web analytics

11

LUNA IS WEL EENS DE WEG KWIJT

‘Waar zitten jullie?’, sms-te ik naar ex S. donderdagavond. ‘In Dante’, sms-te hij terug. ‘ ‘Dan kom ik er zo aan. Half uurtje’, sms-te ik terug. ‘Gezellig’, las ik even later in het display van mijn mobieltje. “Liefje”, zei ik tegen partner P., “ik ga even naar de kroeg met ex S.” “Is goed liefje”, zei P., “hoe laat ben je thuis?” “Geen idee, blijf maar niet op”, riep ik terwijl ik al op weg was om me om te kleden. En even later flitste ik langs hem heen, gaf ‘m een zoen en deed de deur achter me op slot. Doei! Hop, op m’n fiets richting Dante. En ik weet nog dat ik op de fiets zat en dacht; goh, wat is het toch fijn om in Amsterdam te wonen. Mooie gracht ook, die Singel. En wat fijn ook dat ik nu na 10 jaar ook eindelijk een beetje de weg ken en dat ik elke Amsterdamse kroeg inmiddels van binnen heb gezien en dat ik overal bijna blind naartoe kan fietsen. Wat een vrijheid! Wat een leven! Ik was een vrouw van de wereld! En de Haarlemmerstraat eigenlijk ook een gezellige straat! Ik zette m’n fiets op slot en liep naar binnen. Ik keek links en rechts. Ik liep van voren naar achteren, maar kon ex S. niet vinden. Nog maar een rondje door het café dan. Geen ex S. te zien. Ik belde: “Waar zitten jullie dan?” “Meteen rechts als je binnenkomt”, zei hij. Ik liep voor de derde keer richting voordeur. Ik keek eerst rechts, maar misschien dat ex S. misschien de andere rechts bedoelde. Daar zat hij ook niet. “Echt niet”, zei ik. “Volgens mij ben je in de Luxembourg”, zei ex S., “daar hebben we ook wel eens afgesproken, de Dante zit ernaast.” “Ik weet heus wel waar de Luxembourg is, maar ik ben echt in de Dante”, zei ik. “Nou, ik zit toch echt rechts van de ingang”, zei ex S., “dus ik zie je zo, ik bestel alvast een biertje voor je.” Ik liep naar buiten en keek naar de gevel. ‘Dulac’ stond er in grote neon-letters. Oeps. Een kwartier later dronk ik een slok van het lauwe biertje op me stond te wachten in café Dante aan het Spui. En een paar uur en 10 biertjes verder wist ik de weg naar huis gelukkig wel in 1 keer te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. pien schreef:

  Weet je zeker dat je niet al 10 biertjes op had voordat je op de fiets stapte?

 2. Monks schreef:

  Dat vraag ik me ook af……

 3. Moeder van Luna schreef:

  Precies!!!!!!

 4. henk schreef:

  Ach Luna, je bent ook maar een vrouw.

 5. dré schreef:

  Tomtom voor de fiets met alle Amsterdamse kroegen als nuttige plaatsen. M.i. hét gat in de markt!

 6. Maurice schreef:

  Ik ben zo blij met vriend P. Als die exen. Persoonlijk zou ik er PMS van krijgen Luuntje.
  Kan je 1x niet het woord EX laten vallen? Dank je en kus op je lippen!

 7. Luna schreef:

  Haha, nou ik heb 12 jaar geleden ongeveer 2 maanden ‘iets’ met ex S. gehad… en ik ben inmiddels al weer meer dan 9 jaar met P.! Verder zie ik geen enkele ex meer trouwens… Oeps, toch weer 2 keer het woord ‘ex’ laten vallen… en dat was 3 keer…

 8. Maurice schreef:

  Ik kreeg je aan het lachen. Kopje koffie doen ?

 9. Maurice schreef:

  Ja, ik ben gemeen. Als ik het niet vraag, zeg je nee en krijg ik vriend P. op mijn dak.

 10. jala schreef:

  Bedoel je niet Dulce? Op de Haarlemmerstraat?

 11. marloes schreef:

  Hahaha. Op het moment dat ik “Haarlemmerstraat” las, dacht ik: Oeps, die is op weg naar Dulac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *