web analytics

3

TOMATENZAADJES, EEN TRUI & INSTAGRAM

middengelukt1

IMG_7865
Begin de dag met een hennapapje.

IMG_7867
Ik doe het rond een uur of 8:00 erin en laat het 6 uur zitten. Dat zou in principe wel voldoende moeten zijn, maar het vervaagt nogal snel of m’n haar groeit zo hard (lijkt me niet).

IMG_7872
De rest van de ochtend zit ik met aluminiumfolie-hoedje achter m’n pc. Vindt Bruce niet erg, die houdt toch wel van me.

IMG_7875
Ik doe nog maar zo’n superjuice-flesje. Dit keer met bietjes en appel. Ik vond de vorige lekkerder. Ik voel me wel heel uitgebalanceerd nu.

IMG_7876
We gaan voor de honderdste keer een poging wagen om de diepvries leeg te eten. Wat ik eruit heb gehaald; geen idee. Het wordt een verrassing met rijst (uiteindelijk bleek het bobotie te zijn op rechts en iets Mexicaans op links) (niks mis mee).

IMG_7877
Ik denk dat ik hier heel erg hard naartoe moet zaterdag.

IMG_7879
Al heb ik vandaag wel een envelop met allerlei nieuwe zaadjes binnen gekregen! WOW!

IMG_7881
In elk zakje zitten dus echt maar 5 of 10 hele kleine zaadjes! Wat moet dat een werk geweest zijn om die erin te doen! Of om die uberhaupt zelf die tomatenzaadjes uit een tomaat te halen en te laten drogen! En dat voor maar 50 cent per zakje! Ik vind het geweldig (bij www.zaden-en-zo.nl)! En nog een stickertje erop ook! WOW! Ik heb dus allerlei exotische soorten in huis gehaald, dus ik ben heel blij en gelukkig nu. Maar dan echt!

IMG_7890
Oppaspuber M. heeft vakantie en op de vraag wat we vandaag nou eens zullen gaan doen antwoord ze: “Kleertjes voor Nina maken.” Eh… nou… ik heb nog wel een trui liggen die ik heb verpest met wassen, dus die kunnen we haar wel aantrekken. Staat prachtig Nien!

IMG_7894
Aan de zijkant iets minder sexy, maar wel lekker warm! Ik ga binnenkort wel even op zoek naar een patroon, dat lijkt me handiger.

IMG_7896
Nee, weet je wat wij gaan doen? Wij gaan zelf een frappucino maken! Ik zoek diverse recepten op op internet en daarna gaan M. en ik even langs de supermarkt om de ingrediënten te halen die we niet hebben; oploskoffie en roomijs.

IMG_7900
En daarna aan de slag in de keuken, met als resultaat; een frappucino! Hmmm! Goed gelukt! Volgende keer iets minder sterke koffie en meer roomijs, maar verder; lekker hoor! M’n haar is ook goed gelukt en oppaspuber M. is ook goed gelukt en in opperbest humeur hier aanbeland. Waarschijnlijk is ze zo blij omdat haar beugel er volgende week uitgaat. Of misschien is mijn waarheen-waarvoor-preek van vorige week wel een beetje aangekomen? Ik vermoed het eerste, haha!

IMG_7903
M. laat mij even zien welke leuke poezen ze volgt op Instagram. Ze heeft veel meer verstand van Instagram en taggen en weet ik veel wat er allemaal kan met dat programma. Generatiekloofje dit.

IMG_7906
OMG! Als dit allemaal mogelijk is, dan komt het nog helemaal goed! M. gaat UIT ZICHZELF en IN DE VAKANTIE haar W.O. (Wereld Oriëntatie) (soort Aardrijkskunde) leren! En dat ook nog met een glimlach en gezellig en lief!

IMG_7908
Ik zou daar een uur lang vol verbazing naar kunnen staren, maar ik plant even snel m’n nieuwe tomatenzaadjes! Hoe kan het in Godsnaam dat uit die minuscule zaadje straks een tomatenplant gaat groeien? Ik geloof het niet totdat ik het zie! Als het lukt, dan ga ik voor volgend jaar ook m’n eigen zaden drogen!

IMG_7910
Er komt post voor dochter S. en ik stuur haar een Appje dat ik ‘m zelf ga houden, omdat hij mij zo goed staat.

IMG_7914
En haar vader wil de andere graag hebben.

IMG_7916
Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. De echtgenoot stelt ZELF voor dat ik m’n tomatenplantjes beneden in de vensterbank opkweek, omdat daar de meeste zon is. “Maar dan zit jij er de hele tijd tegenaan te kijken”, zeg ik. Vindt-ie niet erg. Heb ik misschien per ongeluk iets door het drinkwater gedaan dat iedereen in huis ineens zo coöperatief is?

IMG_7918
Daarna overhoor ik M. en ze kent de eerste pagina! Wow! Goed bezig hoor. Op de achtergrond de Green Zebra, 1 van de zaadjes die ik vergeten ben te bestellen.

IMG_7921
’s Avonds kijken we nog wat stomme televisie en gaan wederom vroeg naar bed. En hoewel ik eigenlijk nog niet moe was, val ik toch meteen in slaap als ik lepeltje-lepeltje tegen J. aan lig.

 

Vorig jaar ontmoette ik testman J.T. voor het eerst...

Vorig jaar ontmoette ik testman J.T. voor het eerst…

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Margreeth Kelly schreef:

    Misschien zeg ik het veel te weinig , maar wat WW’er gewoon een lekker stukje lezen dit. Tx!

  2. Margreeth Kelly schreef:

    WW’r? Ik dacht dat ik ~weer~ typte

  3. patchwork schreef:

    Haha, Nina met een buidel! kan ze zelf haar poepzakjes dragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *