web analytics

5

OH DENNEBOOM, OH DENNEBOOM OP DINSDAG

beginpaginatotaal

IMG_0817
Begin de dag met een paar hondjes in pyjama!

IMG_0819
Ik twijfel of ik mijn pyjama ook maar de hele dag aanhoud.

IMG_0821
Nee, hard aan het werk! Ik merk dat ik de laatste tijd beter in m’n vel zit en daardoor ook lekkerder, vloeiender schrijf. Mooi.

IMG_0824
Tijd om M. op te halen uit school. Het is dan wel dinsdag, maar aanstaande donderdag gaan de echtgenoot en ik naar Lamb in Amsterdam, dus de dagen dat M. bij ons is hebben we even verplaatst.

IMG_0827
Ik vraag of M. zin heeft om mee te helpen om de kerstboom op te zetten en dat heeft ze wel. HOERA!! Ik hou heel erg van kerstbomen en kitsch en glitter. We gaan eerst even naar de Action om nieuwe lichtjes te halen, want vorig jaar had ik (vond ik) wat weinig lichtjes in de boom. Daar koop ik ook bovenstaand glazen stolpje voor in de kerstboom van m’n moeder. Ik doe niet aan wit in de kerstboom.

IMG_0828
Ik koop deze krokodil.

IMG_0829
Kijk nou; het is een Carmen Miranda-krokodil!! Awesome!

IMG_0830
Ook nieuw in de boom; dit varken met krulstaartje van chenille!

IMG_0832
Ik ben eerst een uur bezig om de kerstboom achter de berging vandaan te halen. Ik dacht dat er onlangs heel veel zooi de deur uit was gegaan, maar er ligt blijkbaar nog genoeg. Probleem voor later! Eerst de lichtjes in de boom. Dit jaar zitten er zo’n 600+ lichtjes in, in alle kleuren en ze kunnen ook nog knipperen. De echtgenoot voelt een epileptische aanval opkomen.

IMG_0841
Martin de marter krijgt een eigen set paddenstoel-lichtjes.

IMG_0842
In de boom ook vogellichtjes.

IMG_0844
Ik word elk jaar weer blij als ik de dozen met kerstspullen openmaak.

IMG_0845
Kijk nou toch!!! Ik heb overigens bijna geen een kerstbal. Alleen maar blije dingen in alle kleuren.

IMG_0849
M. helpt zeer goed mee. Vorig jaar gaf ze er na 5 minuten al de brui aan, nu doet ze braaf mee tot de dozen bijna helemaal leeg en de kerstboom bomvol is.

IMG_0852
Dit is wel de parel in de boom; een poes op hakken! Ik kreeg ‘m vorig jaar van m’n schoonmoeder. Superkitsch en supergaaf.

IMG_0853
In de boom hangen ook heel veel vogels, poesjes en andere dingetjes die mijn eigen moeder gemaakt heeft. Ik snap nooit dat mensen elk jaar een andere boom neerzetten met nieuwe ballen. Alhoewel, ik wil ook wel elk jaar nieuwe ballen kopen, maar ik ben zo gehecht aan m’n oude spulletjes, dat ik het zielig vind om die dan niet meer op te hangen.

IMG_0867
Ik maak een pan nasi.

IMG_0868
Met deze kruiden. Ik heb nog nooit zulke lekkere nasi gegeten en dat beamen mijn tafelgenoten. Ik weet alleen niet meer waar ik het zakje ooit haalde, maar ik heb inmiddels een online adresje achterhaald. Moet! Meer! Van! Deze! Zakjes! Halen!

IMG_0872
Kijk! Hoe een idyllisch plaatje. <3

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Gerda schreef:

  Ja, nu wil ik dat adresje natuurlijk ook weten! Ik wil ook de allerlekkerste nasi ooit proeven ;-)

 2. Sanne schreef:

  Die Nasimix zakjes zijn zowiezo bij de toko in Arnhem aan de Johan de Wittlaan te krijgen, Oriental, daar haal ik ze ook altijd!

 3. Marjan schreef:

  ik vind je kerstboom helemaal geweldig! Ik heb een krokodil in een auto – bal uit die serie… zo grappig….

  xx

 4. Karen schreef:

  Ha, een echte onvervalste Luna kerstboom. Hij is weer mooi hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *