web analytics

2

LUNA EN EEN ONSAMENHANGEND DAGJE

beginpaginatotaal

IMG_3327
Wanneer ik beneden kom tref ik de keuken nog net zo aan als gisteren en dit is eigenlijk elke ochtend het geval en op van die zweef-organiseer-je-je-huishouden-sites staat altijd dat je een clean sink policy moet hebben, omdat je dan veel gelukkiger zult worden. In ieder geval als je ’s ochtends de keuken binnen komt.

IMG_3328
En zo’n vaatwassser ruimt zichzelf ook niet uit.

IMG_3329
Ja, die cake was wel heel lekker, dat dan weer wel.

IMG_3332
Ik neem Nina mee voor een vroege wandeling en ze is daarna helemaal kapot. Het is voor haar nog iets te warm.

IMG_3333
Ik ga aan het werk en laat de keuken de keuken. De echtgenoot is al naar z’n werk en wanneer dochter S. wakker is vraag ik haar subtiel of ze bij haar moeder thuis ook nooit iets in het huishouden doet of dat ze daar wél wat vaste taakjes heeft.

IMG_3334
Nou, doei! Ik ga zwemmen!

IMG_3337
Woehoe!!! En de ee eerste dag zwem-4-daagse zit erop… je hoeft dus maar 10 baantjes te zwemmen (250 meter), maar toen de moeder van een vriendinnetje van M. er nog eens 10 bij deed, dacht ik; WTF, ik doe er OOK 10 bij, want ik ben geen mietje... Maar toen deed zij er daarna nog eens 10!!! En ja, ik wou me niet laten kennen en de kinderen waren toch 100 keer van de glijbaan aan het gaan, dus ik heb uiteindelijk 30 baantjes (750 meter) gezwommen… Maar de moeder van het vriendinnetje deed er gewoon daarna nog even 10 baantjes bij… HOE DAN!!!??? Hahaha! Ik kon écht niet meer… Maar toch; goed bezig geweest…

IMG_3342
Kijk eens hoe wij blaken van gezondheid nu. Ik voel me écht heel lekker na het zwemmen.

IMG_3343
En… het is een GODSWONDER, maar als ik thuiskom hebben de echtgenoot en dochter S. samen de keuken opgeruimd! <3 IMG_3344
Helemaal!!! Dat pannetje met rijst is voor Nina.

IMG_3346
Dochter S. kijkt naar zwangersschapsprogramma’s op TLC.

IMG_3347
Samen met Nina natuurlijk, die houdt ook heel erg van zwangersschapsprogramma’s. Dochter S. heeft overigens na het zwemmen in De Beldert overal rode bultjes zitten die gigantisch jeuken. Zielig! Het is zwemmersjeuk en meer mensen hebben er last van gekregen na het zwemmen daar. Het gaat vanzelf over, maar het blijft zielig.

IMG_3349
In het kader van de wist-je-datjes… Wist je dat we ook nog een berging op zolder hebben?

IMG_3350
Die staat dus ook helemaal vol met spullen en ik word er niet goed van. Gelukkig kan de deur dicht en ga ik verder met m’n werk. Schrijven, schrijven, schrijven!

IMG_3351
AAARGH! Dit is m’n atelier en dochter S. en ik gaan op zoek naar klemmetjes om armbanden te maken, want ik weet zeker dat ik ze ergens heb.

IMG_3352
Maar waar???

IMG_3353
Ik heb too much en het is te ongeorganiseerd.

IMG_3354
Eerst maar even eten. Lekker vlees verdient Croma.

IMG_3356
Ik neem vooral veel bloemkool en broccoli.

IMG_3359
Hollansche pot op een Hollandsch tafelkleed en van een Hollandsch bord met een Hollansch balletje gehakt. Van de bloemkool en broccoli (en aardappel) die over is maak ik een flinke pan roomsoep voor morgen, hmmm!

IMG_3360
Het begint te regenen. HOERA! Lekker voor m’n moestuin! Enige nadeel van de regen is dat er overal in de tuin slakken rondlopen. Ik vind naaktslakken zo ontzettend vies! Deze huisjesslak kan er wel mee door, zolang hij daar blijft zitten dan.

IMG_3363
Want volgens mij is-ie op zoek naar z’n porseleinen vriendje.

IMG_3369
Ik ga verder met zoeken. Deze beren kocht ik om aan m’n trouwjurk te hangen, maar ze zijn over. En nu moeten ze weg, maar ik heb heel veel geestelijke bijstand nodig als het gaat om het weggooien van knuffelbeesten. Het staat zo zielig en zo eenzaam, maar bewaren gaat me ook weer te ver (al bewaar ik al jaren alles en alles) en ik heb er ook geen zin in om ze naar de kringloopwinkel te brengen.

IMG_3374
Maar dan! Dan vind ik na een jaar zoeken weer de originele mal van de PloesiePoesies!!!! Dit is een dikke SCORE!!! En een HOERA!!!! Dit zie ik als een teken van God, omdat ik gisteren bezig ben geweest met de site van de PloesiePoesies (hoe, wat, waar, wanneer) en vandaag met Irene heb gesproken over het opnieuw online gaan van de site (en het maken van de PloesiePoesies)! Ik dacht dat ik een nieuwe mal moest gaan maken, maar dat hoeft dus niet meer… Dit is het cadeau van de dag.

IMG_3378
Dochter S. gaat lekker aan de slag met fondant en kliederen en smeren.

IMG_3379
WTF?

IMG_3381
Het was dus ECHT een heel mooi taartje, maar de echtgenoot rukte de bovenkant eraf voordat ik er een mooie foto van heb kunnen maken. Enigszins vroeg naar bed met z’n allen en ik hoop dat ik morgen geen spierpijn krijg van al die lichamelijke inspanningen.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marjan schreef:

    Je hebt het evengoed maar heel erg druk op zo’n dag…… :-)

  2. Natasja schreef:

    Leuk de je de Ploesies weer op gaat pakken! Misschien is het een idee om meer generieke Ploesies te maken (zwart-wit, rood, schilpad etc.) en deze aan te bieden via een (gratis) Storenvy shop? Dat zal veel e-mail schelen en je hoeft maar een aantal productfoto’s te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *