web analytics

9

BEAT THE MACHINE THAT WORKS IN YOUR HEAD

Ik heb dus m’n eigen Jehovah’s, zoals ik ze liefkozend noem als er eens een keertje andere Jehovah’s voor de deur staan. “Ja, nee, jullie mogen best binnen komen voor een kopje koffie, maar O. en J. zijn toch mijn favoriet”, zeg ik dan. En dan krijg ik een Wachttoren in m’n handen gedrukt en dan doen ze de groetjes van mij aan O. en J. en dan lachen we vriendelijk naar elkaar.

Het getrouwde stelletje O. en J. komt maandelijks wel even bij me langs voor een gesprekje en zijn daarom ook op de hoogte van de ziekte van m’n moeder. Ze hebben zelfs een heel lief kaartje door de brievenbus gedaan, iets wat me ontroerde, al is daar tegenwoordig weinig voor nodig natuurlijk.

Gisteren kwam O. langs, samen met een wat oudere dame.

“Hoe is het met je moeder”, informeert ze.
“Nou, eigenlijk nog steeds kut”, zeg ik, “ze ligt nog steeds met die buikinfectie, al lijkt die iets aan de beterende hand, maar ja, daarna heeft ze nog steeds kanker. Kom anders even binnen?”
Even later zet ik een glas water neer voor de 2 dames.
“Het is echt veel te heet voor jullie om vandaag langs te deuren te gaan hoor. Als ik jullie was, dan zou ik lekker thuis blijven en in de tuin gaan zitten”, grap ik.

“Maar als jij wist dat er een oplossing was voor de ziekte van je moeder”, begint de oudere Jehovah, “zou jij die dan achterhouden?”

Really?
Did she just say that?

“Eh”, stamel ik.

“Er is een oplossing voor al het lijden in deze wereld, niemand hoeft pijn te hebben”, vertelt de oudere Jehovah, “het is ongeveer hetzelfde als een dokter zijn patiënt een pil of behandeling onthoudt.”

Yep, really, she said that.

De oudere Jehovah probeert de ziekte van m’n moeder te gebruiken om mij over te halen om bij hun clubje te komen. Ik kijk naar O. en ik hoop dat ze me uit deze situatie kan helpen. Zij kent me, weet wat ik doe, weet ook dat ik nooit een Jehovah zal worden, maar ze vond het wel heel leuk om te horen dat ik naar de Katholieke kerk van m’n moeder was geweest en dat ik regelmatig kaarsjes brand en op mijn eigen manier richting een God aan het bidden ben. Al kan je het bidden of mediteren of het heel hard denken aan iets noemen, who gives a shit! ‘Elk oprecht gebed wordt door God gehoord’, had O. op het kaartje geschreven en zo is het maar net! En we hebben ook al regelmatig heel veel lol gehad aan mijn tafel. Ik bedoel; ik heb het voor elkaar gekregen dat Jehovah’s over vibrators, seks, masturberen en mannen-die-altijd-meer-zin-hebben-dan-hun-vrouw hebben gepraat. Misschien heb ik hun ogen wel geopend!

“Nou”, zeg ik, “I’ll never step over to your side, dus je kan mij echt niet bekeren en dat weet O. ook. Ik ben van mening dat als je een open hart hebt en probeert alles met zoveel mogelijk liefde te doen, dat het dan wel goed komt. Nu of in een volgend leven of in het hiernamaals.”

Wanneer ze weggaan krijg ik een Wachttoren met de titel ‘Bestaan wonderen echt?’.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Branwen schreef:

  Ze blijven het proberen. En dat heb je helemaal niet nodig. Want jij hebt enorm pluspunten gescoord met de introductie van Bruce bij de ziekenhuiskunst. Lijkt mij sterk dat ze jou nog inhalen.

 2. patchwork schreef:

  O. wankelt al richting your side denk ik, en krijgt daarom nu een senior mee! :-D

 3. MevrouwH schreef:

  Knap dat je zo netjes bent gebleven, ik geloof dat ik bij ‘het acherhouden voor de oplossing voor de ziekte van jouw moeder’ de wachttoren in de brandende openhaard had gegooid. Maar ja, het is dan helaas ook weer niet zulk weer voor een brandende openhaard.

 4. CiNNeR schreef:

  De oudere Jehova had sneller buiten gestaan dan ze met haar ogen had kunnen knipperen.

 5. Kange Lees schreef:

  Ik vind dat je respect hebt voor de mening van een ander, ook als je het er helemaal niet mee eens bent. En jij laat je nooit ompraten. Maar ze proberen het altijd wel hè? Lachen, dat ze over masturberen en zo wel willen praten. Luna, veel sterkte met alles

 6. Bite Me schreef:

  Dat heb je wel heel netjes afgehandeld. Respect, ik weet niet of ik dat zou kunnen in jouw plaats.

 7. Jaap schreef:

  We (ik en mijn vrouw) kregen afgelopen week een dvd van de Jehovah’s getuigen op de deurmat. “Jij kan de God’s vrienden zijn” heet die titel en het bevat items die door een man in het gebarentaal wordt vertolkt.

  Jeetje zeg, ze hebben echt alles om mensen bij Jehovah’s te laten komen.

  Voor je mam, heel veel sterkte toegewenst!!!

 8. Thanks for the great post.I am grateful for the information given.thanks for your sharing!

 9. voorbijganger schreef:

  Ach zij geloven er echt in en denken vast oprecht dat zij het antwoord op alles hebben. Het lijkt me heerlijk als je dat echt zo voelt en nergens bang voor bent..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *