web analytics

3

PLOG ZATERDAG 15 JUNI 2019


Goedemorgen deze zaterdagmorgen, 15 juni 2019! Zoals wel vaker neem ik meteen maar alle FB-herinneringen door, dan ben ik daar maar vanaf.


Ach ja, 5 jaar geleden al… en vandaag precies 15 jaar geleden had ik m’n abortus, ook zo’n dag en datum die je nooit vergeet. Adem in. Adem uit. En weer door.


Nina krijgt voor de verandering een tortilla Metacam Tensurin.


Dit ziet er uit als een heel kleurrijk ontbijtje. Roerei met paprika en uit op een bordje met sla. We gaan een poging doen om met koolhydraten te minderen hier in dit huishouden.


Er is een rommelmarkt in Zoelen en wij staan stipt om 9:00 bij de kerk! Ik was eigenlijk op zoek naar gehaakte kleedjes, maar de dames van de kerk hebben de kleedjes om potjes jam gedaan en ik ben geen fan van jam. Het ziet er wel heel kleurrijk uit.


Mijn overbuurvrouw staat ook altijd op de rommelmarkt en van haar krijg ik een Oostenrijkse marmot met accordeon mee die muziek kan maken als je op z’n buik drukt. Lekker hysterisch! M’n moeder is er blij mee en marmot krijgt een ereplek bij Monks 2.0.


Monk 3.0.


Daar in de verte Monks 4.0.


De broer van M. komt even op de koffie en ik voorzie de mannen en mezelf van een low-carb lunch (Oosterse kipsalade met tahin-yoghurt-dressing)! Ik krijg een telefoontje van m’n vader dat de vrouw van m’n neef is overleden. Wat een verdriet. Wat erg! Ze was pas 52. Heel erg verdrietig allemaal.


Frank krijgt van lezeres Anke een gehaakt pootje opgestuurd! Hoe zoet!


Nina is niet onder de indruk.


De boxen zijn droog en moeten nog gestempeld worden. Op de achtergrond; het vrouwen-voetbal. M’n ouders komen nog even de verjaardag van m’n moeder hier vieren met een etentje!


We gaan… sukiyaki-en!


Frank is gek op Piet, maar is vooral geïnteresseerd in het vlees op tafel.


Nina is ook gek op Piet, maar op dit moment ook vooral geïnteresseerd in de gehaktballetjes.


Na het eten laten we Nina uit. Ja, heet is het hè? Maar je gaat zelf in de zon lopen… de schaduw is links!


Beeldschoon geworden!


En dan met de pootjes omhoog en kat op schoot. Tv aan en verstand op 0.


Ik sta alleen nog maar op om een bak popcorn te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. C.J. schreef:

  Bij de sukiyaki wefi 2 ogen open. Primeurtje?

 2. Marjan schreef:

  Ik hoor vaker dat honden zo slim zouden zijn, maar jij hebt net als ik ook zo’n hond die bij hitte gewoon in de brandende zon gaat lopen puffen… naast de schaduw…. Ik sta het vaak hoofdschuddend te bekijken, de mijne luistert toch niet naar me in die situatie, hij wil in de zon en wel nu!
  Mooi geworden die box, met een prachtige vlinder…. hij oogt veel intenser dan die boxen met de vogels. Hoe leg ik dit nou weer uit? Veel meer op de emoties spelend, lieflijke emoties… ik vind de vogels meer duister….

 3. ingrid schreef:

  Ahhh dat gehaakte pootje. Zo zoet.
  Wat een naar nieuws via je papa over de vrouw van je neef. Sterkte voor allen die bij haar horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *