web analytics

9

LUNA EN EEN OVERDOSIS

Ik kan een hoop hebben. Maar een overdosis creativiteit om me heen, en een overdosis aan ideeën in m’n hoofd, daar moet ik nog mee leren omgaan. Zo kwamen afgelopen zaterdag de creatieve dames M%n en Marloes een dagje bij mij logeren. Knippen en plakken en tekenen en schilderen. En van een hele middag, avond en nacht creatief doen en ondertussen praten over van alles, inclusief kunst, cultuur en Zen, was ik al helemaal hyper in m’n hoofd. Ideeën! Mijn hoofd klapte haast van alle ideeën. En de volgende dag kwamen er nóg meer creatieve dames over de vloer. Een kleine delegatie van ‘mijn’ ATC-Yahoo-group was naar Amsterdam afgereisd om face-to-face atc-kaartjes te ruilen. En dat is leuk! Heel leuk! Maar ook heel vermoeiend. Mijn hoofd werd nog voller dan het al was. Omdat ik zoveel dingen tussendoor zie en hoor en omdat ik dan ondertussen dingen bedenk wat ik daarmee zou kunnen doen. Dus toen zondagavond het huis weer leeg was, en enigszins stil, toen dacht ik eindelijk even de boel te kunnen structureren in m’n hoofd. Even op een rijtje. Zo een beetje van ‘en dan dit en dan dit’. En dan lijstjes maken. En kijken en overzien wat echt belangrijk is. Maar toen. Toen ik eindelijk met een gerust en relaxt hart in bed lag. Toen zag ik een documentaire op Nederland 3 over de kunstenaar Adam Neate. En daar was ik zo van onder de indruk dat ik de hele nacht niet heb kunnen slapen, omdat ik nóg voller was in m’n hoofd. Ik bedacht allemaal dingen die ik nog zou kunnen schrijven. Zou kunnen maken. Zou kunnen doen. Moest doen zelfs. Maar de volgende dag was ik zo moe van het niet slapen dat ik niets deed. En de dag daarna ging met vriend F. naar het Van Gogh-museum, naar de voorstelling Rembrandt-Caravaggio, en daarna was ik wéér zo ontzettend vol van alles. Zo vol van alles, dat alles me teveel was. Maar gisteren. Gisteren heb ik mijn overvolle hoofd enigszins kunnen forceren tot het maken van een nieuwe afdeling op deze site; www.maanisch.com/mailart. Er wordt nog aan gewerkt. Net als aan de rust in mijn hoofd.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. ifje schreef:

  Doe het eens wat kalmer aan, waar ben je eigenlijk mee bezig? Zet je eens een dag op een meditatiekussentje zodat je beseft wat werkelijk telt…

 2. Luna schreef:

  Misschien is het maken van mooie dingen wel wat werkelijk telt voor mij?

 3. Buurman M schreef:

  Precies! Hey en ifje… never stop a woman that’s on a manic role! Meditatiekussentje?? Pillowfight!! :P

  Gaat heel goed! Ziet er allemaal strak uit!

 4. Maurice schreef:

  Die postkaarten zijn echt mooi Luna! Gelukkig ben ik al blij met mijn ontvangen ATC-tje die met die Flamengo. Wellicht ook een kaartje mijn kant op?

 5. Max schreef:

  Zolang je je maar niet gestigmatiseerd voelt luun. :P

 6. n8vlinder schreef:

  kiekt u wel un bietje uut, met al de drukke gedoe?

  moooooie kaartjes trouwens, die van dave seaman in panama is bijvoorbeeld briljant! ga ik gelijk naar zn management sturen! haah!

 7. Kaat schreef:

  Maar die onrust zorgt er wel voor dat je de mooiste dingen maakt.

 8. ifje schreef:

  “Misschien is het maken van mooie dingen wel wat werkelijk telt voor mij?”

  –> ja, maar dan wel na 5 glazen wijn of iets anders bedwelmends waarschijnlijk…

 9. Luna schreef:

  Voor iemand die lijkt te weten wat werkelijk telt, ben je wel verdomd venijnig ifje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *