web analytics

19

HONDENGEVECHT, BROCCOLISOEP & PILLEN

beginpaginatotaal

IMG_3930
Goedemorgen! Het is 7:30, dus ik heb behoorlijk uitgeslapen en ik kan 1 ding zeggen; niks slaapt zo lekker als ons eigen bed!

IMG_3934
Ik ga Nina uitlaten op m’n slippertjes, want… niks loopt zo lekker als slippertjes. Wanneer Nina aan het poepen is, loop ik een stukje door. Meestal komt ze vanzelf achter me aan, maar dit keer dus niet. Wanneer ik omkijk zie ik dat Nina een andere hond heeft gespot. Meestal gaat dit dan goed. Nina is een hele sociale en lieve hond en wil alleen maar spelen, maar wanneer ze naar de andere hond rent gaat het mis. De andere hond zit aan de riem, bijt van zich af en Nina begint terug te bijten. Hondengevecht! AAAARGH! Ik ren richting het hondengevecht op m’n slippertjes, want het meisje dat de andere hond aan de riem heeft kan het niet alleen af. Die staat er bij en doet eh, weinig. Wanneer ik dichtbij genoeg ben roep ik heel hard; “Nina, kom HIER, NU! Ophouden!!!!!!!” Nina komt meteen naar me toe en gaat naast me zitten. Wanneer ik haar boos toespreek gaat ze meteen op haar rug liggen. WOW! Who’s the leader of the pack?? ME!!! Ik ben heel trots op mezelf en op Nina. Als het erop aankomt luistert Nina dus heel erg goed. Het meisje is nog wat beduusd en geschrokken, net als ik, maar gelukkig is niemand gewond. De hond heet Rocky, is een Amerikaanse Stefford en het meisje heeft ‘m net uit het asiel en ze weet nog niet zo goed wat ze met ‘m aanmoet. Okay. Nou, doei! Ik doe Nina weer aan de lijn en we lopen weg. Adem in en adem uit. Komt nog geen minuut later Rocky op ons afgestormd, met het meisje erachteraan!!! AAARGHHH!!! Ik vind het eng. Ik vind Amerikaanse Steffords eng! Ik vind grote honden van iemand anders vaak sowieso eng! Het meisje heeft Rocky ineens los laten lopen terwijl Nina en ik nog geen 100 meter verderop zijn en terwijl Nina nog aan de riem loopt! HOE DOM!!! Rocky wil wraak. Of zoiets dan. Ik maak me groot, ga voor Nina staan en roep: “Rocky, opzouten, ben je niet goed bij je hoofd!!!!” Rocky draait meteen om. Ik bedoel natuurlijk dat het meisje niet goed bij haar hoofd is om Rocky meteen los te laten, maar ja, dat ga ik niet zomaar naar haar schreeuwen. Rocky kan er niks aan doen. Maar… Who’s the leader of the pack! ME! Ik voel me echt heel stoer. Oh, en is dit nou een plog of een blog? Ik weet het ook niet, maar ik moest het gewoon even kwijt.

IMG_3940
Deze Duitse tegeltjeswijsheid had ik ook nog gekocht bij de kringloopwinkel in Zevenaar.

IMG_3941
Ik ga broccolisoep maken. Hij is heerlijk. Recept volgt.

IMG_3952
Ik heb GROOTSE plannen voor m’n moestuin!

output_KZA4rR
Als ik aan onze kater Sid Vicious denk, dan zie ik dit plaatje voor me. Terwijl alle andere katers gewoon rustig voor de deur wachten tot ze naar binnen, of naar buiten, of naar binnen, of naar buiten, of naar binnen worden gelaten, gaat Sid altijd zitten miauwen. ALTIJD! Toch hou ik heel veel van ‘m, want hij is ons mongooltje.

IMG_3963
Ik maak een XXXL bak met couscous-salade. Voor vandaag, voor m’n ouders en voor morgen. Hmmm…

IMG_3973
We hadden Bosche bollen gekregen van m’n ouders. Hmmm… vindt Bruce ook.

IMG_3980
De pubermeiden zijn inmiddels wakker, hebben een broccolisoep op en een bord couscoussalade. Die gaan zwemmen. Nou, doei! De verkering en ik kijken naar ‘V for Vendetta‘. Echt een goede film en raar dat ik ‘m niet eerder zag.

IMG_3982
De meiden hadden extra geld meegekregen voor wat lekkers bij het zwembad, want niks zo lekker als een patatje na het zwemmen. Maar zelfs na een patatje (en waarschijnlijk nog veel meer) eten ze thuis nog allebei een hele pizza. Ongelooflijk! Waar laten ze het?

IMG_3986
J. brengt de meiden weer richting Apeldoorn en ik begin aan de voorbereidingen voor m’n HEALTY WEEK! Hahaha… Ik doe m’n vitaminepillen in m’n regenboog-medicijndoosje. Goed bezig!

IMG_3988
Had ik al eens verteld dat ik moeite heb met het slikken van pillen? Ik kokhals die dingen altijd weer terug. Blijven ergens in m’n keel hangen. Toestand!! Drama. Kwijl. Maar… ik ga ervoor!

IMG_3993
We laten Nina nog even uit en genieten van de prachtige lucht, die op de foto helemaal niet zo prachtig lijkt.

IMG_3999
Het raadsel van make-up-doosje dat ik gisteren ontving is opgelost. Ik kreeg ‘m van Annelies, van www.dazzlecosmetics.nl: ‘Het make up doosje heb je van mij! Omdat ik altijd alles van je lees en het altijd erg leuk vindt wou ik je gratis een glitternagellakje opsturen vanwege je verprutste nagellak met het tuinieren. Ik heb een make-up-website en had alvast een Dymo-etiketje uitgeprint met je adres erop maar dit etiketje op het verkeerde pakje geplakt. Nu heeft er dus een klant geen make-up-paletje, maar dat stuur ik nog na. Natuurlijk mag je het paletje houden, veel plezier er nog van. Je bent zon open en positief mens dat ik je gewoon iets wou opsturen. Geen glitternagellakje dus maar een mak-up-paletje is het geworden. Haha.’ Nou, Annelies! SUPERLIEF van je! En… ik ben echt, NO SHIT, al een tijdje op zoek naar nieuwe zwarte oogschaduw met een kwastje in het doosje erbij! Dus ik ga deze uittesten, maar ik ben er nu al erg blij mee!

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Moeder van Luna schreef:

  Hou eens gauw op met die pillen !!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Luna schreef:

  Het zijn vitaminepillen mam! En knoflookdragees! HAHAHAHA!

 3. Martine schreef:

  Kan ik Sid niet als screensaver gebruiken, lach me rot omdat bekkie :-)

 4. martijn schreef:

  Oh.. nathalie Portman.. kan ik erg blij van worden (wink).. zag de film maand geleden.. was onder de indruk

 5. Paul schreef:

  Luna, je wil het linkje nog even aanpassen naar dazzlecosmetics.nl volgens mij

 6. Luna schreef:

  Thanks Paul!!! Aangepast :-)

 7. isabelle schreef:

  Wil je nog wel een meeting tussen de meiden dan? Nina en Rox…

 8. Moeder van Luna schreef:

  Ja dat snap ik ook wel … maar toch…fruit is beter…echt wel !!!!!!!!!!

 9. Luna schreef:

  Oh, Isabelle, dat gaat vast lukken… Rox is nog jong… en een goede opvoeding is bij (alle honden natuurlijk) zo belangrijk… Ik merk dat Steffords vaak gekocht worden door ehm, tokkies… Slechte opvoeding, niet sociaal gemaakt… en deze Stefford kwam al uit het asiel en daar zat-ie vast niet voor niks… je moet echt streng zijn… leader of the pack enzo, haha…

  • Marion schreef:

   Zo, een heel hondenras en alle asielhonden veroordeeld in één post. Knap! En niet fair.

   • Luna schreef:

    Het is misschien wat kort door de bocht… sorry… maar alle aanvaringen die Nina heeft gehad waren allemaal Steffords… en daar mag ik dan best wat van vinden… ik zou zelf echt nooit een volwassen Stefford uit het asiel nemen, of andersoortige dog… en mijn aanname dat Rocky vast niet voor niks in het asiel zit is wat makkelijk, maar ik veroordeel echt niet alle asielhonden, dat weet jij ook wel… Kom om zeg… Maar Steffords liggen MIJ gewoon niet… en hun baasjes ook niet (die IK tegenkom)…

    • Marion schreef:

     Ik kon hem niet laten lopen. ;-) En tuurlijk weet ik wel dat jij asielhonden best heel lief vindt. Ik zie alleen zo vaak verwaarloosde Staffords en Doggies in het asiel met van die treurige hondenblikkies om wat ze buiten hun schuld is aangedaan dat ik het even voor ze op moest nemen. Maar een rasvoorkeur heb ik ook hoor. Ik heb niet veel met herders en lovelovelove juist weer Bullterriers.

     • Luna schreef:

      Nee, maar het is precies wat jij zegt; die honden kunnen er niks aan doen… de Steffords dus… ik zie alleen best vaak op Marktplaats bijvoorbeeld allemaal nestjes met Steffordjes (maar ook Bull Dogs als Nina) voorbij komen… en het zijn ook stoere honden om te zien (en ik wil er nog wel 10)… maar straks zie ik in de stad weer allemaal ’tokkies’ met baby Steffordjes lopen en dan denk ik meteen; over een jaar gaat-ie naar het asiel, want dan kan het ineens niet meer omdat ze een baby hebben gekregen… Maar dan is zo’n hond al verpest… Dat bedoelde ik een beetje met mijn kort door de bocht-reactie :-)

 10. Noorderlinge schreef:

  Maar Mama Luna, fruit past niet in die kekke doosjes! :-D

 11. Jan Folkersma schreef:

  Ik ben een kattenmens en heb het niet zo
  op honden. Maar wat jij deed is natuurlijk
  wel een heldendaad. Niet zozeer vanwege
  de moed die daarvoor nodig is, maar vooral
  dat je het niemand echt kwalijk neemt. Nina
  niet, die andere hond niet en ook dat meisje
  niet. Niet boos worden op iemand of op zijn/
  haar hond omdat je boven de situatie staat.
  Kom daar nog maar’s om vandaag de dag.
  Mensen die jou ontvrienden op Facebook
  omdat je niet lief zou zijn die weten duidelijk
  niet waar ze het over hebben.

  Duizend kusjes.

 12. Else schreef:

  OMG een moestuin, wil je een tip plant niet meer dan 2 courgetteplanten, anders weet je niet waar je blijft met die dingen. In mijn 1e poging had ik er 5 en ik haatte ze, het enige waar ik blij mee ben is dat je er wel onwijs lekker zuur mee kunt maken en daar geniet ik nu 2 jaar later nog van. De augurkjes zijn meestal te harig hiervoor, maar courgette is top in het zuur. Ik ben het met je moeder eens, maar als jij pillen wilt neem dan maar fijn pillen. Innemen met een lepel vla of appelmoes. Als je naast al die pillen ook nog fruit en groente blijft eten kun je het geld van die pillen beter besteden aan inmaakpotten voor courgettezuur.

 13. Hannah schreef:

  Jeetje Luna wat slik jij een hoop pillen ;)
  Mag ik vragen wat allemaal? (heb er wel een beetje verstand van). Er zijn namelijk veel verschillen wat betreft vitaminepillen, het gaat om de werkzame bestanddelen en zodoende kunnen AH vitamines oid eigenlijk weinig nuttigs bevatten. Ik slik zelf maar een aantal dingen, maar dan wel met de juiste bestanddelen (die haal ik dus ook bij een speciaalzaak).

 14. Doris schreef:

  Twee tips voor pillen doorslikken:
  1. Niet met vocht combineren maar juist met eten. Net voor je je hap doorslikt de pil er gauw bijmikken.
  2. Je kin naar je borst bewegen bij het slikken, juist niet je hoofd in je nek gooien (want dan maak je het gat waar pil en water door moeten kleiner in plaats van groter).

  Enne: stoer om gewoon leader of the pack te doen en dus te zijn!

 15. Daniël schreef:

  Wat ik me nu afvraag: waar heb je dat ontzettend toffe medicijndoosje vandaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *