web analytics

6

PLOG ZONDAG 26 FEBRUARI 2017


Nien! Wat gaan we doen? Gaan we je naar het asiel brengen? Zijn we helemaal klaar met jou? Verkopen aan de hoogste bieder???


Neeeeeee, natuurlijk niet!!!! We gaan even lekker met je rausen!!!!


WOEHOE!!!


Ja, Nien, natuurlijk, die tak kun je hebben. Pak ‘m.


Dit is een andere tak, maar ook heel knap gevangen hoor!

WOW!!!!! Nina wordt vet beroemd!!!!

Een bericht gedeeld door Electric Luna (@electricluna) op


M. heeft even een filmpje gemaakt van Nina’s acties!


Daarna ontbijten. De eitjes zijn gebakken door M. en het brood is geroosterd door mij. Ik vind het een goede samenwerking.


Mijn lieve moedertje plaatste dit op de Facebook-timeline van m’n lieve vader. Ja, dat is janken.


“Ben je nou eindelijk aan het huilen?”, vraagt M., “wacht, ik maak er meteen een foto van!” Klootzak. Maar M. is al een paar maanden aan het ‘wachten’ tot ik een keertje ga huilen. We hebben gesprekken over vroeger gehad waarbij hij met tranen in z’n ogen zat om mij en dat ik zoiets had van; been there, done that, ik voel er niets meer bij. Wat natuurlijk niet waar is, maar ik heb wel veel emoties en dingetjes even geparkeerd in een prachtige parkeergarage. Maar ik heb dus heus nog wel gevoelens. En emoties. Heel veel. Breek me de bek niet open. Hahaha!


Dit is bijvoorbeeld een foto van een vrouw die net heel erg veel emoties heeft ervaren.


En dit is een foto van een vrouw die na het ervaren van al die emoties zelf ook even niet meer weet wat de bedoeling van het leven is. Want haar bedoeling was eerst om de hele zondag te werken, maar nu heeft ze zoiets van; werken is helemaal niet belangrijk. Gewoon lekker zitten en zijn is veel belangrijker.


Sid weet prima de bedoeling van het leven; photo-bombing!!!!!


Dat hele shoploggen is dus niet mijn ding, blijkt, maar deze keramieken-origami-kraanvogel kocht ik bij de Wibra. HELEMAAL MIJN DING! Hij kostte volgens mij € 3,99.


Okay, the story continues. Ik heb de rest van de middag gewerkt. Ik moest m’n BTW nog doen, nog wat dromenvangers inpakken, knopen, en opspannen. Ik had de deal met M. dat als we allebei genoeg gewerkt zouden hebben, dat we dan een cocktail bij de Sixx Sky Bar hadden verdiend. En… die hadden we ook verdiend, want; goed gewerkt! Op de zondag! Waar vind je dat nog? NERGENS! Dus… we vertrekken lopend richting de Sixx Sky Bar. Door het park. Zit die gans er weer! De gans die ik gisteravond op straat zag! En… misschien ook wel al eerder op 5 februari?? Toen kwamen M. en ik ook al een verdwaalde gans tegen. Ik vind het raar.


En het gekke is; de gans luistert naar me. Hij (of zij hè, dat zie je niet van de buitenkant) komt naar me toe als ik ‘m roep. En ook als ik wegloop dan komt-ie nog achter me aan. VRESELIJK. Hij volgt me en ik ben hier echt een beetje van slag van, want straks denkt-ie dat ik z’n moeder ben!! Hij roept me zelfs! Echt! En dan zit-ie daar in z’n eentje in het park, zonder z’n ganzen-vrienden en dan moet ik ‘m alleen laten!!!!! Ik vind dit niet leuk, maar hij lijkt niet ziek en hij kan lopen en vliegen, dus…


Ik moet wel door naar de Sixx Sky Bar! Op de 16e verdieping.


En na een gin-tonic met sinaasappel en steranijs ben ik de gans bijna vergeten (niet echt trouwens, maar ik doe alsof).


Kaasplankje! Hoe goed is het leven dan? Heel goed. En de gans is dan nu echt vergeten.


M. is meer een nacho-type…


En doe mij dan nog maar een ander soort gin-tonic. Met basilicum en limoen. Dan ben ik de gans écht vergeten. Maar niet echt dus. Ik kan alleen maar aan de gans denken. Ik bedoel; wat is de kans dat je 3 keer in 1 maand een solistische gans tegenkomt? Die kans is echt heel klein. Een grauwe gans (want dat is ’t) zit niet in z’n eentje. En als hij in z’n eentje zit, dan is-ie misschien ziek (en dan voel ik me lullig dat ik de Dierenambulance niet heb gebeld) (of misschien is het geen wilde, grauwe gans, maar komt hij van een boerderij en is hij mensen gewend)? OH! Wat een gedoe!!!! Gelukkig komen we de gans niet meer tegen op de terugweg en kunnen we ’s avonds allebei nog even werken. En daarna kan ik ’s nachts weer bovenop, links, rechts of in ieder geval heel dicht tegen M. aan in slaap vallen. Zonder jeuk! Gak. Gak. Gak.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Fiona schreef:

  hah nu moet ik ook aan de Gans denken….. en laat jij nu water in je achtertuin hebben :)

 2. Ingrid schreef:

  Wat een mooie zondag! En zo’n leuk filmpje van Nina Hagen.

 3. Jan Folkersma schreef:

  Ik heb ook geen verstand van ganzen. Wie weet istie wel heel erg gelukkig en gezond en alles. Je weet het niet. Kan ook zijn dat het niet 3x dezelfde was? Ik geloof in de evolutie. En dieren, planten, mensen, alles, alles overleeft en verandert vanwege: ELLENDE. De natuur is 1 grote bak met ellende. Oorlog, ziekte, honger, rampen. Het leven op Aarde is geen feestje. Het is eten of gegeten worden. Aanpassen of uitsterven. En toen kregen de apen verstand en vonden een eenzame gans zielug. Believe you me, elke keer als ik (noodgedwongen) een spin of een mug plat sla, ben ik er een beetje verdrietig van. Ik zou een vegetariër willen zijn. Ik zou willen stemmen op Marianne Thieme. Maar ik ga straks naar de winkel en ik weet nu al dat ik de goedkoopste ontbijtspek ga kopen. Ik eet kip terwijl ik heus wel weet dat de kip kort en ellendig geleefd heeft. “Scharrel ei” en “uitloop kip” zijn ook alleen maar bedacht om ons geweten te sussen en de winst van bedrijven veilig te stellen. Ik kan daar in m’n eentje ook niks aan doen. Bovendien ben ik lui en gemakzuchtig en als er bij de supermarkt het ene iets goedkoper is dan hetzelfde andere….
  Wat ik wel kan en doe is 2 (soms 3) dagen per week vleesloos eten. Dat gaat prima. Vooral in de zomer met lekkere salades. Als meer mensen dat doen zou dat heel veel schelen qua milieu en dierenleed. Makkelijk, goedkoop en lekker. Win-win. Ik ga niet op Thieme stemmen.

  • Luna schreef:

   Hahahaha! Het zou kunnen dat het niet 3 keer dezelfde gans was… maar ik ga ervan uit dat dat het wel was! Heeft dan meteen iets van een sprookje! Ontmoetingen Met De Grauwe Gans!

 4. Else schreef:

  Gaaf Nina filmpje en wow Sid van dichtbij, die dus net als Bruce een aanval op M doet.

 5. Ein großes Dankeschön für diese sehr klaren Abschnitt !! schöner Tag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *