worden gelijk getrokken zodat wat krom is toch nog recht getrokken kan worden en toch weer met de vinger naar de politie kan worden gewezen.

  Luna, die roodharige agente was wellicht onaardig en wat muggenzifterig, maar ze heeft je toch geen boete gegeven? Dus….:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *