web analytics

7

LUNA GAAT HAAR DREAMS MAAR EENS FOLLOWEN

Ik woon in het huis van P. en moet voor zijn dochter zorgen.
Ik woon weer op m’n HAT-eenheid in de Bentinckstraat.
Ik woon weer bij m’n ouders.
Ik woon in m’n eentje in een prachtige, grote, luxe villa.
Ik woon op een heel klein kamertje met 15 katten.
Ik woon samen met Nina op een boerderij.
Ik woon helemaal alleen in de flat waar m’n oma vroeger woonde.

Hoe lang heb ik dit soort dromen gehad? Al jaren. Minimaal 1 keer per week. Ik ben alleen en J. is uit m’n leven.

Mijn atelier en kantoor hangen vol met dromenvangers. Daarnaast hangen uitgeprinte quotes: ‘Listen to your dreams, they were given to you for a reason’, ‘Follow your dreams’ en ‘It’s time to start living your dreams.’ In Godsnaam! Hoeveel hints kun je hebben! Nu wil ik helemaal niet zo’n tingeletangel-vrouwtje worden dat haar dromen elke nacht gaat opschrijven en er dan zo’n droomduidings-boekje bij pakt, maar het wordt for fuck’s sake toch wel eens tijd om er wat meer aandacht aan te besteden dan ik in het verleden heb gedaan.

Vannacht droomde ik dat ik met J. in de auto zat ergens in Tiel. Dochter S. zit achterin. Ineens zie ik J. voor de auto lopen, maar de auto rijdt nog. “Wat doe je? Ik kan toch niet autorijden”, roep ik, maar hij kijkt niet om. Ik kruip naar links en druk met m’n hand op het rempedaal. Ik voel een lichte trots, omdat ik dus heus wel het verschil tussen het gaspedaal en het rempedaal weet te vinden, ook al heb ik geen rijbewijs.

We staan voor 2 huizen met de nummers 24 en 25. Ik besluit bij nummer 25 naar binnen te gaan. Een blonde vrouw doet open en ik zie dat ze blind is. Echt blind. Ze kijkt langs me heen. “Wist je niet dat hij getrouwd was?”, vraag ik. Dat wist ze wel. “Maar ik ben die vrouw”, zeg ik en pak haar handen vast. Ik ben verbonden met deze vrouw. Ik ben niet boos. Zij voelt zich niet schuldig.

Dan pakt J. haar vast en onze handen laten los.
J. ziet er niet meer uit als J., maar als een man uit een Sopranos-aflevering.

“Je vindt nooit meer zo’n goede zoon als ik”, zegt hij tegen mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Esther schreef:

  Altijd goed : je dreams followen !

 2. Irm schreef:

  Nou, je hoeft geen Freud te zijn om je droom van vannacht te kunnen duiden. Je krijgt het zo op een presenteerblaadje. Mooi!

 3. Else schreef:

  En wat had jij gedronken ??? Het lijkt wel een trip. Een slechte, een goede – Luun we gaan het allemaal meemaken.

 4. Joop schreef:

  Tip voor de volgende keer, als je weer zoiets droomt: rempedaal niet met de hand indrukken maar met de voet intrappen, want dan kun je meer kracht zetten.
  Wel geruststellend dat je niet op het gaspedaal hebt geduwd toen J. voor de auto liep.

 5. Margreeth schreef:

  Blind dus ??

 6. Ingrid schreef:

  Klinkt heel vergevingsgezind. Dromen. Kan heel verwarrend, grappig, eng, idioot maar ook ineens verhelderend zijn.
  Gewoon ‘followen”. Keep up the good spirit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *