web analytics

9

LUNA’S SOORT VAN VRIJGEZELLENDAG

beginpaginatotaal

IMG_9064
Nou, dat is een voldane glimlach om 7:00! Ik maak even m’n plogs van gisteren en eergisteren en haal dan even snel met de verkering wat boodschappen, want we gaan vandaag met dochter S. en vriendinnetje I. naar Den Bosch om te shoppen en om naar de markt te gaan. Ik droom al de hele week van venusschelpjes en die gaan we dan halen op de markt in Den Bosch, samen met peterselie en witte wijn en hmmmm… spaghetti vongole!

IMG_9065
Even naar de LIDL!

IMG_9066
En naar de Turkse supermarkt waar ze deze sla verkochten voor 1 euro! Hoe leuk ziet die eruit? Dat was een retorische vraag, want die sla ziet er fantastisch uit.

IMG_9067
Ook fantastisch zijn de flesjes met detox water. De meiden hadden alleen niet bedacht dat water uitzet als je het bevriest, dus het stroomt wel een beetje over als het begint te ontdooien.

IMG_9070
Maar het ziet er heel hippig uit, dat gekleurde water.

IMG_9072
Om 10:00 gaat de bel en staat vriendin R. voor de deur. Wat doet zij nou hier? Ze woont een uur rijden van ons vandaan! Komt ze voor een interventie? Even checken of het wel verstandig is om te gaan trouwen? Weet ik het wel zeker? Ik snap er niks van. “We gaan zo naar Den Bosch”, zeg ik, “eh, maar heb zin om mee te gaan?” “Weet je het zeker?”, vraagt R. serieus. “Ehhh… ja”, zeg ik. “Volgens mij ga jij helemaal niet naar Den Bosch”, zegt ze. Het duurt zeker 20 minuten voor ik het allemaal een beetje besef, want ik kan niet zo goed tegen spontaan en ik kan er al helemaal niet tegen dat ik geen controle heb op een situatie. Maar dochter S. en vriendinnetje I. hebben al weken een groeps-App met vriendin R. met als titel ‘de weddinggirls’. Zitten al weken te bedenken wat ze met me konden gaan doen en hebben dus alles geheim gehouden. Dat is echt knap! “Dus Piet en Riet komen vanavond niet?”, vraag ik. “En we gaan dus geen spaghetti vongole eten?” “Dus we hebben al die boodschappen vanmorgen voor niks gedaan?” “Ik vond het al gek dat jullie uit jezelf de wekker om 8:00 hadden gezet en zo keurig gedoucht beneden stonden.” “En jij was al zo rustig in alle supermarkten, dat was eigenlijk ook al verdacht.” “En R.! Ik heb je gisteren nog uitgebreid aan de telefoon gehad!” Nou ja, ik moest eerst nog even m’n nagels lakken en bij de verkering checken of het allemaal goed zou komen met Nina.

IMG_9075
Want Nina mocht dus niet mee. Die ging naar Piet en Riet. Die zaten ook in het complot.

IMG_9079
Off we go!!!!!

IMG_9092
We gaan eerst even loungen op een bankje aan het water. Vriendin R. had een koeltas met drankjes meegenomen.

IMG_9097
Cheers babes!

IMG_9105
We gaan een high tea doen. Of hoe noem je dat? Het is superlekker weer en we zitten heerlijk in het zonnetje!!!

IMG_9107
Wat komt er nou weer voor lekkers aan? Leuke jongens? Waar?

IMG_9109
Ik had m’n poezenjurk dus al aan voordat ik wist dat de meiden me mee zouden nemen naar Amsterdam.

IMG_9112
Ik weet het ook niet.

IMG_9115
Het was eigenlijk meer een high wine dan een high tea, voor de oudere meisjes dan hé.

IMG_9117
Hmmmmmm… mosterdsoep.

IMG_9118
En tomatensoep!

IMG_9119
En een hartige taart.

IMG_9122
OMG! Dit was allemaal zo lekker en we hebben alles, maar dan ook alles opgegeten.

IMG_9123
Joehoe!!!!

IMG_9127
En dit is, je raadt het niet… een scone! En er was ook lemon curd en jam en andere lekkere dingetjes. De rest de dag hadden we geen honger meer!

IMG_9130
Okay, dit paste er nog net in. We hebben wel 3 uur aan tafel gezeten en gewoon lekker gepraat en aan onze teint gewerkt.

IMG_9137
We zijn inmiddels een uurtje verder en hebben een wandeling door Amsterdam gemaakt richting de rondvaartboten. Ondertussen vooral veel lol getrapt. De jongere meisjes schaamden zich enigszins voor de oudere meisjes die met een groep Ecuadoranen heeft staan zingen. We gaan dus een boottochtje maken en terwijl we op de rondvaartboot wachtten had vriendin R. even een lolletje met deze Italiaanse jongen in het rode T-shirt. Hij wou graag op het bankje zitten en vriendin R. schuift wat op, maar schuift daarna weer even tegen ‘m aan. “Kom maar even lekker bij me zitten hoor”, zegt ze tegen de jongen die geen Nederlands verstaat. Hij vindt dit wel gezellig, maar z’n vriendin (naast ‘m op de foto) is er niet van gecharmeerd. “She’s jealous”, zegt de Italiaan met krullen. Nou ja, dus toen gingen wij expres vlakbij de Italianen in de boot zitten en wij hebben een TOPRONDVAART gehad! Het Italiaanse meisje kreeg steeds meer ruzie met haar vriend en vriendin R. heeft ook nog even met haar borsten staan schudden en in het Nederlands geroepen dat ze zijn moeder zou kunnen zijn, maar dat je het wel op een oude fiets moet leren. Toen we van de boot afgingen riep het Italiaanse meisje ‘bitch’ naar R. in een prachtig Italiaans accent en stak ze haar middelvinger op. Het was, kortom, geweldig! Maar wel typisch zo’n verhaal waar je bij had moeten zijn.

IMG_9141
<3

IMG_9145
Ja, ik had me in moeten smeren. Ik weet het. Die smile heb ik overigens de hele dag op m’n gezicht gehad.

IMG_9156
Zie je wel?

IMG_9163
Vriendinnetje I. had gevraagd of ik vooral veel foto’s wilde maken van de huizen waar we langskwamen, maar het voelde voor mij een beetje raar. Ik maak een rondvaart door een stad die ooit mijn stad was. Ik maak foto’s van dat wat ooit mijn dagelijkse uitzicht was.

IMG_9168
Ik geniet liever van het moment dan foto’s te maken, al kan de honderdste selfie nooit geen kwaad, zeker niet als je zo’n smile hebt.

IMG_9173
Oh ja, dit waren Truus en Truus (niet hun echte namen), 2 dames die ook bij ons zaten. Die hebben zich ook perfect geamuseerd met ons en de Italianen.

IMG_9177
Zij ook!

IMG_9182
Na de rondvaart hebben we nog een rondje Amsterdam gedaan. Deze hond dacht dat-ie een poesje was.

IMG_9184
En vriendin R. dacht dat ze een hondje was. Mooi, dan konden ze samen spelen.

IMG_9187
We hebben ondertussen nog heel veel meer gedaan, maar daar zijn geen foto’s van. We hebben onze handen laten masseren door ene Alex met allerlei peperdure smeerseltjes en dingetjes, maar we hebben lekker niks gekocht! Ja, doei, 150 euro voor 2 potjes en dat dat dan een speciale weekendaanbieding is? HAHAHAHAHA! Weet je hoeveel flessen prosecco je daarvan kunt kopen Alex??? Op deze foto zitten we alweer in de auto naar huis. Het huis van vriendin R. dan.


Dit liedje heb ik vandaag wel 10 keer gehoord…

IMG_9190
Oh ja, ik had nog een nieuwe, vintage jurk gekocht die meteen past! Misschien moet dit dan maar m’n trouwjurk worden.

IMG_9197
WOEHOE!!! Scooby!!!!!!

IMG_9206
Hij kijkt hier heel ongeïnteresseerd en doet alsof het hem niks doet dat ik z’n balletje heb kunnen pakken.

IMG_9216
De meiden helpen R. met een salade.

IMG_9220
En we gaan lekker BBQ-en, samen met de verkering en vriend N.!!

IMG_9225
De verkering is vandaag trouwens de hele dag met zijn getuige, vriend N. dus, op pad geweest. Beetje wandelen door Amsterdam met Scooby, beetje hangen, beetje eten en naar een soort festival. Vriend N. is dj en heeft een schuurtje in de tuin waar hij kan draaien en muziek kan maken. Hij leert de meiden de grondbeginselen van het dj-en (en die vinden dat natuurlijk supergaaf). Ik hang in de tuin met vriendin R. en neem nog maar een wijntje. Wat een mooie dag!

IMG_9229
De meiden vinden het ontzettend jammer dat we weer naar huis moeten, maar eigenlijk zijn ze ook wel moe. Maar m’n ouders komen dus morgen eten. En m’n schoonouders. De verkering is de chauffeur en rijdt ons keurig weer naar huis. De meiden gaan echt meteen naar bed en liggen er dus om 23:00 in (en dat doen ze anders nooit).

IMG_9231
Nina heeft ook een topdag gehad! Dit is haar happy face.

IMG_9232
Ze is weer verwend met koekjes en aandacht bij mijn ouders. De verkering en ik genieten nog even samen na op de bank en prijzen ons gelukkig met zulke lieve vrienden, zo’n lief kind, zo’n knappe hond, dat onze ouders gezond zijn en nou ja, we hadden heel even zo’n mooie dag nodig samen, ook al waren we niet bij elkaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Noorderlinge schreef:

  Wauw geweldig! Ben er stil van. Kippenvel!

 2. Irene schreef:

  Hahaha. Top dit. Had de verbazing vooraf bij je willen zien. ;-)

 3. Angelique schreef:

  Zo leuk om te lezen en de foto’s te zien, ik word er helemaal blij van! Happy happy happy, joy joy joy!

 4. Marjan schreef:

  Die smile op je gezicht spreekt boekdelen! Wat heerlijk om al die blijdschap en jolijt te kunnen zien zo, en van mee te genieten.

  En dan vandaag lekker nagenieten

 5. Ellen schreef:

  heerlijk heerlijk wat een prinsessendag. Vongole mmmmm das wel weer jammer, meteen een vraag waar haal.jij die buuf. Moet moet moet ze hebben.

 6. Leischa schreef:

  Superleuk!

 7. Maurice schreef:

  Gebbetje is nog in de wolken van de zoen van vriendin R.

 8. Jan Folkersma schreef:

  Allemaal leuk en aardig, maar ik heb nu wel zin in spaghetti vongole….

 9. Patchwork schreef:

  Wat ontzettend lief van die meiden! En ze kunnen nog toveren met het weer ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *