web analytics

41

EN HOE HET DAN OOK WEER DAG WORDT

“Als je mij zoiets flikt, dan schrijf ik je helemaal, maar dan ook helemaal kapot.”

Ik zei bovenstaand zinnetje altijd lachend tijdens mijn 7,5 jaar durende relatie met J.

Nu hij me daadwerkelijk zoiets heeft geflikt, valt er weinig te lachen.

Ik heb de afgelopen 2 weken geleefd op adrenaline, koffie en sigaretten. En dankzij de steun van m’n ouders, m’n familie, m’n vrienden en vriendinnen, de ‘ex-wives-club’, online bekenden en online onbekenden is het me gelukt om binnen 2 weken te scheiden van J., al was zijn handtekening onder het convenant ook niet geheel onbelangrijk.

In de tussentijd schreef ik columns van verdriet. Columns van boosheid en haat. Columns van totale verbijstering. Hoe kan hij mij dit aandoen? Mij! En vooral; waarom? Waarom! Waarom? Ik begrijp er helemaal niets van! Ik heb columns geschreven met naam en toenaam, met foto’s, met geboortedatum, met BSN-nummers, met alles wat er hem maar te verwijten valt. Want hij moest kapot, maar dan ook helemaal kapot. Hij moest net zo kapot als dat hij mij kapot heeft proberen te maken. Hij moest net zulke deuken in z’n ziel en in z’n hart als ik, maar er is 1 zinnetje dat me ervan heeft weerhouden om al die columns vol emotie te publiceren; ‘Laat de liefde voor mezelf altijd 100 keer groter zijn dan mijn boosheid naar hem.’

Hij is niet belangrijk.

Ik wel.

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. henk schreef:

  Inderdaad jij bent belangrijk en het blijkt hij niet, veel sterkte met het verdere verwerken.

 2. Jacqueline schreef:

  Lieve Chantall, jij redt jezelf, je bent een tof mens en de man die je zo in de stront heeft laten zakken heeft niets om trots op te zijn. Jij wel, jij bent trouw aan jezelf. Heel veel sterkte met het verwerken van zo’n onverwachte downfall.
  Een dikke kus van een jarenlange volger uit Haarlem xxx

 3. Mirjam schreef:

  Wat ontzettend sterk, dikke knuffel

 4. Linda schreef:

  Kippenvel bij de laatste zinnen. Ik vind je een ontzettende powervrouw!
  Sterkte de komende tijd <3

 5. Linda schreef:

  Je bent zo gekwetst en toch nog zo sterk! Juist het feit dat je niet hebt gepubliceerd bewijst dat! Stay strong… Jij komt er wel. Als je er niet al bent. True to yourself!

 6. Joost (die andere) schreef:

  Oeh. Sterk, mooi, wijs.

 7. Karen schreef:

  Knapperd! Jij komt er wel weer Chantall! Altijd. Dikke dikke X

 8. nono schreef:

  Respect voor deze colomn. Het getuigt van kracht, wijsheid en vooral van liefde voor jezelf! Nog nooit heb ik in al die jaren dat ik je lees zo vaak aan je gedacht. M.a.w. ik leef enorm met je mee. Voor wat het waard is…
  Keep your head up!

 9. Minca schreef:

  Jij doet ertoe!

 10. BiteMe schreef:

  Wat fijn om weer iets van je te lezen en wat knap van je dat er zo in staat en je kunt beheersen. Ik kon dat niet. Ik was zo boos dat ik een dikke nijdige drol draaide, daar een strikje om bond, netjes in een kadodoosje stopte en een briefje schreef : jij denkt dat je mij als stront kunt behandelen? Prima, alsjeblieft. Dit is het enige en het laatste dat jij nog van mij krijgt. Ik ben naar z’n werk gefietst en heb dat op z’n bureau gezet…het zorgde voor nogal wat opschudding hoorde ik later van een collega. Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden en ik heb er nog steeds niks geen spijt van!

 11. Heidi Sour schreef:

  Heel herkenbaar. Ik wens je alle liefde van de wereld. Jij komt er wel :)

 12. Jess schreef:

  O zo bekend, maar inderdaad JIJ bent veel belangrijker! ?

 13. Marloes schreef:

  Dikke knuffel en heel veel sterkte!!

 14. jrk schreef:

  Wat een loser die Joost (hoop dat ie dit nog leest). Mooi en sterk van je dat je ‘m spaart, maar een beetje bashen mag best hoor #teamluna

 15. Esther schreef:

  Wat ben je ook een sterke vrouw! Dat zal de afgelopen weken niet altijd zo gevoeld hebben voor je, maar bovenstaande bewijst dat wel! Jíj ben t belangrijk en degene die jou liefhebben ook, hij niet! Sterkte!

 16. Anna schreef:

  And there you have it! Baf! Er zit zoveel wijsheid in jou. Veel sterkte en rust toegewenst!

 17. Joop schreef:

  Je schrijft dat je vooral bezig bent met de vraag ‘waarom’, maar wat kan jou het nog schelen hoe hij gedacht heeft? Laat zijn vriendin deze vraag maar beantwoorden, want haar zou hetzelfde kunnen overkomen.

 18. Marie-Anne schreef:

  Normaal ben ik niet zo van het reageren, maar bij dit nieuws moet ik je toch sterkte wensen, voor jou maar ook voor de plusdochter en oppaspuber die hun leven ook door elkaar is gerammelt . En geloof me het wordt beter, ervaring van een ex-wife ? terug beginnen is niet makkelijk maar met al die hulp die je hebt komt het wel goed!

 19. Gina schreef:

  WOW! Mooie vrouw!

 20. Sandra schreef:

  Wat een wijsheid, wat een kracht! Ik heb zoveel respect voor de manier hoe je hier nu mee omgaat. Ik vind de laatste regels zo mooi, die kwamen echt binnen. Hou van jezelf, met heel je hart! Ik doe met je mee! <3

 21. Tosha Achterberg schreef:

  Mooie sterke prachtige krachtige vrouw!

 22. Else schreef:

  En wij houden wel van jou

 23. Kate schreef:

  “You own everything that happened to you. Tell your stories. If people wanted you to write warmly about them, they should have behaved better.” (je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar ook zonder BSN nummers kun je woede en verdriet van je afschrijven :)).
  Heel veel sterkte en liefs!

 24. Frouke schreef:

  Jij haalt je kracht niet uit haat maar uit liefde! Heel goed. Veel liefs en sterkte, ook voor dochter en oppaspuber.

 25. R. schreef:

  Ik weet hoe het voelt. Je golft van razernij naar verontwaardiging om te landen in een allesoverheersende tristesse. Je loopt rond met permanente knoop in je maag en brok in je keel die je maar niet weggeslikt krijgt. Je wil iets doen maar je weet niet wat. Diep van binnen wil je gewoon maar weer gewild zijn. De komende maanden worden verdomd lastig maar je redt je wel. En onthou: karma is a bitch. Van de ene relatie naar de andere hoppen loopt sowieso verkeerd af.

 26. Caramella schreef:

  Lieve Chantall, ik heb je leren kennen als een spontane, creatieve, positieve en sterke vrouw. Ook dit laat weer zien dat (ik haat die zin eigenlijk) what doen’t kill you makes you stronger! Luister naar het nr van Sia (I♡sia) I’m Alive het is op je lijf geschreven!! Liefs

 27. Ingrid schreef:

  Wat een ongelofelijke treffende en krachtige beschrijving. Wi,j lezers , denken aan je en voelen met je mee maar jij moet het toch allemaal maar doormaken.
  Goed om te lezen/weten dat je zoveel mensen om je heen hebt die je steunen.

 28. Janneke schreef:

  Lieve schat,

  ik vind jou zo,n ongelooflijk mooi mens!
  Jij bent een krachtige vrouw die zoveel beter verdient dan hem.
  Respect hoe jij je er doorheen knokt!
  En als mede Tielenaar zeg ik als je wilt lullen de deur staat altijd voor je open!
  Lijkt me zo onwijs leuk jou eens te ontmoeten, volg je al een tijd en damn jij bent een voorbeeld voor mij.

  Keep up the good spirit wijffie!

  Dikke knuffel

 29. Paul schreef:

  Ik neem aan dat je het mooie album met dezelfde titel van Maaike Ouboter al kent? Troostmuziek is het.

 30. CiNNeR schreef:

  Hoewel je het je heus nog vaak af zal vragen, zal je geen bevredigend antwoord krijgen op de vraag waarom. Meer dan fucked up wordt het niet. Goed dat je voor jezelf gaat en schrijft voor jezelf, hij is die moeite niet meer waard. Heel veel sterkte lieffie, xxx

 31. Josje schreef:

  Fijn dat je weer iets schrijft Luna! Je bent een prachtig mens (van hoe ik je online ken) en laat de Joost lekker de blafhik krijgen en broekhoest voor zijn nieuwe vriendin, hoppa dat zal ze leren! You go girl!

 32. Bianca schreef:

  Girl Power ! En alleen maar respect dat je niet tot hetzelfe niveau gaat verlagen.. Idd je eigen geluk hervinden en wat jezelf al zegt. er is er maar 1 belangrijk en dat ben jij !!

  (- enne zo snel scheiden hoe doe je dat ? Zit namelijk in een soort van zelfde pakket …. )

 33. Annelies schreef:

  Mooi dit…brings tears to my eyes…enorm veel respect voor jou! X

 34. Karen schreef:

  Topwijf ! Zo herkenbaar ook. Misschien moeten we onze krachten bundelen en een boek uitgeven met nooit gepubliceerde brieven aan de ex. Ultiem troostboek;)

 35. Sharon schreef:

  Sterkte Meis!
  X

 36. Liezetta schreef:

  Sterkte! Wat ontzettend knap dat je al die dingen nu Niet gepost hebt! Xx

 37. Doris schreef:

  Precies. Jij moet jezelf nog kunnen aankijken in de spiegel. Vandaag, morgen, alle dagen van je leven. En wat beresterk dat het je lukt, om dat voor ogen te houden.

 38. Astrid schreef:

  Ik ken jou, jij kent mij totaal niet. ik ben een zogeheten gluurder, gluur echt al jaren mee in je leven. Soms frequent soms weken niet. Het afgelopen jaar dus haast niet. Ooit woonde je zelfs bij me in de buurt (A’dam-noord) Eerlijk is eerlijk, je leventjes leek op orde. Zag de rust in alles, je geluk in Tiel, de liefde, je ouders om de hoek, het kunnen zorgen voor de kinderen. Ja, complete happiness! A’dam noord was ooit een zwarte blz in je leven. Nu jaren later, staat er volgens mij een hele andere vrouw. Rijper zelfverzekerder, en krachtiger. Je eerlijkheid en oprechtheid maken je tot wie jij bent. Dat is waarom een heleboel lezers ook van je houden. Wens je sterkte meid, veel geluk en kracht dit aan te gaan. Koester de liefde van je lezers, en die van je ouders en vrienden, dit zal hopelijk de pijn wat verlichten! Sterke Chantall!

 39. Patchwork schreef:

  Heel integer van je, Chantall! (Je zult wel al flinke buikspieren hebben van het je inhouden….)Veel sterkte, ook voor iedereen eromheen die hier collateral damage van heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *