web analytics

2

RUMMIKUB, HAPPY FAMILY & HAPPY BBQ

beginpaginatotaal18mei

IMG_9233
Geen ochtendselfie voor de spiegel Luun? Nee, vergeten! Sorry! Wel een ochtendfoto van Nina, die het eigenlijk nog veel te vroeg vindt. Het is 7:00 en de verkering en ik lagen er gisteren pas om 2:30 in, maar het was zo gezellig en ach, dat ik dan automatisch wakker word als de vogels weer gaan zingen buiten, fuck it! Ik voel me goed! Ik ga eruit, maar laat Nina nog even liggen. En de verkering ook trouwens.

IMG_9234
Ik ruim de tuin op.

IMG_9235
Gisteren heb ik in A’dam deze siropen gescoord en die zijn met recht een SCORE! De oranje fles is gingerbeer-siroop. Dit is mijn favoriete drankje (naast wijn), maar niet in Tiel te koop (ik vind alleen dit merk lekker, Belvoir Fruit Farms dus). Vroeger hadden ze alleen de flessen met gingerbeer, maar nu dus ook alleen de siroop! Ik ben hier extreem gelukkig mee, want als je dit mengt met Spa rood (of bubbeltjeswater) smaakt het bijna als de kant-en-klare-flessen en het is veel goedkoper en makkelijker mee te nemen als ik een dagje in Amsterdam ben!

IMG_9236
Ik kom nu pas een hele lieve kaart van Joyce tegen! Die was gisteren al aangekomen, maar lag tussen de rest van de post op tafel. LIEF!!!!!

IMG_9237
Dit is een geordende moestuin, maar ik moet nog meer tuinaarde hebben. Dit wilde ik gisteren gaan halen, maar ja, toen werd ik dus abrupt uit mijn leven gerukt!

IMG_9238
Lege tafel! SCORE!

IMG_9239
Ik kijk moeilijk, want ik ben er nogal druk mee, maar de tuin wordt prachtig! En gezellig!

IMG_9240
Oh ja! Gisteren kocht ik 9 bakjes met cherry tomaten voor maar… € 1,50!! SCORE! Ik geef een aantal bakjes weg aan de buren en later aan m’n ouders en schoonouders, want 9 bakjes krijgen wij niet op.

IMG_9243
We gaan vanavond BBQ-en, dus ik kook de kippenpootjes voor met wat Marokkaanse kruiden! Ik maak ook meteen wat salades. Goed bezig! De verkering haalt ondertussen nog wat boodschappen.

IMG_9245
Valt er nog wat op de grond misschien? Per ongeluk?

IMG_9247
Ik maak een paar kannen met detox water… vroeger heette dat gewoon water met komkommer, munt en limoenen… LEKKER!

IMG_9250
Daar zijn mijn lieve schoonouders al! Ik krijg een bakje met bloemen voor op tafel (rechts). Links staat een vaasje met bloemetjes die ik zelf even snel was gaan plukken voordat iedereen zou komen.

IMG_9254
Schoonmoeder B. luistert hier aandachtig naar de uitleg van de verkering aangaande de officiële Rummikub-regels.

IMG_9255
Dus als je een steen hebt gepakt, mag je niks meer neerleggen.

IMG_9258
HAHAHA! Jullie hebben niks aan die regels want ik win 3 potjes achter elkaar! Hahahaha! SCORE!

IMG_9260
Ja, ik win ook van jou, lekker ding!

IMG_9262
Okay, het potje daarna werd gewonnen door vriendinnetje I., maar ik ben het niet met de uitslag eens omdat ze geholpen werd door de verkering.

IMG_9267
Dit is een gelukkig hond.

IMG_9271
En dit is een gelukkig vrouw, al kun je mij niet zien, want ik ben degene die de foto maakt. Ik sta in de keuken en er zitten allemaal lieve mensen aan mijn tafel. M’n ouders zijn inmiddels ook gearriveerd, want die kwamen wat later, want m’n vader was vissen.

IMG_9278
Oh! J.! Wat ben je toch rustig gebleven tijdens het BBQ-en! Het verliep zo soepel allemaal! Hoe dan??? Doordat hij, na 5 jaar samen, voor het eerst naar mij heeft geluisterd! Eindelijk! “Je mag de BBQ pas aansteken als ik het zeg”, zeg ik altijd, want ik moet meestal nog wat dingen voorbereiden en dan willen 2 ADHD-karakters nogal botsen. Maar… het heeft gewerkt. Hij rustig, ik rustig, heerlijk eten, everybody happy!!!!

IMG_9284
Dit is een gelukkig kat.

IMG_9286
Dit is een close up van een gelukkige kat.

IMG_9287
Zo lag hij dus de hele dag. <3

IMG_9289
Dit is een foto van een schooiende hond die precies weet waar ze mee bezig is.

IMG_9293
M’n vader had de smaak te pakken vandaag en gooide ook nog een hengeltje in de sloot achter ons. Hoe gaaf is het dat je gewoon kunt vissen in je eigen tuin? Heel gaaf!

IMG_9299
Iedereen is inmiddels weer naar huis, dus het huis is stil. Nu durft Sid Vicious wel even een kopje te geven op de bank.

IMG_9301
We kijken naar Long Island Medium op TLC.

IMG_9302
Ik vind het moeilijk om hier naar te kijken. Oh nee, ik hou van pulp. Maar ik merk aan mezelf dat ik me steeds meer ga irriteren aan de televisie. Aan alle televisieprogramma’s! Dus misschien doe ik binnenkort wel een tv-loze maand. De verkering laat bij voorbaat weten hier niet mee aan te doen.

IMG_9307
Okay, dit hadden we niet moeten doen, maar ik liet me meeslepen door de verkering en het moment. Hij lustte nog wel wat en toen ineens had hij een pizza besteld en toen wilde ik ook wel heel graag nog een chocolade-brownie. Hmmmmmm…

IMG_9310
Ja, ook dit hadden we niet moeten doen. We kijken Undercover in Nederland met Alberto Stegeman en het gaat over hulp bij zelfdoding en ik vind het allemaal nogal vergezocht en flauw. Ik overweeg een pilletje van Drion, maar ga na deze heerlijke dag toch liever lepeltje-lepeltje tegen de verkering naar bed.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Bjula schreef:

    Zo gelachen om die foto van Luna onder de tafel.

  2. Marjan schreef:

    grijns… die blik van Nina onder de tafel… geweldig! En het was zulk lekker weer, en wat heeft iedereen ervan genoten… mmmmmmmmm en vandaag weer zo’n zonovergoten dag, heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *