web analytics

6

PLOG ZONDAG 16 JUNI 2019


Goedemorgen Nien! Volgens mij heb je net al brokken gekregen of niet? Was niet genoeg? Jammer voor je.


Het is vaderdag! Even een fotootje op Facebook zetten!


En dan door naar de vader van M. voor een vaderdag-lunch-brunch! Lekker! Wel broodjes, dus veel koolhydraten, maar ja, morgen beginnen we écht met dat low-carb-dieet!


Je snapt het niet, maar de vader van M. is dus ontzettend georganiseerd en van het meteen opruimen en schoonmaken. Is een generatie overgeslagen denk ik.


Thuis laten we deze dikke dame weer uit. Ze heeft er weinig zin in.


Kijk mijn teennagellak eens on fleek zijn met m’n broek! We lopen nog even een rondje door Tiel, even langs m’n vader voor de koffie, want hé, al zien we elkaar bijna elke dag de laatste tijd, vandaag is het vaderdag!


Ik maak even een low-carb-bloemkooltaart alvast voor morgen en overmorgen voor de lunch en/of het ontbijt. Daar gaan een hoop uien in.


En ik was nét te laat met het weglopen van het uien snijden. Vaak weet ik precies op tijd even om te draaien, zodat ik geen last krijg van m’n ogen, maar ze begonnen te prikken, ik moest er wel in wrijven en nou ja, lekker dit.


De bloemkooltaart is dan wel weer heel lekker aan het worden! Het is het befaamde recept van Ottolengi, maar dan zonder de bloem en met een extra ui en wat extra kaas.


Terwijl de taart staat af te koelen maak ik een salade met champignons gebakken in blauwe kaas. Ook heel low carb, alleen niet zo high Instagrammable!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Martine schreef:

  Ik blaas altijd als ik uien sta te snijden, helpt echt!

 2. Marjan schreef:

  Ik laat mijn zoon altijd de uien snijden…. (hij heeft autisme) Volgens zijn gedachten hebben autisten minder emoties en derhalve bij het uien snijden ook geen tranen….. Ik ga niet in discussie om deze redenatie… Ik heb de uien-snij-taak meteen aan hem gedelegeerd….. Ik vind het nog steeds een heel strak plan ;-)

 3. Tanja schreef:

  wat leuk dat je ook low carb gaat doen! (ik ben nu al 31 kilo kwijt sinds november 2018!)

 4. ingrid schreef:

  Haha….wat een mooie reactie van Marjan op het uien snijden.

 5. Else schreef:

  Ik heb die taart ook al vaker gemaakt en ook wel met andere groente, er is ten slotte meer in de wereld dan alleen bloemkool. Ik heb het op een dag zonder bakpapier geprobeerd . . . en hij plopte zo uit de vorm, dus het bakpapier skip ik tegenwoordig.

  • Luna schreef:

   Ja, bij mij ging het dus altijd mis als ik geen bakpapier gebruikte… bleef steeds plakken, ondanks boter of olijfolie… dus dan maar zo :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *