web analytics

20

JEUK IS ERGER DAN PIJN… MAAR DAN ECHT!

“Ik word gek van de jeuk, het zit overal, ik word er gek van, gek, gek, gek, het is allesoverheersend, ik kan me nergens meer op concentreren”, zei ik vorige week tegen de doktersassistente toen ze me vroeg waarom ik een afspraak met de huisarts wilde.
“En je bent niet onlangs van wasmiddel of wasverzachter gewisseld?’, vroeg ze.
“Nee”, zei ik.

“Ben je niet van wasmiddel of wasverzachter veranderd?”, vroeg de huisarts me een paar uur later.
“Nee”, zei ik.
“En verder ook geen veranderingen?”
“Ja, nou, heb je even? Ik ben gescheiden, ik ben gestopt met roken, ik heb een hoop stress gehad, weinig geslapen, m’n leven is zo ongeveer 180 graden gedraaid, ik ben verliefd en ik ben met de pil begonnen. En als je even wacht heb ik vast nog wel wat dingetjes.”
“Het ziet eruit als een allergische reactie, maar het kan ook best van de stress komen. Dat die er nu uitkomt.”
“Oh.”
“Slik je al anti-histamine?”
“Ja, al een paar dagen, maar dat helpt niet.”
“Oh, dan hoef ik je die niet voor te schrijven dus?”
“Nee, ik wil iets sterkers.”
“Ik schrijf ook koelzalf voor.”
“Heb je niks sterkers? Ik wil dat m’n opperhuid eraf gebrand wordt. Heb je geen hydrocortison-zalf? Of iets nog effectievers? Betere pillen? Iets wat een paard verdoofd, dat soort shit.”
“Je mag wel 2 anti-histamine-pilletjes per dag gaan slikken.”
“Ik slikte er al 4.”
“Oh, maar dat is niet goed hoor, je wordt er ook suf van.”
“Kan mij het schelen. Beter suf, dan last van jeuk.”

Maar ondanks de 6 anti-histamine-pilletjes en de koelzalf bleef ik de afgelopen week last houden van de jeuk. En last is nog zachtjes uitgedrukt. Ik krab m’n hele huid open. De jeuk beheerst m’n lijf en m’n hoofd. Het is de hel.

En dat je je opengekrabde rug vol bultjes en dingetjes laat insmeren door een man die je net 6 weken kent én op wie je verliefd bent, vertelt wel een beetje hoe erg de jeuk is. En hoe graag je er vanaf wil. Het vertelt overigens ook meteen hoe leuk ik deze man vind en als hij mij ook nog leuk vindt nadat hij me onder de huiduitslag heeft gezien en gevoeld, dan kunnen we er later vast om lachen.

“Ik vind het écht heel erg dit en ik vind het helemaal niet leuk dat je dit doet, maar het jeukt zo erg dat je het wel moet doen, want ik word helemaal gek nu”, jammer ik terwijl M. met z’n grote handen m’n rug insmeert met de koelzalf.
“Schatje, ik vind het echt niet erg, ik vind het vooral voor jou vervelend dat je zo’n jeuk hebt”, zegt hij.
“Ja, maar dit is zo ontzettend niet-sexy allemaal.”
“Je weet toch dat ik niet bij je ben om je looks, maar om je pijpkwaliteiten hè?”
“Het jeukt zo erg dat ik niet eens meer om je grapjes kan lachen.”
“Oh, schatje toch.”
“Als al die bultjes weg zijn ben ik veel knapper hoor. En in de zomer ben ik nog knapper. Echt waar.”
“Ik vind je hartstikke knap, echt.”
“Ik ben op m’n allerzieligst nu hoor.”
“Maar is er echt niks veranderd de afgelopen weken?”
“Misschien ben ik wel allergisch voor jou.”
“Nee, maar ben je niet iets anders gaan eten of drinken? Of ben je andere producten van Lush gaan gebruiken, dat kan ook nog hè, ik weet dat je dit niet wil horen, maar misschien moet je je even niet meer douchen of insmeren met Lush-spullen?”
“Nee, Lush is heilig.”
“Heb je een ander wasmiddel of wasverzachter gebruikt?”
“Nee, nee, nee, echt niet.”
“Zeker weten?”
“Nee. Nee. Nee. Echt niet. Echt niet… Oh… Wacht.”

Sinds een week of 3 gebruik ik de Winter Edition waszachter van de LIDL.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Margreeth schreef:

  Néé! ?
  Hoe is’t nu?

 2. Marjan schreef:

  Dat wilde ik dus inderdaad net zeggen ja….. die wasverzachter van de Lidl, die heb ik ook…. en mijn zoon klaagt ook over uitslag en jeuk enzo…… alsof er allemaal belletjes gaan rinkelen nu in mijn hoofd, met knipperlichtjes erbij…. let op Marjanneke… dat zal de oorzaak zijn….. (ik ga nu al zijn kleding opnieuw wassen, maar dan zonder Lidl wasverzachter) ..

  Kus! En sterkte met de jeuk…..

  • Luna schreef:

   Oooooh, echt!???? Ik zou het even gaan uittesten! Ik zit nu al de hele dag in een T-shirt van m’n vader en een oude joggingbroek… heb 4 wassen gedraaid… ik hoop ontzettend dat dit het is… het lijkt allemaal iets minder te worden… de roodheid en de bultjes… nog wel jeuk op m’n rug, maar ja, helemaal kapot gekrabt… BOEHOEHOEHOE!

 3. Ukkie schreef:

  Toch maar wasverzachtten met azijn?

 4. HanszH schreef:

  Plausibel……
  Sterkte met denjeuk….maar leuk dat je iemand heb die je kan insmeren weer….
  Ik wens jou en M alle geluk van de wereld toe….en iemand die op je “slechts” evengoed van je houd is een blijver…..

 5. Iris schreef:

  Azijn dus! Schijnt ook een oude wijven remedie te zijn tegen jeuk trouwens. Ik heb tot 2x toe enorme allergische reactie gehad op anti-biotica. Anti-histamine hielp toen totaal niet. Je blaasontsteking + kuurtje was al wat langer geleden toch?

 6. Irm schreef:

  Stoppen met die wasverzachter, maar dan echt. Ruikt misschien lekker maar o zo slecht voor je huid. Houd het natuurlijk, zoals Lush!

 7. Ingrid schreef:

  Och arme jij. Vreselijk jeuk! Duimen dat het de wasverzachter toch is want een leven zonder Lush…….Sterkte.
  Wel leuk dat we een klein puntje van de sluier hebben gekregen. De luna fluisteraar is nu al M. Meneer Mr M.

 8. menno schreef:

  Ja, nee, wasverzachter (en “dryer sheets”, hoe dat dan ook maar mag heten in het Hollands) zitten vol chemicaliën, waaronder niets wat goed voor jou is. Mijn dermatoloog (heerlijk om in een land te wonen waar je geen verwijzing nodig hebt) zegt er van dat wasverzachter zinloos is, dat je uitsluitend hypo-allergene wasmiddelen moet gebruiken, en dat je om statische toestanden te vermijden en aardig voor je huid te zijn het beste ALLE kunststoffen kunt verbannen. Ondergoed, sokken, lakens, dekbedovertrekken, mutsjes, alles wat met je huid in kontakt komt. Ik ging naar hem toe omdat ik op een gegeven moment hetzelfde soort klachten kreeg als jij, dus, ik heb dat allemaal ook braaf gedaan (want anders kun je zo’n man nooit meer onder de ogen komen) en het werkt. Het kan zijn dat je huid, bij het ouder worden (sorry) gevoeliger wordt. En dan krijg je dit soort zaken – heeft waarschijnlijk minder met Lidl te maken, maar meer met de manier waarop je je kleedt, en je was doet, enzovoort. Verder moet je natuurlijk onmiddelijk met die Lush-onzin stoppen, dat had je de dokter ook niet uitgelegd, en beginnen met de labels te lezen van alles wat je op je lijf smeert en draagt. En zoek ook even uit wat je nieuwe speeltje op zijn lijf draagt, want dat kan er ook mee te maken hebben. Zou een standaard vraag moeten zijn: nieuw wasmiddel? wasverzachter? piemel? Echt…

  • Josje schreef:

   Lush-onzin… Lush-onzin?! Kerel die je d’r bent! ;)

  • Luna schreef:

   Ehm… Lush is al helemaal natuurlijk en biologisch dynamisch… en om nu meteen alles maar in de ban te gooien, dat gaat me ook wat ver… ik moet gewoon even goed bedenken wat er nieuw is in m’n leven en of dat de oorzaak zou kunnen zijn… aangezien wasverzachter/wasmiddel toch echt op nummer 1 staat als oorzaak voor ‘ineens ontstane jeuk’ lijkt het me dat ik heel verstandig bezig ben door alles nu met Neutral te wassen (en dan dus ook echt allllllles wat ik de afgelopen weken misschien zou kunnen hebben gewassen met de verkeerde wasverzachter)… Dagtaak aan!

   • Joop schreef:

    Wasverzachter staat wat mij betreft ook op nummer 1, maar ook ‘natuurlijke’ producten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Denk maar aan graspollen, noten, garnalen, bramen, penicilline, bijengif, gluten, etc.

 9. Adinda schreef:

  Oooh ja jeuk is hel :(. Ik kreeg afgelopen zomer een allergische reactie op antibiotica. Onder de bulten en jeukjeukjeuk. Het enige dat steeds even hielp was tien minuten in een koud bad gaan zitten. Brr. Fijn dat je een lieve M hebt die je insmeert en ik hoop dat het snel wegtrekt als je een andere wasverzachter gaat gebruiken!

 10. Ingrid schreef:

  Enne Menno……wij ‘vrouwen’ gebruiken de wasverzachter niet eens zo zeer voor het verzachten van de was maar voor de geur er van net zoals Lush….het is all about DE GEUR :)

 11. Moe-Moe schreef:

  Jeuz, geef de anti-alles lobby een vinger en ze vreten gelijk je hand eraf. Volgens mij gebruikt ze al jaren wasverzachter, zonder problemen. Van deze heeft ze toevallig (waarschijnlijk) wel last. Maar om daarom nou gelijk op azijn (yuk) over te stappen en alles wat lekker is te verbannen… wat Ingrid hierboven ook al zegt: ik gebruik het ook vnl voor de geur.

 12. Else schreef:

  Tegen de jeuk, misschien iets wat ik altijd stinkzalf noem, jecovitol gewoon bij den drogist. Helpt mij beter dan alle hormoonzalven die ik van de huisarts voorgeschreven kreeg, daar kreeg ik alleen maar . . . jeuk van :-( Sterkte

 1. 5 december 2016

  […] Jeuk is een allesoverheersende staat van zijn zelfs! Het is vreselijk! Lees even m’n blog: JEUK IS ERGER DAN PIJN… MAAR DAN ECHT! Omdat het dus zeer waarschijnlijk aan m’n nieuwe LIDL-wasverzachter ligt moet ik ALLES […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *