web analytics

3

GOOD VIBES, EEN ZAAIBED & SPRUITJESDAG

middengelukt1

IMG_5678
En het is weer maandag! Gaat allemaal vanzelf! Nina wil graag wat te eten, zegt ze. Prima.

IMG_5685
Lente! Lente! Waar blijf je nou????

IMG_5686
Oh, zo erg dit. Mislukte mueslibollen. Je kan er een raam mee ingooien. Zucht. Huil.

IMG_5690
Het is weer maandag, dus ik ga de hele dag achter de computer om te schrijven. Vandaag moet mamma naar Utrecht voor een PET-scan en J. gaat met haar en pappa mee. Superlief en superfijn. Ondertussen probeer ik me te focussen op m’n werk en dat lukt. Ook dat is fijn! Heel fijn. Komt door de goede vibes van Bruce Lee.

IMG_5693
Ik maak dit NSFW-plaatje voor Climaximaal.nl waar ik vooral zelf heel erg hard om moet lachen.

IMG_5694
Ik doe de blogplanner van Blogaholic.nl in een map.

IMG_5695
En verbaas me ineens over deze pagina! Dat ze hier aan gedacht hebben! Ik vergeet altijd dit soort dingen! Hoe ontzettend handig! De hele blogplanner is handig trouwens, maar dit! Dit is echt geniaal! Ik neem me voor om de blogplanner ook daadwerkelijk te gaan gebruiken en in te vullen nu, maar dat komt er niet van.

IMG_5698
Ik neem voor het eerst een filmpje op met m’n nieuwe iPhone, die veel scherper is dan m’n vorige en OMG ik word oud! Ik zie zelf alle rimpels en deuken en vellen, aaaargh! Nou ja, het is wat het is. Filmpje staat: HIER.

IMG_5699
Na een hele dag schrijven, schrijven, schrijven is het tijd voor leuke dingen. Nou ja, leuk. Tuinvriend A. is gearriveerd en hij adviseert me om al m’n AH-moestuintjes weg te gooien, want dat gaat ‘m niet meer worden. HUIL!!!!! Gelukkig heb ik nog een zak vol met nieuwe AH-moestuintjes, dus ik ga straks, in april, voor een tweede ronde.

IMG_5700
Kijk, daar staat tuinvriend A. de zaadjes uit te zoeken.

IMG_5701
Ik flikker alles gewoon in een bak, maar hij sorteert de bonen bij de bonen en de kolen bij de kolen.

IMG_5703
Gewoon in de volle grond! Niks in potten! Ehm, okay. We maken zaaibedjes met rode kool, bloemkool, broccoli, spruitjes, worteltjes en bietjes.

IMG_5704
And now we wait. We hebben er gaas overheen gezet, zodat de poezen de zaadjes niet kunnen gaan opgraven. Ik krijg tussendoor een bak aan informatie over me heen en het is allemaal gewoon too much, too much! M’n gekochte frambozenstruik van de LIDL blijkt een soortement van soort te zijn die dit jaar geen vruchten gaat geven, maar pas volgend jaar. In de herfst. Ja, daar heb ik geen zin in, om zo lang te wachten (het is niet anders overigens). En m’n gekocht kruisbesstruik is wel heel leuk, maar de kans dat die het gaat doen acht tuinvriend A. klein, zeer klein. Maar goed, mijn enthousiasme is groter dan m’n verstand als het over m’n moestuin gaat, maar dat boeit me niks. Als ik maar 1 radijsje of 1 courgette kan eten, dan ben ik al blij, straks.

spruitjes indiaas
We hebben ZOOOOOO lekker gegeten! Een curry met spruitjes en amandelen en kip! Recept staat dus achter de link!

IMG_5729
We keken naar Floortje Dessing op reis in Noord-Korea. Echt heel indrukwekkend!

IMG_5734
Ook indrukwekkend; deze chips die we kochten bij de HANOS. Paarse aardappelchips, bietjeschips en zoete aardappel-chips. Very nice. Vooral lekker bij een kaasplankje.

IMG_5737
Oh, kijk, dat had ik ook! Kaas op een heel lekker toastje. Hmmmm…

IMG_5740
We keken ook nog Levenslang met Dwang. En nog iets en misschien wel nog iets, maar al die televisieprogramma’s lopen in elkaar over en lijken op elkaar. Fijne dag. Veel gedaan. Lekker gegeten. Wat wil een mens nog meer?

Vorig jaar was ik ook druk met m'n moestuin bezig...

Vorig jaar was ik ook druk met m’n moestuin bezig…

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Else schreef:

  Wil je dat je brood lukt ? Of wtf elke dag lekker brood ? Kijk dan op de blog uitdekeukenvanarden of vraag haar boek voor je verjaardag. Veel suc6 met de moestuin, komt A ook schoffelen ;-)

 2. Antoinette schreef:

  Dank voor de tip van de blogplanner, ik heb hem nu ook en ik ben helemaal blij en opgelucht. En zelfs weer inspiratie voor het blog waar ik nu inkomen mee wil gaan verdienen, dus (hopelijk) komt het helemaal goed!

 3. dusik schreef:

  ik kwam deze site tegen en moest gelijk aan je denken: http://www.groendichterbij.nl/jeeigenvoedselverbouwen
  wie weet vind je er nog handige dingen / weetjes etc. Ben benieuwd of je project gaat lukken maar met behulp van een ervaren tuinman en een portie zaadjesliefde moet het vast goedkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *