web analytics

47

PLOG 15 SEPTEMBER T/M 2 OKTOBER 2016

beginpaginatotaal-scheiding

img_9062
Donderdag 15 september kwam mijn man thuis met 3 rijstvlaaien. Had hij in Limburg gehaald. Althans, dat vertelde hij. In het licht van de afgelopen 2 weken zie ik alles ineens heel anders.

img_9066
Ik kreeg die donderdag nog meer cadeautjes, maar dan van mezelf! Een heel doos vol met allerlei lekkere Lush-producten uit de Lush Kitchen in de UK! Ik hou hier nog steeds heel veel van!

img_9076
En ook Bruce houdt heel veel van mij als ik net gedoucht heb met Lush. Bruce houdt altijd van mij.

img_9088
Ook Nina en m’n ouders houden heel veel van mij. Vrijdagochtend met z’n drieën naar de LIDL geweest en zoals altijd krijgt Nina dan een eigen croissantje als we thuis weer koffie drinken.

img_9091
Daarna aan het werk achter de computer, met mijn trouwe metgezel op schoot.

img_9095
Ik heb die avond gewoon nog keurig gekookt voor mij en J. en ik was nog heel trots dat de diepvries nu toch echt bijna leeg raakt.

img_9106
En dit is dan de vrijdagnacht. Ik lig vanaf nu nooit meer met J. in bed, maar met Monks. Die ben ik ’s avonds bij m’n ouders op gaan halen. Monks heeft de afgelopen jaren bij m’n ouders op de bank gezeten en zelfs tussen m’n ouders in geslapen, maar ik denk dat ik ‘m nu zelf weer even nodig heb.

img_9110
Ja, en hoe vertel je dan aan ‘de wereld’ dat het uit is? Dat je gaat scheiden? Deze foto werkte prima. Ik heb Godverdomme ‘LOVE ME’ op m’n vingers getatoeëerd en ik ben blijkbaar met een man getrouwd die daar niet toe in staat is. De ironie.

img_9112
Zaterdag 17 september was er trouwens Fruitcorso in Tiel en ik ben daar gewoon even gaan kijken met vrienden. Ik heb er weinig van meegekregen, maar alles beter dan alleen thuis zitten.

img_9116
De zelfhulpboeken stonden al in m’n kast.

img_9122
Ik leef nog. Ik leef nog. Ik leef nog. M’n vriendinnetje Anoeschka komt zaterdagavond en blijft slapen. Dat is fijn. Van me af. Van me af. Alles van me af praten.

img_9126
Zondag gaan Anoeschka en ik op pad door Tiel, want de corsowagens staan opgesteld in de stad en de fruit-mozaïeken liggen er natuurlijk ook. MUST SEE!

img_9127
Fake it ’till you make it.

img_9132
Ik krijg een ‘mood ring’ van Anoeschka om de lege plek van m’n trouwring op te vullen.

img_9165
Vriendinnen komen me zondag helpen om al J.’s spullen in te pakken.

img_9166
En er wordt ook nog gratis schoongemaakt! Ik heb altijd al een werkster willen hebben!

img_9186
Ik weet niet meer precies welke dag dit is. Ik weet wel dat dit een bak kippensoep uit blik is. Ik krijg het niet weg. Ik krijg al dagen niks weg.

img_9188
Allemaal lieve cadeautjes van m’n vriendinnetjes gekregen.

img_9197
En Nina mag voortaan ALTIJD op de bank!

img_9201
Dingen die dus niet veranderen; Bruce.

img_9205
Ik mag van mezelf een nieuw dekbed uitkiezen. Ik ga voor de ‘Owl Look’.

img_9213
M’n vader is 20 september jarig. Ik ben vergeten een cadeautje voor ‘m te kopen, maar ik laat Nina even sexy poseren. Als ik op de verjaardag van m’n vader ben pakt m’n ome Hans me stevig vast: “Sterk blijven hè meissie?” Ja, en dan begin je natuurlijk meteen te janken. Kutzooi.

img_9215
Nog meer liefs gekregen van vrienden! Ik heb ook zoveel lieve post gekregen en ik ben de helft vergeten te bedanken, maar het was allemaal ZO welkom!

img_9237
Hoe ik het heb gedaan weet ik niet, maar ik ben gewoon dromenvangers gaan maken.

img_9239
Ja, dat niet kunnen eten, dat begint z’n vruchten af te werpen.

img_9243
En ik kan mezelf nog superstrak in de spiegel aankijken ook.

img_9246
Ook hier geen idee welke dag het is. Ik denk woensdag. Samen met m’n ouders heb ik de schuur opgeruimd, de voortuin gedaan, 2 Chesterfields in de schuur gezet en we zijn ook naar de Kwantum geweest om even wat nieuwe, leuke spulletjes te halen voor in huis. Dit blijft mijn huis en het mag nu allemaal roze met glitters.

img_9252
Nina heeft een nieuw tuig en een nieuwe riem gekregen. Knalrood. Staat haar heel sexy, maar ze kijkt zielig. Doet ze altijd expres voor de foto.

img_9257
Kijk daar eens zitten poetsen! De oppaspuber had al aan haar moeder beloofd dat ze extra lief voor me zou zijn. “Zal ik anders eens voor je stofzuigen?”, vraagt ze. Nou!!!! Daar zeg ik geen ‘nee’ tegen! We hebben samen in nog geen 2 uur het hele huis gepoetst, gedweild en opgeruimd. Daarna ben ik met een ‘heilig houtje’ door het huis gerend om alles spiritueel te reinigen!

img_9260
Nina is gek op die nieuwe Kwantum-kussentjes.

img_9263
De oppaspuber is zo lief geweest dat we iets bestellen bij de Domino’s. Dit is mijn eerste warme maaltijd in dagen. Ik krijg maar een paar happen weg, maar gelukkig eet de puber bijna haar hele pizza op.

img_9266
Nina houdt echt heel erg van Kwantum-spulletjes.

img_9269
Met m’n zelfspot zit het ook nog wel goed.

img_9272
Ik begreep het nooit zo goed als de oppaspuber zei dat ze ’s ochtends zo’n moeite had om te eten. Nou, ik begrijp haar helemaal de laatste tijd. We doen nu maar een wedstrijdje wie als eerste de yoghurt-smoothie weg krijgt. Hahaha!

img_9275
Ja, nu moet ik zelf Nina 3 keer per dag uitlaten. Ze houdt me op de been, maar het is ook een blok aan m’n been. Maar geen haar op mijn hoofd dat ik haar ooit wegdoe. Het is mijn BFF. Hij wilde een hond, maar heeft er de afgelopen week nog geen moment naar gevraagd. Het is niet netjes om ‘met modder te gooien’, maar dit soort dingen vind ik onbegrijpelijk. Je vrouw verlaten voor een ander. Meteen bij die ander intrekken. En meteen je dochter aan die ander voorstellen.

img_9278
Maar ik doe m’n best om te genieten van de laatste zomerse dag.

img_9279
Ik heb de afgelopen week met een advocaat een convenant opgesteld. ADHD-style! Actie! Nu! Nu! Nu! Alles is rond en staat op papier. Moet langs het Stadhuis om een uittreksel van onze huwelijksakte op te halen. Is het Stadhuis dicht. Kutzooi.

img_9280
Dan maar even boodschappen bij de Albert Heijn halen. Vitamines!

img_9282
Ja, en hoe KUT is het dat je ‘seksspeeltjes-tester’ bent ‘van beroep’ en dat het ALLERLAATSTE waar je nu op zit te wachten het testen van seksspeeltjes is??? Of überhaupt seks. Donder op. Gelukkig krijg ik wat gast reviews opgestuurd, zodat ik die kan plaatsen.

img_9285
De oppaspuber regelt een film; Huisdierengeheimen. Heel erg leuk, al krijg ik er weinig van mee, omdat ik met de advocaat moet bellen en met J. moet bellen en omdat m’n hoofd gewoon te vol is.

img_9286
Maar ze is ge-Lusht en kan zichzelf ook heus wel even vermaken met een kleurplaat. En al haar huiswerk is af!

img_9288
Het beste advies dat ik de afgelopen week kreeg; koop ‘De Ontembare Vrouw’. GEWELDIG boek.

img_9289
Okay, okay, ik verdien geen punten qua originaliteit, maar ik kook weer iets sinds een week. En het is ook nog lekker.

img_9291
Luun? Waar zit je nu? Bij de dokter? Gaat het zo slecht met je???

img_9295
Nou, wat dacht je van een SOA-test? De bloody-fucking-tering-tyfus-VERNEDERING!

img_9300
En weer door naar het Stadhuis voor dat uittreksel van onze huwelijksakte!

img_9305
Oh Nien, wat kijk je bang?? Ben je bang dat ik je naar het asiel ga brengen??

img_9310
Nee hoor, we gaan even lekker wandelen met de Piet en Riet!

img_9339
Lekker uitgeput weer naar huis! Hijg! Hijg! Hijg!

img_9347
Zo. En hier mag ik dan echt heel trots op zijn. Voor mezelf gekookt. Voor 1 persoon. Waar is die medaille?

img_9351
Hier verdien ik dan weer geen medaille voor.

img_9390
Bruce verdient elke dag een medaille. Hij wordt nu helemaal kapot geknuffeld.

img_9394
En gewoon weer een dag later en weer voor mezelf gekookt. Ik schrijf het hier allemaal heel luchtig op, maar ik heb huilend staan koken. Voor 1 persoon. Godverdomme. Ik heb jaren en jaren en jaren voor 2 of 3 of 4 of 5 of een hele tafel gekookt! Hele huis vol met pubers. Allemaal weg.

img_9395
Dit lekkere wijf voelde me goed aan en neemt me ’s avonds mee op pad in Tiel.

img_9398
Potje poolen.

img_9405
En in het poolcentrum in Tiel hing zo’n boksbal-apparaat-ding. Daar heb ik een paar keer tegenaan geslagen. Laat ik het zo zeggen; ik heb gewoon heel weinig agressie in me.

img_9407
Ondertussen ben ik de afgelopen dagen en weken ook heel erg hard aan het opruimen en weggooien en schoonmaken in huis.

img_9414
En de Bruce knuffelen, altijd weer de Bruce knuffelen.

img_9423
Restje van gisteren!

img_9462
Dit was heel erg lief! Marieke en haar man Dim kende ik niet persoonlijk, alleen van internet, maar die boden me aan om te komen koken op zondag. En ik dacht; ik zeg gewoon ‘ja’, kan mij het schelen! En kijk eens wat een heerlijkheid! Gevulde puntpaprika met een mangosalade! Hmmm… als er voor je gekookt wordt, dan gaat het er toch iets makkelijker in.

img_9464
En wow; een plaatje van een toetje ook!!!

img_9469
En… ik heb ook nog gewoon een dromenvanger-opdracht af gekregen! Moest wel, want de baby waar de dromenvanger voor is, wordt bijna geboren!

img_9481
Maandag 26 september. Vandaag is het D-Day… Divorce-Day. Vanavond moeten J. en ik in Hellevoetssluis bij de advocaat zijn om het convenant te tekenen. Dan is het echt bijna helemaal rond. Ik heb tot vannacht onder ‘ons’ dekbed geslapen. Uit een soort masochisme; ‘hij ligt al bij haar en ik lig nog onder ons dekbed’. Maar na vanavond is dat klaar! Ik verbouw de slaapkamer, alles eruit, nieuw dekbed, schoon, fris, nieuwe nachtkastjes, nieuwe lampjes, helemaal van MIJ!

img_9482
En Nina is ook van mij.

img_9483
Dit.

img_9484
Ik ben zo moe. Op deze foto kun je goed zien dat ik al flink ben afgevallen.

img_9487
Mijn allerliefste overbuurvrouw brengt mij met de auto naar Hellevoetsluis. En daar tekenen we het echtscheidings-convenant. Klaar. Zo snel als we getrouwd zijn, zo snel zijn we ook gescheiden.

img_9489
Marieke en Dim hadden nog een stuk worteltjestaart achter gelaten in de koelkast voor me. Lekker. Ik krijg het nog op ook, ondanks alle emoties van links naar rechts. Wat een week! Wat een leven! Wat een verschrikkelijke toestand!!!

img_9499
M’n slaappatroon is de laatste weken ook nogal kut geweest. Elke nacht wakker en dan niet meer kunnen slapen. Maar het gaat steeds beter.

img_9500
Koffie. Koffie. Koffie. Elke dag 10 kopjes.

img_9502
Van m’n buurvrouwen gekregen! Vitaminen! LIEF!

img_9503
Daar ligt-ie weer!

img_9511
Dinsdag krijg ik post van m’n vrienden van de AliExpress! Right on time! Even strijken, dat wel.

img_9512
En gewoon wéér voor mezelf gekookt op dinsdag hè??

img_9607
Hier is het alweer donderdag en zit ik met de oppaspuber bij Happy Italy! We zijn naar de Primark geweest, omdat ik dus blijkbaar alle sokken aan J. mee heb gegeven, maar ik was vergeten dat ik altijd ook zijn sokken droeg en ja, het wordt weer herfst en winter, dus sokken-weer.

img_9612
De oppaspuber en ik gingen naar de bioscoop; ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’! En ik ben niet in slaap gevallen, dus dat zegt genoeg! Maar ik ben supersupermoe en dat is logisch. Echt MOE! Uitgeput! En dat mag ook best. Maar zo’n leuke dag met de oppaspuber geeft me toch weer energie.

img_9624
Ik kocht ook een nieuwe badjas bij de Primark. De oppaspuber gaat meteen na de bioscoop naar bed en ik ga niet veel later. Heerlijk liggen in de rust en stilte van m’n eigen bed. ZALIG!

img_9625
Dat boek, ‘De Ontembare Vrouw’, heb ik ook voor de exen van J. gekocht en opgestuurd. Al zijn exen hebben contact met me gezocht de afgelopen dagen. Superlief. En ik heb erg veel steun aan ze.

img_9628
Maar niks kan op tegen de steun van deze vadsige hond natuurlijk.

img_9630
J. moest nog 1 ding tekenen. Dat deed hij vrijdag. Fijn. Dan kan onze scheiding ook ingeschreven worden in het huwelijksregister.

img_9638
Hier staat een vrouw die 10 kilo is afgevallen in 2 weken.

img_9652
Zaterdag 1 oktober heb ik met m’n vriendinnetje Y. afgesproken om naar de Ij-hallen te gaan. Lekker even shoppen en bijkletsen. En een wijntje. Of 100! Ik heb het verdiend. Ik ben kapot. Ik ga ook nog even langs de Lush en daar krijg ik zomaar gratis een potje met een super lekkere bodylotion, limited edition, en OOOOOH, wat hou ik nog steeds heel veel van Lush!!!!

img_9654
We gaan wat eten bij ‘The Seafood Bar’. Okay, misschien ook nog een wijntje erbij.

img_9655
Dit was ZALIG! Al het eten was zalig. Ik krijg m’n trek langzaam weer terug.

img_9665
Ik kocht zaterdag van alles bij de Ij-hallen, maar dit is toch wel de beste koop! Een hele grote berentas voor 1 euro!

img_9670
Zondagochtend zit ik er even helemaal door. Janken, huilen, tot op het hyperventilerende af. Gelukkig komen vrienden me ophalen om naar het bos te gaan en even uit te waaien. Vriend R. heeft z’n hobby meegenomen; een op-afstand-bestuurbaar autoding.

img_9679
Terwijl hij met z’n autootje rijdt, jank ik nog maar even van me af.

img_9690
Tegen m’n vriendinnetje J., die me gelukkig ook nog kan laten lachen! Alles komt goed. Alles is goed.

img_9697
Vriendin J. heeft ook nog eens heerlijk voor me gekookt! Dit was het toetje; witte chocolademousse!!! Hmmm… gelukkig mocht ze er zelf niks van, want zwanger en rauw ei, dat mag dus niet!! Haha… kreeg ik mooi een bakje mee naar huis, scheelt mij weer koken morgen!

img_9713
En dan ’s avonds tegen mijn eigen heerlijke hond aan op de bank! Het leven is momenteel met vlagen enorm kut. Enorm klote. Enorm janken. Huilen. Maar ook veel lachen. Veel opluchting. Veel stilte. Heel veel rust. Heel veel liefde voor mijn vrienden. Voor mijn ouders. Voor Nina. Voor de katers. Vooral voor dochter S.! Vooral zo heel veel voor dochter S.! Veel dingen zijn bij mij op z’n plek gevallen. Alles eigenlijk. Alles. Ik zie nu wat er is gebeurd. Ik zie mezelf. Ik kan mezelf zo ontzettend goed zien. En wat ik zie, dat zie ik graag.

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Minca schreef:

  Kanjer! Xxx

 2. Jan Folkersma schreef:

  Ik wil graag reageren maar heb geen woorden. Ik snap er niks van. Gelukkig wonen je ouders dichtbij en heb je Nina en de katers nog. En ons. Kus.

 3. Giensie schreef:

  Hug!!!

 4. Margreeth schreef:

  Wat fijn om weer van je te horen! Wat krachtig van je om dit allemaal te delen met ons. En je laatste gedeelte vind ik top. Want vanaf het moment dat je het twitterde dacht ik onmiddellijk aan dochter S.
  En S. dan, S. dan??
  Dikke kus, dikke knuffel.?

 5. Kate schreef:

  Hartverscheurend. Heel veelzeggend dat zijn exen contact met je hebben gezocht. Maar alles wijst erop dat je hier tien keer sterker en gelukkiger uitkomt!

 6. Hans schreef:

  Mooi en Sterk en Lief Mens ben je…..
  Allemaal mooi Kwalitatief Uitermate Treurig weer….
  Het enige wat ik nu kan doen is je sterkte wensen….maar ook uit deze harde leerschool kom je sterker uit……
  Ik prijs mij gelukkig dat ik je ontmoet heb….en alle dagen aan je mag denken als ik wakker wordt met een glimlach door Jouw regenboog schilderij….:-D
  Kop op Meissie tijd voor een nieuwe start….en nieuw geluk….
  Greetz Hanszl

 7. yoko schreef:

  Zo ongelooflijk kut he… Ik heb, denk ik, hetzelfde gehad twee dagen voor ik bevallen ben van mijn dochter… Maar alles komt goed, ECHT! Everything passes, painfull as a kidney stone, but it shall pas! Xxxxxx

 8. Hans schreef:

  Jeetje Luna, wat heb je onwijs veel lieve mensen om je heen om je te helpen! En wat onwijs klote dat je dit is overkomen! Stay strong, maar daar maak ik me bij jou geen zorgen over! ??

 9. Paul schreef:

  Chantall, ik vind het verschrikkelijk. Helaas ben ik momenteel nog druk aan de studie voor een zwaar examen, maar bij deze het aanbod om ergens na 11 oktober voor je te koken. Het goede voorbeeld van Marieke doet goed volgen….

 10. Branwen schreef:

  Luna, knuffels voor jou, en sterkte. Je kan dit!

 11. Mèn, ik hoopte zo dat het niet waar zou zijn, maar toch. Hij koos voor een ander. Onbegrijpelijk, want je bent toch súperleuk! Dat zijn exen contact met je hebben gezocht zegt al genoeg. Maar dat maakt de pijn niet minder erg. Hou je taai meissie, maar jij komt er wel! Dikke kus!

 12. Ri schreef:

  Sodeknetters. Wat een achtbaan. En dan die laatste woorden. Dikke boks voor jou, vrouw!

 13. Marjan schreef:

  Ik vind je een doortastende kanjer…. de manier waarin je in 14 dagen meteen de scheiding regelt en je huis reinigt van alles wat maar negatief is… petje af.
  Ik dacht ook steeds maar en S dan… die lieve bonusdochter van je…. maar ook voor haar is er een warm bad, dat verdient ze , net als jij.

  XX

 14. Marrietje schreef:

  Wat heb jij een liefde te geven zeg, ik schoot helemaal vol toen je zei dat je zo van dochter S. houdt. Ik wens je alle goeds en alle kracht toe die je maar nodig hebt

 15. Judith.... schreef:

 16. Robert Meijerink schreef:

  Wat een heftige 2 weken en wat een veerkracht van jou

 17. Wow Luun, Wow. Je bent dapper.. en jezus wat een achtbaan en wat kut en wat kut en wat kut…

  Vanuit een ‘ been-there-done-that’ hoekje kan ik nu wel allemaal adviezen willen geven.. maar nee.
  Het is gewoon nog even kut.. en dat wordt vanzelf minder.. te langzaam.

 18. Ria schreef:

  Prachtig hoe je alles op papier zet Mooi ???❤️

 19. A.P schreef:

  Je kunt me niet, maar ik volg je al jaren en jaren…
  En eigenlijk wou ik je gewoon even eerlijk van vrouw tot vrouw zeggen:
  Godverdomme wat ben jij een power vrouw! Ik heb bewondering voor je en diep respect!!!

 20. Na de schok en alle emoties van deze plog sprongen er bij de laatste zinnetjes zomaar wat tranen in m’n ogen. Kak, kak, KAK. Maar wat ga je er goed en sterk mee om. En zo fijn zoveel lieve mensen om je heen. Veel sterkte en liefs x

 21. esther schreef:

  lief Mens, wat moet je allemaal doorstaan! En wat ongelooflijk krachtig ben je. Diepe buiging. X

 22. Ivonne Middelbos schreef:

  Ik denk dat ik jou al sinds 2003 lees en ik weet waarom.
  Als ik je lees, hoor en zie ik alles door jouw ogen. Ik vind jou een mooi en echt mens en daar heb ik diep respect voor.
  Jouw ex blijkt na al die jaren 1 dikke fake te zijn, ik vind het fijn dat zijn exen jou steunen, die zullen exact weten waar jij nu door heen gaat.
  En ik denk gelijk….ooit gaat zijn nieuwe vriendin daar ook door heen, dat kan toch haast niet missen?
  Ik heb ook te doen met dochter S, die gaat net zo goed door dit rouwproces.
  Scheiden is een soort rouw proces en rauw is het ook!
  Jij komt er wel, je hebt hele ontzettend mooie lieve ouders en vrienden en jouw lezers die je ook het beste gunnen.
  Dag lief mens, blijf vooral goed voor jezelf zorgen en hou vooral heel veel van jezelf!

 23. Janet schreef:

  Wat heel erg erg, alles. Wat doe je het goed en wat ben je moedig.
  Bij het laatste stukje moest ik ook even slikken.

 24. Tanja schreef:

  Meid, wat ben je een topper, diep respect en zo goed dat je jezelf zo positief ziet! Alleen maar logisch natuurlijk, je bent de highlight van mijn dag als er een plog is! Wel kut al dat liefdesverdriet maar zoals ik altijd maar zeg in barre tijden OOK DIT GAAT VOORBIJ! Sterkte en veel plezier met het hervinden van jezelf en maar veel salie branden ;-)

 25. Ingrid schreef:

  Wat een rollercoaster van emoties.
  Wat heb je de afgelopen weken prachtig beschreven. Ik heb het met een brok in m’n keel gelezen. Je ziet er prachtig uit ook al heb je wel een smal koppetje gekregen.
  Sterkte meisje.
  Wat heb je veel liefde om het
  je heen!!

 26. Esther schreef:

  Heel veel sterkte, Luna…
  Esther x

 27. Anna schreef:

  “Maybe some women aren’t meant to be tamed. Maybe they just need to run free until they find someone just as wild to run with them.
  -Carrie Bradshaw”

 28. marleen schreef:

  Iets met je familie kies je niet zelf uit ;) Sterkte meid! You can do it!

 29. Liezetta schreef:

  Xx Liefs!

 30. Dyezzie schreef:

  Ik heb met bewondering je plog bekeken en gelezen. Meid, wat heb jij een stappen gemaakt de afgelopen tijd. Nouja, 2 weken! Daar heb ik diepe bewondering voor! Hoe kut dit ook allemaal is, het komt heus goed met je. Dikke kus!

 31. Irmelin schreef:

  Tuurlijk komt alles goed. Met jou. Maar ondertussen is het allemaal wel mooi kut. Dat iemand, nee niet iemand; jouw man, jouw geliefde, je op zo’n verschrikkelijke manier in de steek laat. Ik weet hoe het is. Vandaar ook: het komt uiteindelijk goed. Echt. Maar man, er is niets zo erg als ingewisseld te worden. Iets wat je iemand van wie je houdt gewoon niet aan doet. Niet, nooit.

 32. Rob schreef:

  Een knuffel, bij deze!

 33. Anne-Marie schreef:

  Ik ken je niet maar door je al die tijd al te lezen toch een beetje wel en ik ben trots op jou. Koop je helemaal geen fuck voor nu maar t is zo en je mag ook verschrikkelijk trots op jezelf zijn! xx

 34. Maurice schreef:

  Geen woorden. Ben er stil van. En ook trots op je. XxxX

 35. Patchwork schreef:

  Mozeskriebel wat jij in zo korte tijd kunt verzetten! Fijn dat je zoveel lieve vrienden hebt, en Monk. Ik moest heel hard lachen om je grootse gebaar om alle exen dat boek te sturen; echt jij! Moet zijn volgende er niet ook alvast 1, pro-actief, uit solidariteit? :-D
  Maar je laatste alinea, ja dat is de kern.

 36. menno schreef:

  Goed hoor, get it over with. Koleire met stijl, zoals we van je gewend zijn. You’ll be just fine… (nog nooit twee scheidelingen meegelezen, maar dat is de Nieuwe Werelt, dus ;)

 37. Caitlen schreef:

  Wat een enorme kutzooi! Op dit soort momenten mag je trots zijn wanneer het je op een dag lukt om je aan te kleden laat staan de volledige scheiding regelen, nog steeds rechtop staan en ervaren hoe dingen op zijn plaats vallen. Bad ass! Iets waar je ontzettend trots op mag zijn! En ik als lezer maak een diepe buiging en neem mijn petje voor je af.

 38. Franka schreef:

  Niks anders dan liefs van Brooklyn! You go girl!!

 39. Ilona schreef:

  Stil. Ik lees je ook al heeel lang en wens je heeel veeel van alles.

 40. CiNNeR schreef:

  Misschien een rottige vraag in een moeilijke tijd maar zal je dochter S. nog zien? Ik hoop het voor jullie beiden.

  En bewondering voor je hoe je je er doorheen slaat. Dat de tijd de wond mag helen.

 41. Marianne schreef:

  Sterkte…

 42. Ilona schreef:

  Met mij nog effe. Je hebt er he-le-maal niets aan maar ik heb aan een wakker momentje gedacht aan je afgelopen nacht. Ik vind je een sterke, stoere, hippe, inspirerende en mooie vrouw. En ik vind, dit even terzijde, mannen, grote klootzakken. En ik spreek uit ervaring, 2 huwelijken achter de rug, nu MS en doodmoe en doodop. Maar jou blijf ik altijd lezen, jij geeft mij weer moed voor een nieuwe dag. Ooit heb ik je in persoon ontmoet in Amsterdam bij het kopen van een ploesie. Je bent een heel moooi mens!

 43. Britt schreef:

  Knuffel!

 44. Antoinette schreef:

  Dikke knuffel! Je mag trots op jezelf zijn. Fijn dat je ouders en vrienden er voor je zijn!

 45. XXX schreef:

  Hoi Luna,

  Je columns zijn leuk, dat het nu tegen zit is triest maar je red het wel , veel geluk en sterkte .

  Met vriendelijke groeten.

 46. Pamela schreef:

  WTF!!! Wat lees ik nu toch allemaal? Jemig Chantal, wat een ongelofelijke KUTzooi! Je bent absoluut 1 van mijn vele held(inn)en op het gebied van schrijfsters en jij bent een absolute topper met je enorme creatieve veelzijdigheid. Hoe kan die EIKEL zoiets geweldigs zomaar “aan de kant schuiven”, wat een enorme hufter! En nu klinkt het onwijs fucked up en dat weet jij zelf als geen ander maar zo eentje kun je beter kwijt dan rijk zijn. Bin there, done that just a year ago. Ik had je gisteren een berichtje gestuurd in een pm op facebook in de hoop dat je het zou lezen….toen wist ik nog van helemaal niets want was even heerlijk op vakantie. Ik plaats het nu hier omdat je wellicht wel een paar leuke nieuwe nachtlampjes kunt gebruiken. ;)
  Kop op wereldwijf, jij komt er wel….en jank maar lekker veel van je af want ook dat doet wonderen!
  <3 onder de riem en als je ooit eens heerlijk Marokkaans wilt eten dan ben je meer dan van harte welkom! X
  https://www.get-digital.nl/Unicorn-Night-Light.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *