web analytics

2

PLOG WOENSDAG 28 DECEMBER 2016


Het is woensdagochtend en ik ben samen met M. wakker geworden. Aangezien hij me gisteren uitgebreid de IKEA-mantra ‘Je kan het zelf doen, maar het hoeft niet’ heeft uitgelegd, dacht ik maar meteen van deze optie gebruik te maken en te vragen of hij me misschien even naar de Albert Heijn wil brengen, want ik heb een nogal lange boodschappenlijst voor het ‘kerstdiner’ van vanavond. Was geen enkel probleem. En zo zien jullie ploglezers mij ook eens van de achterkant.


Lange boodschappenlijst.


En nee, ik kijk nog steeds niet in zijn camera. Ik kijk wel heel serieus naar m’n boodschappenlijstje, want ik wil niks vergeten.


Want… daar staat de oppaspuber al te koken! De Luna-fluisteraar heeft me keurig met de boodschappen thuis gebracht en is daarna weer naar huis gegaan. Tijd om een kerstdiner voor m’n ouders met de puber in elkaar te draaien… was haar idee en ik vind het een heel goed idee!


Het wordt een cheesecake met frambozensaus! Hmmmm…


Tussendoor kijken we even een filmpje met een zakje chips.


Het is een film met Zac Efron. Dit schijnt een heel lekker ding te zijn voor pubermeisjes, maar ik vind ‘m nogal gladjes. De film is ook nogal gladjes: The Lucky One. Een suikerzoet verhaal over liefde. Maar; wel een leuke meidenfilm en een happy end!


Ik krijg post! Een nieuwe jurk! HOERA! Zwart met gouden sterretjes en Thank God is er nog iets van m’n borsten over na die 15 kilo!


Ik kocht ook kekke nieuwe laarsjes, die me Godzijdank OOK passen.


En kijk nou; de onderkant heeft een luipaardprint! Mij op het lijf geschreven. Of eigenlijk onder m’n schoenen dus.


En… ik bestelde een JBL-boxje, zodat ik beneden niet alleen naar oude plaatjes kan luisteren, maar ook via Spotify. GEWELDIG BRILJANT APPARAAT! Ik ben heel gelukkig nu. Is geluk te koop? Jazeker! Kunnen luisteren naar je favoriete muziek op welk moment je maar wil; AWESOME.


De oppaspuber dekt de tafel alvast! TOP hoor!


Echt hoor. Ik heb soms enorme medelijden met mezelf. Ik heb volgens mij nog geen moment gehad de afgelopen maanden zonder medicatie. Voor mezelf of voor 1 van de dieren. Mijn jeuk kan ineens weer opkomen, al wordt het wel steeds minder. En nu heeft Nina dus waarschijnlijk een oorontsteking. Elke dag even een ampulletje in haar oor en vrijdag weet ik meer.


Wat wordt de eerste gang?


Een garnalencocktail? Lust Bruce wel!


WOW! Goed bezig M.! Het ziet er prachtig uit!


Maar dan écht! En Piet en Riet smullen ervan.


De 2e gang is een pasteitje met kippenragout (ja, die had ik gisteren al gemaakt) (ik ben soms zo praktisch).


Nina wil ook wel wat. Maar krijgt niks.


Kijk! Nou! Eens! De oppaspuber en ik hebben ons best gedaan! Porchetta met Italiaanse kruiden, bloemkool en broccoli met cashewnootjes en rode ui en aardappeltjes met rozemarijn. Ik zeg; 100 punten.


Dat zeggen zij ook trouwens.


Wat een gezelligheid en wat een relaxte dag.


En dan toppen we het diner ook nog af met de heerlijke taart van de oppaspuber! Hmmmmm… “We willen nooit meer gourmetten of barbecueën”, aldus m’n vader. En dat zegt wel wat.


Als m’n ouders weg zijn ruim ik alles af, terwijl de puber gaat Lushen. Daarna hebben we het wel verdiend om lekker lang te loungen op de bank. Bruce hangt op m’n dromenvangers.


We kijken nog een film en bij een film hoort popcorn.


De film; Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen. Een gedrocht van een film, maar we hebben erg gelachen. Na de film gooi ik de puber naar bed. Morgen een lange dag, want naar de Primark in Amsterdam. Maar vandaag was een TOPDAG. MAAR DAN ECHT!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jan Folkersma schreef:

    Ja nou heb ik ook zin in garnalencocktails. Doe mij ook zo’n puber?

  2. Ingrid schreef:

    Wat leuk dat je je kookpassie overgebracht hebt en dit gezellig samen met je oppaspuber doet. En Piet en Riet er zo zichtbaar van genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *