web analytics

8

HET MELKMEISJE, VALLEI-ORGASME & UTOPIA

beginpaginatotaal

IMG_8888
Het is 4:15 en omdat ik al een tijdje wakker lig heb ik maar besloten om eruit te gaan. Ik ben wakker en ik voel me goed, dus waarom nog langer liggen als je ook gewoon lekker aan het werk kan?

IMG_8884
Ja, dat moet ik de was maar meteen strijken hè?

IMG_8892
Oh, ik ga hier punten mee scoren! De verkering wilde graag deze trui aan vandaag, maar de mouwen waren nog nat. Ik leg z’n trui op de verwarming, want hij komt er pas om 6:30 uit.

IMG_8896
Ik erger me mateloos aan de betutteling en geldverspilling van de Nederlandse overheid. Er is met een subsidie van Economische zaken en in samenwerking met de Albert Heijn een Eetmaatje ontwikkeld, een maatbeker waar precies op staat hoeveel rijst of pasta je per persoon moet koken. Eén miljoen van deze maatbekers worden nu gratis via de Albert Heijn verspreid. Flikker op man, ik bepaal zelf wel hoeveel rijst ik kook en hoeveel ik eet. Weet je hoeveel gezond voedsel er door de supermarkten (en de voedingsindustrie) zelf wordt verspild? En hoeveel geld er door de overheid wordt verspild? Wat wij doen met een restje rijst? Gewoon door de hondenbrokken.

IMG_8910
Lekker uitbuiken hè, Nien?

IMG_8912
Oh, wat een leuk jurkje! Kwam ik ineens weer tegen in de kast. Jaren niet aangehad.

IMG_8916
Bruce interesseert het niks wat voor jurkje ik draag. Als hij er maar op kan liggen.

IMG_8921
Het boekje ‘Alleen voor vrouwen’ over het vallei-orgasme houdt me bezig. Het boek irriteert me mateloos en ben bezig met een poging om gefundeerd op te schrijven waarom ik me er zo aan irriteer. Ik tel 97 geïnterviewde vrouwen die zich allemaal héél lovend uitlaten over het vallei-orgasme en de cursus van € 347. De gemiddelde leeftijd van die vrouwen is 45,4. Eigenlijk zou het boekje dus ‘Alleen voor 45+ vrouwen’ moeten heten.

IMG_8923
Ik ben een paar uur bezig met het samenstellen van de PloesiePoesie-SALE pakketten! Gelukkig ben ik ze bijna allemaal zo kwijt. Morgen weer nieuwe online zetten, want ik heb nog steeds erg veel Ploesie-merchandising over.

IMG_8924
De verkering brengt me met de auto naar het postkantoor om alle pakketten weg te brengen. We gaan meteen naar de Action om schoonmaakspullen te halen.

IMG_8928
We rijden ook nog even langs de kringloopwinkel van Tiel. Daar ligt dit schilderijtje en ik wil het heel, heel,graag, maar hallo, 15 euro!!! Er ligt ook een geborduurd schilderijtje met een huilend zigeunerjongetje en dat wil ik misschien nog wel liever, maar ik weet niet wat er met de kringloopwinkels aan de hand is hoor; ze krijgen (de Secunda in Tiel in ieder geval) al hun spullen gratis om er daarna belachelijk hoge prijzen voor te vragen. Ik dacht dat het crisis was? Veel spullen die ze verkopen zijn goedkoper bij de Action, Zeeman of Wibra. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Vorig jaar kocht ik dit soort schilderijtjes nog voor 4 euro.

IMG_8927
Ja, er wordt nog steeds gewerkt in de straat. En de ramen zijn nog steeds vies. Gelukkig heb ik bij de Action schoonmaakspullen gekocht, maar ik heb nu geen zin meer om de ramen te zemen. Doei.

IMG_8930
Dit was dus echt heel lekker! En gezond! En wat een stylish foto ook! Ik had nog een restje goulash over en daar had ik vanmorgen, na toevoeging van chorizo, canneloni-boontjes, paprika, ui, wortel en tomaten deze soep van gemaakt. Ik heb tussendoor trouwens ook nog een bak bij m’n ouders gebracht. SCORE!

IMG_8933
Had je het over eten?

IMG_8941
De nieuwe brokken zijn zo lekker en Nina vindt dat iedereen dat mag zien!

IMG_8946
Op de bank lees ik de dagelijkse Utopia-update van Inge. Die lees ik ook altijd voor aan de verkering. Zij beschrijft dit programma altijd heel goed en leuk, dus het is niet erg om een aflevering te missen.

IMG_8948
Nee hoor, echt niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Margreeth schreef:

  Lange tijd keek ik vaak tevergeefs naar jou blog site. Maar wat heerlijk dat je weer zo actief bent. Ik doe altijd een rondje bloggers, als het kan ’s morgens nog voor ik ben aangekleed. Even mijn eigen momentje, heerlijk is dat.En nu ben jij de actiefste. Genieten.

 2. Maurice schreef:

  Hijs weer lachen.
  Maar over het kringloop gedeelte deel ik je mening niet. Vergeet niet dat subsidies terug worden getrokken of zelfs al zijn verdwenen (zoals o.a. bij ons). Ik geef even 2 fictieve bedragen maar liggen dicht bij de waarheid. Was de target MET subsidie +/- 500 per dag om uit de kosten te komen. Nu liggen die op 1.500 per dag. En ik geef je gelijk dat sommige spullen te duur worden geprijsd, maar de Action koopt ook belachelijk veel in voor weinig. En hun prijzen kunnen eigenlijk niet als je beseft hoeveel energie er nodig is om sommige producten te produceren, in de winkel komen en door hoeveel handen het gaat voor het bij de mensen thuis is. Niet van deze tijd.
  En de kosten als huur, gas, licht en vooral transport worden ieder jaar ook hoger. Wij halen gratis op. Eerst was het bezighouden van mensen met een Sociale Werkplaats indicatie (SW), maar die worden meer en meer “gebruikt” als volle werkkrachten.
  € 15,= vind ik ook veel voor dat lijstje. 7.50 gangbaar ;) Want pingelen (afdingen) doen klanten toch wel en gaat ie weg voor 5 of 6 euro.

  “Ze krijgen het toch gratis!” wil ik in 2014 niet meer horen.. Hihihihi..

 3. Else schreef:

  Nou het zal, maar bij onze plaatselijke keerkring vroegen ze laatst prijzen, die aan de nieuwprijs grensden en dan bedoel ik een gewone nieuwprijs – het was dat de dame zo veel moeite voor me had gedaan en dat toen ze mijn gezicht zag er nog wat afdeed want anders hadden ze hun doel die dag misschien niet gehaald. En als het zo doorgaat denken de mensen dikke doei en kunnen ze hun zaak wel opdoeken. Trouwens 1500 euri per dag, half miljoen per jaar – wat is dat voor een toko ? Sorry Luna ik moest even afreageren en naast jou gaan staan, alhoewel ik geen liefhebber van geborduurde schilderijtjes ben.

 4. woordenaar schreef:

  Hier in Alkmaar hebben we zelfs een heuse kringloopboulevard, met maar liefst drie kringloopwinkels. Ook hier te duur. Zocht laatst voor een feestje wat kopjes om soep in te serveren, ben uiteindelijk bij de HEMA beland waar ik voor nieuw glaswerk minder betaalde dan voor die groezelige kopjes bij de kringloopwinkels.

 5. Olga schreef:

  Hallo Chantal, waar zet je de ploesiepoesie-pakketten nou online? Kan het nie vinden :-(
  Hoor graag van je!
  Groetjes, Olga

 6. Sylvia schreef:

  ik ben het (helaas) helemaal met je eens wat de prijzen bij kringlopen betreft! maar wat me nog het meest dwars zit is dat mensen zoals ik, die het gewoon leuk vinden om te rommelen tussen al die spullen en er een kick van krijgen om iets heel gaafs voor een paar euro te vinden, de prijzen al belachelijk vinden.. wat betekend het dan voor de mensen die het echt niet breed hebben en hun spullen uit ‘nood’ bij kringlopen moeten kopen? want daar zijn kringlopen toch in eerste instantie voor bedoeld?

  Afijn, wat ik dus wou zeggen.. ik denk er hetzelfde over als jij (:

 7. Patchwork schreef:

  Ik ergerde me nogal aan het veelvuldig gebruik van ´Ik irriteer me´…
  Gezellig, even meemopperen!
  Je oude jurkje is trouwens weer helemaal van deze tijd, dat was een goede vangst!

 8. Luna schreef:

  Haha, Patchwork! Je hebt helemaal gelijk! Ik heb m’n fouten aangepast… hoe een ontzettende standaardfout, maar ja, ik ergerde me nogal, dus dan denk je niet meer na, hahaha! En een plog is sneller geschreven, dan een column… (ja, praat het maar goed Luna, haha)…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *