web analytics

7

TZATZIKI, KÖFTE & SUPERMAN

middengelukt1

IMG_5210
Kijk! Dit is nog eens een lekker ontbijtje!

IMG_5214
Oppaspuber M. krijgt een boterham met hagelslag en samen kijken we naar een kookprogramma. Vanavond gaat M. voor ons koken, maar ze weet nog niet wat en ik kan ook nog niks verzinnen. Nou ja, naar school dan maar! Doei! Ik verzin wel wat!

IMG_5237
Ik haal M. op uit school en weet inmiddels wat het gaat worden; Grieks.

IMG_5246
Maar we gaan eerst even snel naar de apotheek om de medicijnen voor J. te halen, naar de Blokker voor een sinaasappelpersje en langs de Zeeman voor nieuwe onderbroeken. Iedereen kreeg nieuwe onderbroeken, maar die van M. staan niet op de foto en die waren ook een beetje saai vergeleken met deze geweldige Superman-boxershorts en konijnenslips! Ik hou van de Zeeman. Oh, we gingen ook naar de Albert Heijn alwaar M. op pad moest met mijn nogal ADHD-erige boodschappenlijstje. Toch gelukt.

IMG_5248
Ik had ook de beschrijvingen van de gerechten nogal ingewikkeld door elkaar geknipt en geplakt.

IMG_5249
Maar M. is de hele middag rustig gebleven en heeft keurig de aanwijzingen op papier gevolgd en naar me geluisterd.

IMG_5251
En uiteindelijk…

IMG_5253
Onder toeziend oog van Nina…

IMG_5255
Heeft ze zelf köfte gemaakt…

IMG_5258
En een Griekse salade…

IMG_5261
De köfte heeft ze ook zelf gegrild.

IMG_5264
Kijk!

IMG_5267
En kijk!

IMG_5268
Ook zelf aardappeltjes voor in de oven gemaakt!

IMG_5269
En hier dus nog een keer de köfte!

IMG_5270
En dit alles met een bak overheerlijke tzatziki! Ondanks een snee in haar vinger, mijn ingewikkelde manier van lijstjes maken en de moeilijke aanwijzingen op papier is het haar toch maar mooi helemaal gelukt! En dat bijna helemaal alleen (ik stond ernaast en was bezig met het overpoten van wat moestuindingetjes)! Heel erg knap en het was allemaal superlekker! Apppppplllllaaaaaauuuus!

Vorig jaar maakte ik een tortilla-taart! HMMMM!

Vorig jaar maakte ik een tortilla-taart! HMMMM!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Marjan schreef:

  En terecht een enorm applaus voor M. Heel erg knap gedaan!

  XX

 2. Else schreef:

  Het is goed te weten dat er nog hoop voor mijn nichtje is – hoe lang zou het duren voor zo köfte kan maken – kan haast niet wachten

 3. Esther schreef:

  Heeeeeerlijk! Die reactie over je eetpatroon snap ik echt helemaal niet. Wat ik zo zie is dat je alles vers en zelf maakt, dat is lekker en gezond!

  • patchwork schreef:

   Vers en zelfgemaakt zegt niks over gezond, hoor! Als ik moddervette ingredienten gebruik met veel suiker en zout enzo en die zelf in de frituur gooi, dan ben ik echt niet vanzelf goed bezig. Wil nog niet zeggen dat dat dan ook een probleem is, het gaat om de balans. En Chantall klaagt niet over willen afvallen, dus moet ze ´t helemaal zelf weten. Ze plaatst, gelukkig, zelf genoeg eerlijke ´tong-in-cheek´ pics van haar quilty pleasures. Maar daarom hoeft iemand die zich verbaast over een aantal frituur- en suiker- en vetblogs en daar een reactie aan waagt toch niet als een soort vijand gezien te worden? Mogen lezers alleen maar ´likken´ als slijmballen´?

 4. Ivonne schreef:

  Dat ziet er echt zalig uit en de complimenten van M !!!
  Mag ik M een keer een dagje lenen? Kan ze het leren aan mijn twee meiden van 14 en 17. Die van 14 staat nog wel een keer spontaan hier in de keuken om wat lekkers te koken of te bakken maar die van 17 niet bepaald.

 5. sofie schreef:

  Knap van M.!?
  Ik heb zelf ook zo’ n konijnenbroekje. Superschattig, eh, ik bedoel natuurlijk sexy.:-)

 6. sofie schreef:

  Knap van M.!
  Ik heb zelf ook zo’ n konijnenbroekje. Superschattig, eh, ik bedoel natuurlijk sexy.:-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *