web analytics

7

1KM ZWEMMEN, DREAMCATCHER & BAMI

beginpaginatotaal

IMG_3464Hello sunshine!!! Het is vroeg, de echtgenoot is naar z’n werk, ik laat de hond uit en daarna ga ik nog even aan het werk. Ik heb plenty energie!

IMG_3462
Hmm, ja, nou, niet echt hele mooie bloemetjes, maar ze doen hun best.

IMG_3468
En… daar ben ik alweer! Ook m’n best gedaan en ÉÉN KILOMETER GEZWOMMEN tijdens de 2e dag van de zwem-4-daagse! Het ging eigenlijk best wel soepeltjes, ondanks de spierpijn in m’n knie (al kan je daar geen spierpijn hebben waarschijnlijk, maar heb ik ‘m eh, overbelast, verdraaid, iets heel zieligs). Ik voel me nu helemaal extreem fris en fruitig en gezond en heb nog steeds plenty energie!

IMG_3476
Oppasmeisje heeft ook haar best gedaan en heeft 10 baantjes gezwommen (250 meter) en is 100 keer van de glijbaan geweest.

IMG_3478
Oppasmeisje M. en ik doen samen de boodschappen voor vanavond en wanneer we thuis komen is ook dochter S. wakker en de echtgenoot al thuis (hij werkt halve dagen als S. bij ons is in de vakantie). In de keuken tref ik een tafereeltje aan van een watermeloen en een mes en ik wil een stuk watermeloen afsnijden, maar dat gaat niet helemaal goed.

IMG_3479
BLOED!!! Aaaargh!! Terwijl ik sta dood te bloeden komt J. me even vertellen waarom het nou precies fout is gegaan met het afsnijden van de meloen: “Je moet altijd van je af snijden.” “Ja, dat weet ik ook wel, maar ik sta hier dood te bloeden man!!! Je gaat iemand die aan het verzuipen is toch ook niet eerst uitleggen hoe hij moet watertrappelen!!!” Uiteindelijk blijkt het een klein sneetje en uiteindelijk is het toch gewoon de schuld van de echtgenoot. Moet-ie er maar niet zo’n groot mes neerleggen, want daar kan ik niet mee omgaan. Ik snijd bijna altijd alles met een bot aardappelschilmesje en vlees dat knip ik met een schaar. En anders moet de echtgenoot maar gewoon een bakje met meloen voor me klaarzetten. Uit voorzorg.

IMG_3490
Bruce is de enige die me begrijpt.

IMG_3496
De meiden willen gaan knutselen en dochter S. stelt voor om een ‘dreamcatcher’ te gaan maken. Goed idee!

IMG_3497
Maar de meiden gaan zelf alweer wat anders doen. Een stripverhaal in een boek en met tekstballonnetjes en 3 jongens en 3 meisjes en die zijn verliefd en het klinkt heel ingewikkeld. Maar het wordt heel mooi.

IMG_3500
We kiezen om en om een liedje via Youtube. Zo blijf ik nog een beetje bij, want ik had dus nog nooit van Iggy Azalea gehoord en als ik heel eerlijk ben begint hier ook wel een generatiekloofje te komen, want ik vind Iggy Azalea dus helemaal niks. Doe mij maar Madonna. Op repeat.

IMG_3503
Heel knap hoe ik binnen een uur de hele tuin tot een atelier heb getransformeerd.

IMG_3504
De echtgenoot zit binnen naar het thuiskomen van de slachtoffers van de ramp met de MH17 te kijken. Ik word er heel verdrietig van. Zoveel ellende. En op Facebook en Twitter gaat het ook alleen maar over de ramp en de slachtoffers en de nabestaanden. Over hoe je moet rouwen. En over hoe je met ‘onze’ doden om moet gaan. Dat je respect toont als je je avatar op zwart zet. Iedereen heeft ineens een mening en als jij die mening niet hebt dan ben jij fout bezig of dan heb je gewoon geen respect. Hou op! Hou alsjeblieft op! Mensen staan te applaudisseren met mobieltjes in hun hand (Facebook! Twitter!) als de rouwstoet voorbij komt en ik vind hier heel veel van. Hou op, hou alsjeblieft op.

IMG_3507
Tijd om Nina uit te laten. Buiten hangen de vlaggen halfstok.

IMG_3508
De meiden liggen op een opblaasbedje in het zwembad.

IMG_3509
En ze mogen niet teveel spetteren, want er staat een laptop in de buurt die zorgt voor de muziek terwijl je relaxt. Dit is nogal een moeilijke opgave voor ze. Deze foto is tevens een zoekplaatje; zoek Nina.

IMG_3514
Okay, dit ziet er niet uit, maar is heerlijk. Het is bami.

IMG_3515
Met kipsaté.

IMG_3517
En komkommersalade. Als toetje ga ik met de meiden nog even een softijsje halen.

IMG_3518
Pappa Piet komt ’s avonds meteen een grote bak bami ophalen. Inclusief de complementen natuurlijk.

IMG_3521
Even een bakje koffie met z’n kleindochter.

IMG_3528
De meiden zijn allebei vroeg naar bed en ik maak op de bank de dromenvanger verder af.

IMG_3531
Klaar! Tijd om naar bed te gaan. De echtgenoot heeft barstende koppijn, maar ik voel me nog steeds heerlijk, ondanks de warmte! Morgen weer zwemmen!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Anita schreef:

  De zoek Nina foto is geweldig! Dat koppie! Je zwemprestatie helemaal. Zeker met die zielige knie. Echt, respect ende hulde!
  En fijn hè dat sporten in de ochtend je de hele dag energie kan geven. Dat gezegd hebbende, lig ik nog in bed. Maar wel aan t bedenken zo maar n stukje te gaan hollen.

 2. Moeder van Luna schreef:

  Wat kun je toch prachtig schrijven !!! maak ’n boek van al die plogs/blogs !!!

 3. ria schreef:

  Weer een prachtig verhaal ,leuk !!!!

 4. Marjan schreef:

  1 kilometer gezwommen…. wat een prestatie zeg…. ik heb nog niet eens een kilometer gelopen vandaag…
  de zoek de nina-foto is geweldig! Ze kijkt zo heerlijk lodderig….. heerlijk!

 5. Jan Folkersma schreef:

  Je moet wel oppassen met wat je plogt. Ik wil nu ook zo’n zwembad, zo’n Nina en ik heb ook zin in bami!

 6. patchwork schreef:

  Ik ben ´t zooo met je eens, m.b.t tot alles wat er rondom de MH17-crash gebeurt. Ik vind ´t ook ´n afschuwelijke gebeurtenis, ´t raakt me ook erg, maar inmiddels slaan mensen die geen directe verwante zijn elkaar bijna de koppen in bij wat en hoe ze als kippen zonder kop herdenkingsdingen willen organiseren! Zoals een nabestaande zei: ´Iedereen gaat met ONS verdriet aan de haal.´ Ik hoop dat ik nooit in zo´n situatie beland als nabestaande, met al die media-aandacht!
  PS: Als je Bruce wil verkopen, wil ik´m! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *