web analytics

7

PLOG ZATERDAG 11 MAART 2017


Oooooh, goedemorgen deze HEERLIJKE zaterdagmorgen! Ik ben zooooo blij dat zowel M. als ik geen uitslapers zijn! Ik was om 6:00 wakker en ik baalde een beetje dat ons hotelbed bestond uit 2 enkele matrasjes… maar uiteindelijk toch nog zeker een half uurtje tegen elkaar geslapen en daarna RISE AND SHINE! Douchen, aankleden en richting het ontbijt! Zo jammer dat ik niet meer op kan dat dit, want het zag er allemaal zo lekker uit! Zoveel keuze! Hmmmm… Wat een cadeautjes, zo in de ochtend…


En dan… op pad! Richting Lauwersoog!


Op de boot richting Schiermonnikoog!


Even wat informatie over Schiermonnikoog tot me nemen (hoe leuk dat dit plog dus ook wordt aangevuld vanaf de andere kant en jullie mij dus ook met 2 handen zien)!


We hebben zoveel geluk met het weer! Eerste lentedag! Zon! Zon! Zon! Ik ben zo blij nu. Ik heb hier zolang op gewacht. Echt. Deze winter was zo naar, zwart en grauw. Je hoofd in de zon lost zeker 50% van je ‘problemen’ op!


Ik had een Schiermonnikoog-arrangement geboekt, wat dus ook betekende; fietshuur! HOERA! Wat leuk om dit eiland op de fiets te verkennen samen!


Is dit een happy smile or what?


Ik weet nu al; ik wil nog een keer terug, want de paar uurtjes die we hier gaan hebben zijn geweldig, maar ik wil alles zien! Hier op de foto zit een setje Canadese ganzen en ik wil dus heel graag wat veren van ze voor in m’n dromenvangers, maar ja, er zit een slootje tussen. Bitches!


Het is dat de Luna-fluisteraar mij heel lief vindt, maar ik stop dus zo ongeveer om de 500 meter omdat er ‘iets’ ligt waar ik wat aan kan hebben qua dromenvangers.


Oh! Hoe! Mooi. Echt. We hebben een stuk gefietst en parkeren onze fiets bij een strandje.


Daar wandelen we 2 uur! HEERLIJK!


<3


Dit is een ontspannen vrouw.


En dit is een vrouw die met souplesse schelpjes uitzoekt.


Zulke bijvoorbeeld.


En dit is een biertje uit Texel. Ik had liever een Schiermonnikeroog-biertje gehad, maar de brouwerij was nog bezig met het brouwen voor de aanstaande zomer. Prima! Deze was ook heel lekker!


Nee! Snackies erbij! LEKKER! Hoe ontzettend goed kun je het hebben? HEEL ERG GOED. Daar achterin liggen Waddenzee-garnalen-kroketjes… die waren 100 punten!


We fietsen nog een heel stuk verder samen! Door de duinen.


Zo ontzettend fijn en als ik het zou moeten omschrijven, dan zou ik het omschrijven als (ook al ben ik een schrijver die heus wel heel veel mooiere woorden kan gebruiken): dit was het whieeeeeeeeeeeeee-gevoel!


En dan gewoon NOG een stuk wandelen! Zeker + 10.000 stappen vandaag hoor!


Daar in de verte zitten 2 bergeenden.


En weer terug in het dorp doen we nog een hapje en een drankje. Deze hondjes zitten braaf te wachten op hun baasjes. Lief.


Dan weer terug fietsen naar de boot. Heel veel gewandeld vandaag, maar ook heel veel gefietst!


En dus ook heel veel schelpjes gezocht en gevonden! Hier een moeder en baby scheermes!


Op de boot terug is iedereen uitgeteld! Mannen en vrouwen zitten soezend in hun stoelen en ook alle honden liggen moe onder de tafels. Leuk om te zien. Ook M. en ik liggen tegen elkaar aan te dutten op een bankje.


M. rijdt ons weer terug van de boot naar het hotel en daar storten we allebei toch zeker even een half uurtje volledig in. Rozig, warm, gezond, lekkere buitenlucht! Hmmm…


Even een half uurtje liggen, maar dan moeten we alweer door naar…


Het diner! Want ook dat zat nog bij het Schiermonnikoog-arrangement! Ik neem een salade met van die gefrituurde brie! HMMMMM!


En gebakken scholfiletjes! Ooooh! Ook! Hmmmm…


De bijgerechten van de Van der Valk zijn altijd TOP!


Hij heeft iets met vlees. Ook leuk en lekker, maar doet mij maar die scholfiletjes.


Of dit heerlijke toetje met boerenjongens, ijs en slagroom! OMG! Zeker 1 kilo aangekomen dit weekend, maar wat was het lekker!!! Wat nog lekkerder is? Slapen! Na zo’n dag aan het strand is het heerlijk loom liggen. Wat een fijne dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Else schreef:

  Die foto met die krant, M heeft #talent

 2. Marjan schreef:

  Er stroomt allemaal blijheid en whieeeeeeeeeeeeeeeeeee uit mijn beeldscherm zo mijn huis in… wat heerlijk!

 3. Henk schreef:

  Ha, je hebt Het Paradijs gezien! Loop volgende keer eens naar Paal 16, een hele belevenis. En wat de Canadese ganzen betreft: iets dichter bij huis schijnt een paartje te willen gaan nestelen in Natuurpark Meinerswijk bij Arnhem. Daar zijn vast ook wel wat veren te vinden.

 4. Ivonne schreef:

  Jij aangekomen na al dat gefiets en gewandel? Liegenaar! Haha ;-)

 5. Maurice schreef:

  Je oogt echt relaxter! XxX

 6. Ingrid schreef:

  Eén en al blij-tevreden-ontspannen-gelukkigheid! Wat een super dag.

 7. Jan Folkersma schreef:

  Ik ben erg van de auto’s en er in rijden maar zo’n eilandje zonder auto’s heeft wel wat. Iedereen lijkt meteen een stuk rustiger en vriendelijker. Anders dan in bv Scheveningen of Renesse. Ameland en Vlieland ook leuk. Texel is me net iets te groot, te weinig eilandgevoel (B. Buch). De mooiste plek op Aarde is evenwel op Terschelling. Paviljoen De Walvis. Daar moet je heen. Met Nina. You’ll see what I mean when je daar bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *