web analytics

12

NOU, EN DIT IS ‘M NOU

Ik heb sinds een tijdje dus een nieuwe vriend, man in mijn leven, minnaar, Luna-fluisteraar of hoe ik ‘m ook zou moeten noemen. Ik noem ‘m thuis gewoon M., maar ik vind het nogal lastig om hem ook online een naam te geven. En niet alleen om hem een naam te geven, maar ook om hem een online plekje te geven. Want… ik ben nogal open online; over mijn leven hier op Maanisch.nl en over mijn seksleven op Climaximaal.nl. Nu wist M. precies waar hij aan begon (hij las al een aantal jaar mee) en hij wil mij nergens mee in de weg staan en ik mag (en moet) van hem gewoon schrijven wat ik wil en wanneer ik, toch wil ik hem nergens mee in verlegenheid brengen. Niet dat hij op een maandagochtend op z’n werk komt en dat z’n collega’s dan zeggen; ‘Nou, nou, nou M., we lezen hier net dat je een wel héél goed weekend hebt gehad met die Luna.’ Inclusief een staande ovatie. En het is niet dat ik me schaam voor m’n werk (nooit gedaan) of dat hij zich schaamt voor mijn werk (ook nog nooit gedaan volgens mij), toch vind ik het wel een dingetje.

Want ik ben thuis niet Luna. Thuis ben ik Chantall. En dat klinkt allemaal heel logisch, maar mensen die mij nog nooit in het echt hebben gezien en alleen online (denken te) ‘kennen’ zullen toch snel met een (voor)oordeel klaar staan. En dat kan zowel positief als negatief zijn. Nou, nou, nou, die M., die heeft het goed voor elkaar met dat vrouwtje. Die is vast altijd zo geil dat je elke dag moet dweilen (dat moet zeker in verband met de katten- en hondenharen) en ze ligt vast de hele dag met dildo’s en vibrators te spelen (nou, nee, ik moet dus ook nog dweilen) en als hij dan langskomt, dan mag hij er meteen bovenop (ehm, nou dat dan nu nog wel, maar ja, we kennen elkaar nog niet zo lang) of hij mag kijken terwijl ze met die speeltjes bezig is, dat is Goddomme geil zeg (ja, dat zou wel geil zijn, maar ook ik ben best wel een beetje preuts en onzeker) (terwijl ik Goddomme een hartstikke lekker wijf ben). Of er wordt gedacht dat M. het juist heel zwaar heeft en dat hij moet wedijveren met al die seksspeeltjes en dat dat bij voorbaat een onbegonnen zaak is voor iedere man (ik heb nog altijd liever een echte man dan een vibrator). Of mijn beroep wordt gelijkgesteld aan het zijn van een slet of een vrouw die vreemdgaat en waarom zou hij daar in Godsnaam voor kiezen (ik ben heel lief en ik kan dus heel goed dweilen).

Ik wil niet dat hij zich voor mij moet verdedigen. Maar ik wil mezelf ook niet in allerlei schrijftechnische bochten gaan wringen als het gaat over seksspeeltjes die ik samen met hem heb getest (of andere dingen die ik met hem heb gedaan) (en nee, daar bedoel ik niet alleen seksuele dingen mee). Dus… Hoi, ik ben online nog steeds Luna! En ik heb net m’n relatie-status aangepast!

p.s. Deze blogpost verscheen in een iets andere versie op Climaximaal.nl, maar hij leek me hier uiteindelijk ook wel handig. En oh, wat een goede blogtitel! Maar dan echt hoor!

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Joop schreef:

  M. (de Luna-fluisteraar) vind ik een mooie online-naam.

 2. Brenda schreef:

  Je hebt een hoge pet op van je lezers die je voor het grootste deel omschrijft als bekrompen, onwetend en snel met een ongefundeerd oordeel klaarstaand. Wauw dank je. En volgens mij heb jij er zelf een aandeel in dat mensen je niet kennen met al je blogs waarin je zelf doet alsof je gelukkig getrouwd bent en het voornamelijk over pauweveren en diepvries maaltijden had. Voor wie schrijf je eigenlijk dit blog want zo te lezen kan de helft van je lezers de schroothoop op?

  • Luna schreef:

   Nee hoor, ik ben juist blij met al m’n bloglezers! Hier én op Climaximaal.nl… ik heb er juist een hekel aan als mensen achter m’n rug om een mening vormen… dus ik ben heel blij met jouw eerlijke reactie (al blog en plog ik over wel meer dan diepvriesmaaltijden en pauwenveren), want je hebt gelijk… ik laat online niet alles van mezelf zien en dat zal ik waarschijnlijk ook ooit doen… daarom word ik thuis ook Chantall genoemd en niet Luna…

  • Ik uit Tiel schreef:

   Brenda heb je aandacht nodig?

  • Paul schreef:

   Oef, Brenda. Wat reageer je fel! Ik ben zelf ook een lifelogger en het is lastig om een balans te vinden in wat je wel of niet deelt. Zonder voor Chantall te willen spreken, kan ik daar wel iets over zeggen. Wanneer je thuis struggles hebt met je partner, dan zet je dat niet direct op internet. Dat is olie op het vuur in je relatie. Er lezen familie en vrienden mee, en die maken zich direct zorgen…. Oftewel je probeert er eerst onderling uit te komen. Pas als dat niet lukt, kun je het breder delen. Zo werkt dat volgens mij voor iedereen (ook degenen zonder blog). Het siert Chantall dat zij achteraf zoveel openheid geeft waardoor voor de lezer de plotselinge scheiding in het juiste perspectief probeert te zetten.

   Geloof me, lezers vormen zich (onbedoeld) toch een beeld op basis van een blog, dus die (voor)oordelen zijn er helaas bij veel bloggers. Dat komt simpelweg doordat de meeste bloggers nou eenmaal niet álles online delen.

 3. Marjan schreef:

  Ik vind M (de Luna-fluisteraar) ook een prachtige online naam. Uit privacyoverwegingen hou je meer mensen uit je plogs, dat is toch logisch? Ach weet je, mensen denken toch wel slecht over je, dat is nou eenmaal meeste-mensen-eigen. Ze gaan zich daar beter door voelen door af te geven op mensen zoals jij en ik en nog vele anderen…. Het zegt uiteindelijk meer over hen dan over jou.

  Liefs voor jou en M… geniet er lekker van samen.

 4. Ingrid schreef:

  Hij blijft mooi M. de luna fluisteraar.
  En ook al ken ik je niet persoonlijk……je geeft, mij in elk geval wel, het gevoel alsof je je lezers laat meedelen in jouw leven. Je schrijft toch vooral voor jezelf omdat je het leuk vind en het (misschien?) ook een klankbord is.
  Maling aan de rest. Toch?!

 5. Kees Versluis schreef:

  Je bent en blijft gewoon jouw heerlijke zelf en je doet het goed zo.
  Het zijn juist de kleinen van geest die moralistisch op het hoofd van een ander gaan staan om zelf groter te lijken. (Mijn credo)
  Gewoon doorgaan en scheit aan de lurkers en moralisten.

 6. Else schreef:

  Ik vind M prima klinken, beetje James Bond. Ik hoop maar dat jij het goed hebt . . . ;-)

 7. Anna schreef:

  Ik las het boek “Waarom vrouwen seks hebben” en daar staat o.a. in dat het soms uit een soort van wraak is. Ik herkende dat wel: nadat ik was verlaten merkte ik aan mezelf dat ik de keren dat ik daarna op een man zat, ik in gedachten tegen mijn ex zei: ha, look at me now! Ik geniet en heb heerlijke seks en dat met een vent die een grotere heeft dan jij

 8. BroederMonster schreef:

  Hoog tijd voor een maanisch.com meet-and-greet dag dus ;)

  Mensen hebben toch altijd een oordeel, successen worden onderuit gehaald. Negatieve dingen vergroot of nooit vergeten. Ik zeg lekker doen wat voor jou goed voelt.

 1. 7 februari 2017

  […] Ik pas m’n bio aan en schrijf er meteen een stukje over: NOU, DIT IS ‘M NOU. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *