web analytics

22

PLOG DINSDAG 11 OKTOBER 2016

beginpaginatotaal

img_9975
Laat ik de dinsdag eens om 6:00 beginnen met het doornemen van de folders. Staat niks in. Want ik heb niks nodig. Ik heb alles.

img_9976
Koffie is dan wel weer altijd nodig.

img_9977
En de liefde van Bruce is ook heel hard nodig. Ik ga aan het werk van 6:00 tot 14:00 en ik ga lekker! In m’n regenboog-pyjama!

img_9980
Het wordt weer herfst, dus voor Lief Lekkerland maak ik een recept voor pompoensoep! Ditzelfde recept is overigens ook HIER te vinden (op m’n kookblog dat ik veel te lang verwaarloosd heb, maar hé, ik verwacht de komende tijd zeeën van tijd over te hebben).

img_9982
Normaal zou ik met zo’n muts zeggen: ‘Ik ben toch al getrouwd.’ Maar hé, het wordt kouder buiten en die hond moet 3 keer per dag uitgelaten worden en het is een warme muts. Met regenboog-punten.

img_9994
In de trein naar Arnhem voor m’n date met dochter S.! Ik ben toch best wel een beetje gespannen. We hebben elkaar een maand niet gezien en eh, er is nogal wat gebeurd in 1 maand.

img_9995
Ik herlees deze nog maar eens een keer.

img_9998
Dochter S. en ik zijn eerst even snel naar een kralenwinkel en de Primark gegaan. Het is allemaal zo vertrouwd (al heb ik geen jas kunnen vinden) (ik wil een nieuwe winterjas, maar alle jassen zijn grijs, zwart of bruin) (ik wil een rode of een groene of gewoon een knalkleur, dus ik denk dat ik gewoon lekker een vintage jas moet gaan zoeken in Amsterdam). Dochter S. mocht kiezen tussen de Happy Italy of een sushi-restaurant. “Sushi natuurlijk.” Prima!

img_9999
We hebben samen gehuild en samen gelachen. Godverdomme wat is dit kut allemaal zeg. Wat hou ik ontzettend, ontiegelijk veel van haar en wat haat ik hem. Ik kan er niks anders van maken. ‘Vergeven doe je voor jezelf’, is een veelgelezen zinnetje in zelfhulpboeken, Flow’s en Libelles, maar sommige dingen kan en wil ik niet eens vergeven. Als je ervoor kiest om iemand niet te vergeven, dan doe je dat ook voor jezelf. Dat hij mij 7.5 jaar leugens heeft verkocht en van mijn gespreide bedje naar een ander gespreid bedje is gegaan, dat moet hij helemaal zelf weten. Dat is zijn leven. Zijn pad. Ik ben 40 en ik heb het karakter en de bagage om ook hier wel overheen te komen. Dit meisje is 16 en gewoon te jong en te mooi voor zoveel ellende.

img_0001
Gelukkig helpt sushi een heel klein beetje.

img_0002
En van die biefstukjes met knoflook gaan er ook wel in.

img_0011
Als ik thuis kom tref ik dit aan op de grond. Bruce heeft per ongeluk (of expres) m’n hertje laten vallen. De aanblik ervan geeft wel goed weer hoe ik me voel. Ik zat in de trein terug al de hele tijd met tranen in m’n ogen, maar ja, de trein Arnhem-Tiel is nu niet echt een plek om eens even helemaal los te gaan, emotioneel gezien. Gelukkig kan dat thuis wel. En hoewel ik echt heel goed weet dat het mijn schuld niet is, dat er niets aan mij heeft gelegen, dat ik tegen zoveel leugens nooit op had gekund, kan ik het gewoon niet hebben dat ik het niet heb gezien. Dat dit meisje 7.5 jaar bij mij is geweest, dat ik voor haar heb gezorgd, dat ik zoveel liefde heb gegeven aan iedereen en dat het toch allemaal niet goed is gegaan. Ik zag het niet. Ik wist het niet. Dat is mijn grootste verdriet. Om haar.

img_0017
Deze vadsige hond moest ook nog uitgelaten worden.

img_0030
We zijn helemaal vergeten een selfie te maken vandaag. Dan maar eentje van vorig jaar. Zij is mijn mooiste herinnering aan alles wat er van de afgelopen 7.5 jaar is overgebleven.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Joyce schreef:

  Tranen in mijn ogen… Mooi opgeschreven… S. boft met zo’n superwoman in haar buurt! En jij met haar.

 2. Judith.... schreef:

  Brok in mijn keel…. kus voor Jou en S. X

 3. Bianca schreef:

  Jemig wat een mooie blog – vlog… Kus voor jullie beiden

 4. Regina schreef:

  lieve Luna,

  Mijn hart breekt een beetje bij alles wat ik van je lees de laatste weken. Maar weet dat jij een heel mooi persoon bent, maar dat schoonheid voor sommigen geen voldoende drijfveer is. Twijfel niet aan jezelf.

  Liefs,
  Regina

 5. Ingrid schreef:

  Ik zit tegen een verkoudheid aan……dus huilen.
  Wat een oetlul. Maar 7.5 jaar leugens. Zo vreselijk voor jullie. Wat moet Sanne, als volwassen wordend meisje, ook wel niet over haar papa denken.
  Hou elkaar vast.
  Heb steun aan elkaar.
  Huil maar heb vooral plezier en houden van met elkaar.

 6. Esther schreef:

  Ook tranen in mijn ogen… ik hoop dat dochter S de afgelopen 7,5 jaar van jou heeft geleerd hoe ze sterk moet zijn… Liefs!

 7. Martine schreef:

  Dat laatste zinnetje is zooooo mooi! ❤️❤️❤️
  Houd je taai lieverd ?

 8. Esther schreef:

  En nou zit ik weer te huilen. Je hebt zoveel gelijk. Wat is het oneerlijk dat zij dit van haar vader moet meemaken, en wat zal dat haar beeld van relaties kleuren voor de rest van haar leven :'(

 9. Minca schreef:

  Hier ook tranen… wat ben jij een powervrouw! Heel veel kracht en liefde! Xxx

 10. Jacqueline schreef:

  Wat een prachtig stuk heb je weer geschreven, ik word er emotioneel van. Dochter S boft maar met jou, sterk wijf x

 11. Anna schreef:

  Wat een prachtige foto en wat heb je de ellende mooi verwoord. Snif. Veel internet-liefs voor jou en S.

 12. Marjan schreef:

  Dikke tranen, pure liefde zie ik…. bij jou en S….. jullie boffen met elkaar….

  liefs Xx

 13. Kate schreef:

  Wat vreselijk verdrietig. Ik was ongeveer S.’s leeftijd toen het dubbelleven van mijn vader uitkwam. Het is heel erg moeilijk voor jonge meiden om op zo’n harde manier te leren hoe je vader (en dus, sommige mannen) in elkaar zit en dat je je eigen herinneringen van je jeugd niet kunt vertrouwen. Maar echt, het komt helemaal goed. Dit hoeft echt NIET haar verdere leven en relaties te bepalen! Jonge vrouwen zijn veel sterker dan mensen vaak denken. Veel liefs voor S!

 14. linda schreef:

  Lieve chantall, ik had al een tijdje niet meer meegeleverd tot ik ineens je stukje voorbij zag komen van vorige week… jeetje wat moet jij toch allemaal mee maken! Je stukjes zijn zo mooi geschreven, en zo veel lieve reacties van iedereen!

 15. Annelies schreef:

  Slik…prachtig en ook zo verdrietig wat richt hij allemaal aan…veel ❤ voor jou en Sanne

 16. Liess schreef:

  ??? wat een emoties weer. Gelukkig was jullie date gezellig.

 17. CiNNeR schreef:

  En iedereen mag de stukken lijmen om zo’n man heen. Maar dat gaan jullie ook doen, dochter S en jij zijn al goed op weg. xxx

 18. Ria schreef:

  Huil huil huil .dat kon ik echt doen toen ik dit verhaal las .Chanttal je ben een kanjer .ik hou van je RIA .xxxxxx

 19. Karen schreef:

  Hier een gelijksoortig verhaal, maar even een hart onder de riem voor jou. Mijn dochter heeft nu haar eerste vriendje. En vandaag zei ze aan tafel: Mam, ik neem niet een voorbeeld aan m’n vader wat relaties betreft hoor! Want ik wil gewoon mezelf zijn en eerlijk blijven!. Hoewel ze loyaal blijft aan haar vader als vader zijnde, ziet ze de mindere kanten echt wel en denkt daar het zijne van. (Ik mag er trouwens niks van zeggen hoor. Ze ziet het zelf wel. Heeft mijn mening niet nodig en zegt dat ook). En als ik het goed gevolgd heb, dan is S. net zo’n verstandig meisje. Hoewel dit soort dingen een deuk geven, zijn die meiden gelukkig vaak slim genoeg om te bepalen hoe ze dingen zelf willen. Ik duim voor haar. Hugs!

 20. patchwork schreef:

  Ik vind het heel rot voor je dat je minder contact met haar zult gaan hebben.
  En huh? 7 jaar beduveld i.p.v. laatste maanden ? ‘Shock!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *