web analytics

2

MOESTUINPERIKELEN & WK-PERIKELEN

beginpaginatotaal

IMG_2219
Ha! Zaterdagochtend, 8:00! De echtgenoot heeft beloofd vandaag met mij naar de markt in Den Bosch te gaan! Ik zeur al weken, maanden over venusschelpjes en ja, die kan ik ook gewoon bij de visboer in Tiel bestellen, maar ik wil, wil, wil ze gewoon op een markt halen.

IMG_2221
Zo tref ik de bank ’s ochtends aan. Ontploft. Ach, we hebben gisteren lekker gerelaxed en dat was nodig.

IMG_2222
Zo tref ik mijn moestuin aan. Hier word ik niet blij van. Ik zeur namelijk ook al weken, maanden dat ik van die stokjes moet hebben om de planten omhoog te stutten en ja, die kan ik ook zelf gaan halen bij een tuincentrum, maar de echtgenoot zou met mij samen naar een tuincentrum gaan. En beloofd is beloofd!!!!

IMG_2223
Kijk nou eens wat een mooie courgette-bloem!!

IMG_2224
En kijk! De komkommers beginnen ook!

IMG_2225
De doperwtjes hebben het niet overleefd. Ik vrees dat dit mijn eigen schuld is. Iets met te weinig water.

IMG_2226
Oooooh! Aaaaaah!

IMG_2227
M’n gewone courgette lukken overigens niet. Ze blijven zo klein als dit en verrotten aan de bovenkant. Even een rondje internet gedaan en het blijkt dat deze courgette-bloemen niet goed bevrucht zijn en dat ik het dan zelf moet doen met een penseeltje. Ehhhh?? Dit klinkt mij iets te ingewikkeld, maar ik ga een poging wagen.

IMG_2228
Eerst even met deze dame uit.

IMG_2235
En daar sta ik alweer met de echtgenoot in een schoenenwinkel in Den Bosch. Wij doen even een ADHD-actie en hebben binnen 1,5 uur de hele markt en een aantal winkels in Den Bosch gezien. En tijdens zo’n ADHD-actie heb je dus geen tijd om foto’s te maken. Op de foto zie je hoe mijn man in de jaren dat wij samen zijn (5) meer dan 30 kilo is afgevallen. Hoe dan???? Ik ben er zeker 5, of misschien wel 10 aangekomen! En het is niet dat hij nou de hele dag loopt te rennen op die Nikes van ‘m!

IMG_2236
Op de markt halen we van alles, maar vooral veel hapjes voor vanavond. Een zak met allerlei kleine Turkse hapjes bij 2 hele leuke dames. En bij een Italiaans mannetje allerlei mediterrane tapenades en van die zure ansjovisjes. Het Italiaanse mannetje vertelt zo enthousiast over al z’n producten en hij laat ons alles proeven dat we eigenlijk met meer naar huis gaan dan de bedoeling was. Maar ach, de echtgenoot wordt hier toch niet dikker van.

IMG_2237
Hij heeft ook een website: http://delicato2.com en staat elke zaterdag in Den Bosch op de markt en vrijdag in Geldermalsen. Hij heeft ook heel lekker brood en nou ja, van alles! Ik baal ervan dat de markt in Tiel zo slecht is geworden de laatste jaren. Ik wil gewoon meerdere groenteboeren, wat visboeren, notenkramen, hapjes, veel hapjes, een kippenboer, ooooh, ik mis de Albert Cuijp. Gelukkig wil de echtgenoot me best elke zaterdag even naar de markt in Den Bosch brengen. Hij heeft het beloofd, want hij vond het ook wel gezellig (en vroeger, toen we nog verkering hadden, toen gingen we bijna elke week naar de markt in Wageningen). Nou ja, we gaan dus met een zak vol lekkere dingen naar huis.

IMG_2239
Maar waarom eten we dan als we thuis komen toch weer friet en vissticks??? Omdat het op moest. Okay, vooruit.

Believe_Serie_de_TV-914690207-large
We kijken weer naar de serie Believe, maar vinden er eigenlijk weinig aan. Maar ja, we zijn er gisteren mee begonnen en dan willen we toch wel weten hoe het afloopt (goed natuurlijk). Het is een mengeling van Touch en 24 en heeft toch een 7,5 op IMDB, dus, hmmm, misschien hebben wij gewoon teveel series gezien.

IMG_2245
Ja joh, rustig, rustig, rustig!!!

IMG_2246
Ik maak Nina klaar voor het WK van vanavond. M’n ouders komen uiteraard weer kijken.

IMG_2251
Ze is ontzettend blij met haar hamster-oorbellen.

IMG_2252
Oh, helemaal vergeten te vermelden dat de echtgenoot ook daadwerkelijk met me naar een tuincentrum is gereden om stokjes te halen om m’n planten te stutten! Ik moest alleen binnen 5 minuten weer naar buiten en NIKS ANDERS meenemen dan stokjes. Okay, is gelukt.

IMG_2253
Terwijl hij met m’n vader even een hengeltje uitgooit (en 2 grote vissen vangt).

IMG_2254
Stut ik samen met m’n moeder m’n tomatenplantjes! WOW! Wat gaan ze goed.

IMG_2259
We gaan ons installeren op de bank voor de voetbal! Dit is 1 van mijn guilty pleasures; zure ansjovisjes. Hmmmm…

IMG_2272
Oooh, wat ziet dat er lekker en luxe en verzorgd uit zeg!

IMG_2274
Het dienblad staat alleen op 2 kratjes Heineken. Chique hè?

IMG_2279
Kater Frank houdt m’n moeders hand, eh, voet vast, want hij kan de voetbalspanning niet aan.

output_3wKlOO
Nina ligt de hele avond te flemen naast m’n vader. Voor haar verjaardag wil ze graag een eigen Piet, die de hele dag naast haar zit.

IMG_2284
OOOOH! NEE! NEE! NEE! Toch geen bitterballen? Yep. Moest van m’n vader.

IMG_2293
Okay, we hebben gewonnen!!! Maar ja, dat is nu oud nieuws. M’n moeder en ik konden de spanning van de strafschoppen niet aan en hebben in de keuken gestaan terwijl Tim Krul de held van Nederland werd. Na het voetbal gaan m’n ouders snel naar huis en wij snel naar bed, waar we nog even naar de nabeschouwing kijken. Dat ik ooit perse de nabeschouwing zou willen zien… ik weet niet wat er met me gebeurd is! En… wat is er met Arjen Robben gebeurd?? Hij heeft ineens oranje en rood-wit-blauwe loombandjes om! Hoe schattig!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marjan schreef:

    Helemaal Sjiek-de-Friemel zulke Heineken-kratjes als hocker…. je moestuin gaat wel boven verwachting heel erg goed geloof ik, ziet er geweldig uit!
    O, en wat er met je gebeurd is? je bent getrouwd immers… dan verander je meer dan je van te voren denkt ;-)

  2. Linda schreef:

    Zodra er een courgette groeit onder de bloem, moet je de bloem er af halen. Dan zou het beter moeten gaan… ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *