web analytics

2

LAMPEKAP, PROPHET’S SONG & EEN MISSIE

beginpaginatotaal

IMG_0907
Haaaaaaaaai! Hoi Bruce! Goedemorgen! Ik moet toch eigenlijk wel zeggen dat ik een stuk frisser en fruitiger wakker word als ik er wat later uit ga. Maar ja, dit is toch echt de laatste dag. De verkering is nog ziek thuis en oppasmeisje M. heeft nog vakantie, dus ik maak m’n eerste foto pas om 8:00!

IMG_0912
Kijk, dit is het jurkje dat ik gisteren kocht! NICE!

IMG_0913
Even een matching bloemetje uitzoeken.

IMG_0916
Ik vind het magisch! Al deze prachtige plastic zakjes zitten bij elkaar voor maar 39 cent! En als je ze samenvoegt en er dan wat kokend water opgiet, dan wordt het een heerlijk ontbijt! Oppasmeisje M. kreeg gewoon een bruine boterham met grillworst en een gekookt eitje, al denk ik dat ze best ook zo’n noodlesoepje had gelust.

IMG_0921
Met Nina en oppasmeisje M. ga ik even koffie drinken en de Tielse roddels doornemen bij m’n ouders. M’n moeder vindt m’n jurk net een lampenkap. En bedankt mam! M’n vader is sowieso nooit fan geweest van m’n vintage jurkjes. Die zou me graag weer eens in een spijkerbroek zien. Denk niet dat dat ooit nog gaat gebeuren. Op de foto zegt m’n vader tegen Nina dat ze op het kleedje moet gaan liggen.

IMG_0935
Hallo opa en oma! Op deze foto is overduidelijk te zien dat ik m’n grote neus van m’n oma heb geërfd.

IMG_0936
Deze foto hangt ook bij m’n ouders. Ik ben hier 21 en dit zijn m’n eerste katten; Skinner en Gandhi.

IMG_0938
Ja, m’n moeder kan m’n jurkje wel stom vinden, maar als ik thuis kom heeft de postbode deze kaart gebracht. <3

IMG_0943
Ik ga met oppasmeisje M. nog even langs de kringloopwinkel in Tiel en koop daar dit schilderij, 5 elpees en een bord. Allemaal voor zeer schappelijke prijsjes. Daarna breng ik haar weer thuis en ga ik door naar de Turkse supermarkt waar ik, volledig geïnspireerd door het zonnetje, heel veel groente en fruit en lekkere dingen koop. M’n fietstassen puilen uit en megagelukkig fiets ik naar huis.

IMG_0945
Thuis zet ik deze net-gekochte plaat op. Ik ben opgegroeid met Queen. The Prophet’s Song, dikke favoriet.

IMG_0951
Ik wilde dus de volledige plaat gaan luisteren, ondertussen stofzuigen, schoonmaken, nou ja, the works. Maar deze dame kijkt me zo ontzettend zielig aan en gaat zo pontificaal voor de deur liggen, dat het me het beste lijkt om nog maar een keertje uit te gaan.

IMG_0955
Ik had van m’n vader de klacht gekregen dat hij wel erg weinig lekkere hapjes had gekregen deze week. Haha! Meende hij natuurlijk niet, maar ik heb inderdaad weinig gekookt en dus ook weinig naar hun gebracht. Meteen maar even goed gemaakt met deze ingrediënten.

IMG_0957
Het hartjes-pannetje is voor m’n ouders. Het is een pasta ragù Bolognese! Met dus alle ingrediënten van de foto hierboven. Gezond! Lekker! Ik maak 6 liter, dus genoeg voor vanavond, maar ook genoeg om weer in te vriezen.

IMG_0963
M’n keuken vliegt me aan. Of alle troep in de keuken vliegt me aan. Het is niet logisch, ik kom ruimte tekort, ik moet en ik wil en ik zal morgen naar de IKEA om bakken te kopen om in die Expedit-kast te zetten. Ik wil orde in de chaos.

IMG_0964
“Ga je winkeltje spelen ofzo?”, vraagt de verkering als hij alle uitgestalde snoepzakken, chipszakken, koekverpakkingen, weet ik veel wat nog meer ziet. Nee, jij gaat mij morgen naar de IKEA brengen en dan gaan we bakken kopen, om al deze shizzle te organiseren. De verkering vindt dit een goed plan, maar hij wil graag in natura betaald worden voor deze activiteiten. Hmmm…

IMG_0966
Hier roert hij 1 keertje in de pan en nu wil hij ook de credits voor die overheerlijke pastasaus.

IMG_0974
Oh ja! Jippie! Er zijn weer pubermeisjes!!! Nina neemt, extreem gelukkig, weer haar plaats in tussen de Whatsappende meiden. Dochter S. heeft dit keer haar nichtje L. meegenomen.

IMG_0980
Okay, op deze foto lijkt m’n jurkje inderdaad op een lampenkap. Het lijkt ook alsof ik tegen een klein mannetje met bril aan lig, maar dat is het shirt van de verkering. De verkering is een groot mannetje met bril.

IMG_0986
We kijken naar de Olympische Spelen. Alweer? Ja, alweer.

IMG_0993
En ik ga weer in de kook-modus. Ik maak alvast de Kaeng Massaman voor zondag. Dan komen er vrienden eten en ik maak een Thaise rijsttafel. En ja, natuurlijk gaat er ook een bakje naar m’n ouders.

anoes
Ik Whatsapp met m’n vriendinnetje Anoeschka. Die komt dus een paar dagen logeren! Anoeschka heeft trouwens ook een blog met plog: www.ontgeldingsdrang.nl!

IMG_0995
Frank vindt dat die bakken van de IKEA nog wel even kunnen wachten. Heb je mooi pech Frank, want het vrouwtje gaat haar lichaam te grabbel gooien voor een ritje naar de IKEA morgen.

IMG_0999
OMG! Weer zo’n idyllisch tafereeltje. Monopoly-spelende pubers!

IMG_1005
Ik ben pinda’s aan het doppen voor in de Kaeng Massaman. Ondertussen kijk ik ‘The Voice Kids’, maar het kan me eigenlijk weinig boeien. Ik ben me geestelijk aan het voorbereiden op de nacht. Want ik moet en zal naar de IKEA en voor wat hoort wat.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Angelique schreef:

    Ikea gaat de expedit-serie eruit doen, wist je dat? Maar goed dat je die bakken nu gaat halen! Wij hebben nu een grote pan chili con carne op staan, ruikt vast niet zo lekker als die Kaeng Massaman.

  2. Jan Folkersma schreef:

    Ik kende totnutoe niemand die “The Prophet’s Song” ook geweldig vindt.
    Nu hou ik nog meer van je. Heb je de wilde nacht goed doorstaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *