web analytics

14

PLOG 20 DECEMBER T/M 31 DECEMBER


Nou! Nog even een plog van de laatste week van het jaar 2018! Een boom met… cadeautjes! Ik realiseerde me dat ik jaren en jaren cadeautjes onder de kerstboom heb gehad en dat ik dat dit jaar niet zou hebben. Nu had ik dat vorig jaar ook niet, maar soms komt gemis met vertraging. Ik heb in m’n jaren met P. altijd cadeautjes voor zijn nichtjes onder de kerstboom gehad, in mijn jaren met J. altijd cadeautjes voor dochter S. (en later ook oppaspuber M.) en een kerstboom met niks eronder kwam dit jaar nogal aan. Ineens kwam het hard aan dat ik zelf geen kinderen heb. “Maar dan gaan wij toch cadeautjes doen?”, zei vriendin F. om me wat op te beuren. Het idee voor een 3e kerstdag met 3 van m’n vriendinnen was geboren! Topidee!


Ik heb ergens besloten om geen flikker meer te werken. Het vliegt me allemaal aan en ik heb genoeg gedaan dit jaar. Nog wat kleine fotootjes en kleine tekstjes en klaar.


Deze talking stick maak ik voor m’n vriendinnetje M.! De letters heb ik erin gebrand. Paar uur bezig geweest, maar super geworden.


Daaronder de unicorn ligt de dochter van vriendinnetje M.! Die heeft de unicorn gekregen (de unicorn is groter dan zijzelf, te schattig)! Nina wil ook best fungeren als kussen.


Derde kerstdag gaan we… Singstarren! Het is nogal een geregel met een Playstation, nieuwe microfoons en de spellen bij elkaar husselen, maar uiteindelijk krijg ik het voor elkaar.


Sing it baby!


Met het nichtje van M. gaan we naar de bioscoop; Bohemian Rhapsody! GEWELDIGE FILM! Maar eerst even pizza.


Ja, dat kan ik toch niet helemaal op joh! En die prijzen van de Happy Italy; ik blijf me erover verbazen.


Ik draai even een paar liter bolognesesaus in elkaar. Voor ons, de vriezer en m’n ouders.


Ik ben maar weer begonnen aan een nieuwe set van 1000!


Het nichtje van M. blijft een paar dagen logeren, want we gaan een Lord Of The Rings-marathon doen!


Heerlijk! Beetje kraanvogels vouwen, beetje snacken, beetje tv kijken.


En ondertussen ook nog maar even 12 liter erwtensoep maken. SCORE! Voor ons, de diepvries en m’n ouders.


En nichtje J. moet natuurlijk ook even meezingen met Singstar.


Van de overbuurvrouw hebben we puzzels geleend. Ik begin met deze van 500 stukjes…


Die is uiteindelijk zo af.


Kerstavond gaan we naar m’n ouders. Nina krijgt hier een boterham, maar we doen net alsof het een croissantje is.


We kijken naar All You Need Is Love. Traditie. Ik hou ervan.


Ik begin Eerste Kerstdag met deze van 1000 stukjes en die is, een stukje moeilijker.


Kerstontbijt!


Hallo Matijn!!!!! Wat is het genieten om deze dagen naar de Top2000 te kijken! En iedere keer als Matijn in beeld is roepen we ‘hallo Matijn’!!!


M’n ouders komen bij ons eten op Eerste Kerstdag. We hebben het allemaal gedacht; m’n moeder haalt deze kerst niet eens. Maar kijk; ze is er nog! En ze kan nog prima een kater van een kilo of eh, teveel, op haar schoot hebben!


We gaan sukiyaki-en! M’n moeders smaak is door alle medicatie flink verandert en haar hongergevoel is ook niet meer wat het geweest is.  Sukiyaki-en is dan erg handig en best licht en gezond.


En uiteraard kan er ook heel veel vlees in, als je dat wil. Nina wil dat wel.


Tweede kerstdag gaan we gourmetten bij m’n schoonvader. Ik dacht eerst deze jurk aan te doen, maar die is het uiteindelijk toch niet geworden.


Gourmet!


Derde Kerstdag (ja, ik weet dat dat niet bestaat) ga ik heel vroeg naar de trein voor de laatste kerstcadeautjes en vooral voor de Singstar-cd van Queen! Die vind ik gelukkig, net als de Motown-cd, dus niets staat mijn zinggeluk meer in de weg.


Oeps. Dit kon ik niet laten liggen.


Deze onesie ook niet.


Halllllllo vriendinnen!!! Welkom op De Hulk 20!


We doen namelijk een Derde Kerstdag in huispak. Kijk die meisjes nou eens puzzelen, wat een schatjes!


En zingen kunnen ze ook nog (okay, iets minder, maar 100 punten voor het enthouasiasme).


NOBODY’S WIFE!!!!!!


Sorry Nien.


Kijk eens wat een cadeaus! Heerlijk! Heerlijk! Heerlijk! Het was een TOPDAG!


En dan beginnen de dagen waarop het buiten af en toe wat knalt. Nina houdt er niet van en met elke knal rent ze de trap op om bij te komen liggen of op de slaapkamer.


M’n vriendinnetje J. gaat trouwen! HOERA!!!! Ik versier een alpaca met linten en flesjes met opgerold geld en een brief! M’n moeder gaf vroeger ook nooit geld voor een verjaardag, maar ze maakte er altijd iets creatiefs van.


Goddomme, wat een geil wijf!


Een dag later. Het was een topbruiloft! Supergezellig. HEERLIJK gedanst! Toen we naar huis gingen ben ik met de fiets gevallen. Combinatie van een niet handig verlicht fietspad, een paar wijntjes en nachtblindheid. Huilen moest ik! Huilen! M. wilde eigenlijk met me naar het ziekenhuis, maar ik wilde alleen maar naar huihuihuihuihuisssss. Thuis met een coolpack op m’n wang gezeten en M. heeft ’s nachts een paar keer de wekker gezet of ik nog leefde en wist wie ik was in verband met een hersenschudding. Ik weet nog wie ik ben; een heel zielige vrouw met een opgezette wang en overal pijn.


Nien is ook zielig.


Nieuwe hobby. Heerlijk dit en supergezond.


De volgende ochtend maak ik het gewoon weer (maar dit is een iets minder Instagram-waardige foto).


I have no shame. Dit is m’n wang en oog een dag later. Inclusief m’n haar in de henna, want dat moest ook gebeuren en omdat ik me toch al zo ellendig voel; die kut-administratie er ook nog maar achteraan. This is the real life, this is reality!


Als Nina bij m’n ouders is dan lijkt ze een stuk minder bang voor het vuurwerk. Ik denk dat het door de stem van Piet komt.


Even een leuke ‘happy new year’-foto!


Nina is zooooo bang, ze loopt me de hele dag achterna tot aan de zolder. Lekker voor je heupen Nien.


Hallo Matijn!!!! Oudjaarsavond zijn we een paar uur bij m’n ouders


Dit waren mijn #bestnine2018! De meest-gelike’te foto’s op Instagram (van @electricluna)!
1. Ik had toch echt wel de allermooiste kerstviering van de straat! Sommige buren hadden het toch liever wat conservatiever gezien… volgend jaar komt er een opblaaseend in de tuin…
2. Ik vouwde weer 1000 kraanvogels!! Dit keer voor een van m’n liefste en langste vriendinnen…
3. Ik stond met m’n @indemaaneschijn dromenvangers voor het eerst op een markt! M’n ouders en veel vrienden kwamen kijken! Superleuk!
4. Ik schreef een artikel voor de LINDA.!!!!!! Trots!
5. Ik reviewde m’n 500ste seksspeeltje en vierde dat groots met een XXL give away maand! Deze foto stond in De Gelderlander! Weer trots!
6. Mijn lieve M. @loewedown die altijd naast me staat en me de ruimte geeft voor al m’n gekkigheid… 7. En ach, m’n lieve, broze moedertje… voor de zoveelste keer keek (en kijkt) ze de dood in de ogen, maar blijft toch nog maar even stoer in haar stoeltje zitten…
8. M’n My Little Pony-tatoeage!!!! YES!!!!!!
9. En hier laat mijn lieve, zorgzame, stoere vader zien dat er ondanks alles vooral gelachen moet worden!!!


Hoe zorg je voor een leuke, geilige foto, zonder je gebutste wang? Juist! Gewoon een sterretje ervoor houden! Wij lagen 31 december om 23:00 al in bed met een hele bange Nina. Ze kroop al bibberend bovenop ons, tussen ons en onder ons. Ik werd er zelf op een gegeven moment ook bloednerveus van, dus ik was blij dat het geknal op een gegeven moment afgelopen was en we rustig konden gaan slapen! Op naar morgen! Lieve lezers! Ik wens jullie allemaal een heel goed, gezond en gelukkig 2019! Ik hoop dat jullie hier (of elders) met me mee blijven lezen en leven! LOVE IS THE MESSAGE!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Nicole schreef:

  Kan het zijn dat je op derde kerstdag op Hoog Catharijne liep? Ik dacht even dat ik je zag. Gek moment, iemand herkennen die je eigenlijk helemaal niet echt kent.

  • Luna schreef:

   Dat kan zeker!!!!! Ik was op HC bij de Lush (duhhh) en bij de Dunkin Donuts… en ook nog even bij de H&M, de Hunkemoller, drukdrukdruk :-)

   • Nicole schreef:

    Zit daar een Lush???? Ik rook m niet, maar het is daar ook zo mega! Als ik dichterbij je had gelopen had ik wel even gegroet hoor maar het was echt in een flits.

 2. Jan schreef:

  Ben je echt gevallen of heeft M. je in elkaar geslagen? Wie weet wat 2019 gaat brengen? Vast weer hoogte- en dieptepunten. Het leven is net een trein waar je ongewild in zit. Je weet niet waar het naartoe gaat en hoelang het gaat duren. Soms zitten er vervelende mensen bij je in de coupe en het is allemaal nog duur ook. Maar we zitten er met z’n allen in en onderweg zingen we liedjes. De catering is prima en de dieren mogen ook mee. Geniet ervan zolang we rijden. Kus!

 3. Marjan schreef:

  Wat een rollercoaster Chantall en dit zijn nog maar 11 dagen!! Ik wens jou en de jouwen een 2019 vol liefde, plezier en gezondheid en ik wens Nina een 2019 vol croissantjes en knuffels. Misschien was het wel handiger geweest als die conservatieve buren met de fiets op hun hoofd waren gevallen, zodat volgend jaar jullie straat vol staat met prachtige lichtgevende voortuinen? Of mag ik dat niet hardop zeggen? (vast niet, maar te laat ik heb het al gedaan….)
  Een knuffel voor je Pap en Mam, een knuffel voor M en jou en een knuffel voor Nina en voor iedereen die ik nog vergeten ben… op naar 2019 en dat het maar een lekker jaar mag worden!

 4. linnas79 schreef:

  Poeh, wat een verhaal weer.

  Veel kracht en liefde voor 2019 gewenst, Chantal!

 5. Sandra schreef:

  Van alles moois voor 2019!
  Hoogtepunten en dieptepunten in de laatste weken van je jaar. Ik vraag me alleen af wat dat zwarte is in het midden van je gezonde bowl met eten?!

 6. Cindy schreef:

  Lieve, bruisende Luna. Ik wens je een gezond, gezellig, relaxt, dynamisch, liefdevol, creatief, inspirerend en sexy 2019! Van alle honderden miljoenen blogs, vlogs en plogs zie ik jouw blog nog steeds het allerliefst. Dankjewel voor al je harde werk. En ook een kusje voor Jan, ook zo’n trouwe volger die me ook vaak laat lachen en/of sniffen.
  XXX

 7. Jessie schreef:

  Wat dacht jij…. wil me niet als kikker sminken, ik ga voor de real-deal. Altijd schrikken op dag 3 of 4, dan ben je net een kameleon. Hoop dat de pijn meevalt.
  Iig een gelukkig nieuwjaar.

 8. Else schreef:

  Wow wat een klapper zeg. Die opblaaseend, daar ga ik je aan het eind van het jaar aan herinneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *