web analytics

10

UTRECHT, WARTENBERG WHEEL & IJS

beginpaginatotaal

IMG_3394
Goddomme wat een goed spul heb ik van m’n schoonvader gekregen! Kijk m’n haar eens goed zitten! Geen idee wat er in het flesje zit, maar mijn droge haar is weer lekker fluffy en zacht en als je haar goed zit, dan kun je de hele dag aan.

IMG_3388
Ondanks het feit dat ik echt last heb van m’n knie. Ja, dan moet je maar niet 30 baantjes gaan zwemmen Luun! En ligt daar nou weer zo’n kut-loombandje op de grond??

IMG_3390
Lekker handig, 3 mensen in huis en allemaal zwarte slippers.

IMG_3395
Ik schrijf vandaag onder andere een review over dit cockringetje.

IMG_3401
En dan spring ik even op de fiets om bij de Action 3 van deze armbanden te gaan halen. De armband hoef ik niet (al is-ie best leuk), maar nu heb ik wel 3 slotjes, zodat ik morgen met de pubermeiden armbanden kan gaan maken!

771gonzo
Het is tijd voor orde in de totalitaire PloesiePoesie-chaos… Ik wil zo snel mogelijk weer online met de site en ik denk dat ik qua PloesiePoesie-nummering maar gewoon bij #1000 ga beginnen, puur omdat ik door de chaos in bestanden niet meer precies weet bij welk nummer ik was… en #1000 klinkt wel koel. Hier op de foto PloesiePoesie #771 (met de naam Kitten). Wat zijn ze toch leuk en wat mis ik het maken, het borduren, de rust die dat me gaf. Het opsturen, inpakken, het opschonen van de website en alle mailtjes beantwoorden, daar zie ik wel tegenop, maar het maken en het creëren van de poezen, kom maar op! Ik ben een paar uur bezig met het uitzoeken van alle oude foto’s, want ik wil de nieuwste poezen die ik 2,5 jaar geleden heb gemaakt toch online zetten. De PloesiePoesies werden namelijk steeds mooier en de foto’s zijn toch een soort visitekaartje. Ik word er zelf helemaal blij van.

IMG_3402
J. is bezig met het werkend krijgen van de zwembadpomp. Ik bemoei me hier verder niet mee, want dit is een mannending.

IMG_3403
J. heeft heel ingenieus een oude stofzuiger bij de kringloop gehaald en nu doet alles het. Nogmaals; ik bemoei me hier verder niet mee.

IMG_3405
De nieuwste FLOW is binnen. Hmm… ik weet niet of ik het met deze stelling eens ben, van mij mogen de meeste dingen vaak wel NU.

IMG_3407
Is dus niet altijd waar.

IMG_3408
Je moet namelijk nooit uitstellen om met je hond te knuffelen.

IMG_3414
Hé, een dansende ijsbeer au naturel.

IMG_3417
Ik zit met de nieuwste FLOW in de trein richting Utrecht. Er zitten raamstickers bij de FLOW en die heb ik op het raam geplakt. Gezellig! En niks geen vandalisme, want je kan de raamstickers er gemakkelijk afhalen, net als die autostickers uit de jaren ’70.

IMG_3418
Ik krijg een sms-je van de echtgenoot dat hij met dochter S. naar de LIDL is geweest en mijn lievelings-tapas heeft gehaald (het zijn Iberische weken bij de LIDL); zure visjes (boquerones dus). HMMMM!!!

IMG_3420
Maar! Ik krijg champagne! Ik ben inmiddels bij mijn vriendinnetje Marloes aanbeland! We hebben elkaar héél lang niet gesproken (behalve even op m’n bruiloft), dus we hebben ook héél veel bij te praten. Echt HEEL VEEL!

IMG_3421
Cheers babe!

IMG_3422
Marloes heeft de Hello Fresh-veggiebox en ik mag kiezen wat ze straks gaat koken.

IMG_3423
Ik kies voor dit.

IMG_3426
WTF Marloes! Heb jij een Wartenberg Wheel in huis?? Een ‘seksspeeltje’ wat ik niet heb!!??

IMG_3428
Wel een beetje kleine lettertjes hè? Marloes heeft de ziekte van Usher en is bijna volledig blind en bijna doof (en ze heeft vandaag ook nog een oorontsteking waardoor ze maar 1 gehoorapparaat in kon, haha (oh, nee, is niet om te lachen) (nou ja, klein beetje wel)).

IMG_3430
Ze heeft een paar maanden intern bij een blindeninstituut geleerd om ‘blind’ te koken. Dus echt volledig blind, op de tast en goed georganiseerd, want als je dus het dopje ergens vanaf haalt, dan moet je dat op een vaste plek neerleggen, anders kan je dat dopje nooit meer vinden. En je moet goed onthouden wat je in de koelkast hebt liggen en waar. En trouwens, je moet van alles weten waar het ligt. Alle kruiden, suiker, meel, alles, alles. Het lijkt me zo’n extra ‘ruimte’ innemen in je hoofd allemaal, aaaaargh!!! Maar Marloes die doet het allemaal met een volledig rust en vertrouwen en als het mis gaat, ja, dan gaat het maar mis.

IMG_3433
Dit is dus zoiets wat mis ging. Het deurtje van het keukenkastje stond nog open en toen is Marloes daar tegenaan gelopen (niet vandaag, vorige week). En ja, om dan zo’n keukenkastje weer terug te hangen, dat is dus een hele uitdaging voor iemand die amper meer wat ziet. Nou ja, het is waarschijnlijk voor iedereen een uitdaging, want ik ben er een uur mee bezig geweest om uit te vinden hoe het ding terug gehangen moest worden. Of misschien ben ik gewoon niet zo’n goede klusvrouw. Uiteindelijk is het wel gelukt natuurlijk.

IMG_3431
Mooi.

IMG_3434
Dit is de monnikspij van Marloes, want ze is dus monnik. Ik was trouwens 4,5 jaar geleden bij haar monniks-ceremonie en schreef daar een stukje over: HIER.

IMG_3436
Maar zo’n kort rokje is toch net iets sexyer hoor.

IMG_3444
Heeft Marloes gemaakt op het blindeninstituut. HAHAHA! Ik vind ‘m prachtig en ben eigenlijk wel benieuwd wat de leraren er daar van vonden.

IMG_3445
Aaah gossie, Gaston. Het was raar om het appartement van Marloes binnen te komen zonder dat er een blije hond me tegemoet kwam. Ik sprak Marloes voor het laatst toen Gaston nog leefde. Nu heb ik een hond en die heeft Marloes nog nooit gezien. Raar eigenlijk. Marloes en ik hadden een paar jaar terug een meningsverschil, akkefietje, ruzie, dingetje, maar zijn toch altijd van elkaar blijft houden. Op een vriendschappelijk manier ja, dat niemand gaat denken dat ze met dat Wartenberg Wheel over m’n rug aan het wheeleren is geweest, HAHA, alhoewel, misschien, eventueel?! Nee, is niet mijn ding.

IMG_3448
Maar nu is alles weer goed, uitgesproken en fijn tussen Marloes en mij. Het leven is te kort om boos te zijn en vooral om boos te blijven. Het leven is er om te genieten van briljante maaltijden.

IMG_3449
HMMMM!!! Echt superlekker! En Marloes heeft een zelfde soort tafelkleed als wij, maar dan in het rood.

IMG_3451
Nog even een ijsje halen bij Il Mulino.

IMG_3454
Hmmmmmm!!!

IMG_3456
En dan weer met de trein naar huis, waar mijn man mij keurig ophaalt vanaf het station.

IMG_3458
De man en de dochter hebben de hele dag in het zwembad gehangen en mijn vader is ook nog komen vissen. Iedereen is moe van de dag, dus enigszins vroeg naar bed. En ja, Nina, je mag bij dochter S. op bed, je hoeft niet zo zielig te kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Maartje schreef:

  Ik heb dat tafelkleed ook. Volgeborduurd op mijn achtste.

 2. Marjan schreef:

  Wat een pracht kunstwerk heeft Marloes gemaakt zeg! Ik moet ergens heel erg grijnzen om dat Wartenberger Wheel,
  Zo’n tafelkleed had mjin Oma ook….. en nu heeft mijn Mam het…. en over heel veel jaar…. dan krijg ik het…(maar dat mag nog heel erg lang duren.. ik heb liever mijn Mam dan het tafelkleed)

 3. Moeder van Luna schreef:

  Dat noemde wij vroeger een Radeerwieltje ( was het ook ) ik heb er nog een liggen :-))

  • patchwork schreef:

   Ik heb ook nog een oud radeerwieltje, maar met kartels, om patronen met kalkeerpapier ( bestaat dat nog?) over te brengen op stof toch? Dit wieltje met scherpe priempjes ken ik niet, en dan in de keuken…

 4. Linda schreef:

  Haha. .. die kleden die maakte mijn oma ook. Ik heb er ook een heel stel geborduurd. Kleintjes dan…. heen idee waar dat allemaal is gebleven. Jammer eigenlijk.

 5. ria schreef:

  Hoi luna ,ik heb ook die kleden .mijn moeder gemaakt .

 6. Linda schreef:

  Hallo Chantal,
  Al een hele tijd lees en kijk ik hier mee, heb je, een aantal jaar geleden, ook met veel plezier gevolgd, en geniet nu weer van alles wat je schrijft en laat zien. Super dat je weer Ploesiepoesies gaat maken, daar ga je heel veel mensen blij mee maken, dat weet ik zeker. Ik ben nog steeds blij met Porky als ploesiepoesie die je voor mij gemaakt hebt.

  • Anneke schreef:

   ach ja, Porky was voor mij ooit de aanleiding om een ploesiepoes te bestellen; heb de ploesie nog steeds, alleen van het kattenduo waarvooe ik ploes kocht leeft er nog maar 1’tje

 7. Luna schreef:

  Dames! Dat ding van Marloes, dat Wartenberg Wheel, is dus écht een seksspeeltje! Wordt gebruikt in de BDSM-scene… :-)

  • patchwork schreef:

   ´k Ga mijn vintage radeerwieltje maar weer ´ns opspitten dan… ;-) Misschien ook wel handig bij muggenbeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *