web analytics

26

MINDER LEUKE BERICHTEN OP DINSDAG

middengelukt1

IMG_5474
Begin de dag om 6:00 met Dr. Phil. Vandaag zit ik in een aflevering over een meisje dat haar voedsel wel kauwt, maar daarna in een zakje spuugt. Deze aandoening heet Chew & Spit. Het awesome-gehalte van deze aflevering zit ‘m in het feit dat het meisje ook nog eens een hoarder is en al haar zakjes met spuug (kots) bewaart op haar kamertje. Lekker fris! Thank God, I’m normal! Daarna komen er nog wat meer afleveringen voorbij van vrouwen met eetstoornissen.

IMG_5475
Ondertussen borduur ik deze poes af.

IMG_5484
En ik pak ‘m prachtig en hysterisch in. Vandaag gaan 4 PloesiePoesies op de post. Fijn! SCORE!

IMG_5486
En hier zit ik met m’n ouders in de wachtkamer van de oncoloog. Hier konden we nog lachen.

IMG_5488
Ik lees over dit prachtige kunstproject van Jinna Yang.

IMG_5489
Echt super: KLIK.

IMG_5491
En hier zijn we alweer terug. Ik heb m’n tranen ingehouden en die komen er thuis pas uit. De kanker bij m’n moeder is terug en de hele mallemolen gaat weer beginnen. Donderdag weer een CT-scan, volgende week waarschijnlijk weer een PET-scan, daarna de uitslag en daarna weer een plan van aanpak. Wel weer chemo? Geen chemo? Chemo-pillen? Weer die fucking onzekerheid.

IMG_5493
Nina moet ook een beetje huilen.

IMG_5497
M’n moeder zelf is er nuchter onder (als altijd): “Als het m’n tijd is, dan is het m’n tijd.” Ja, je kan lekker lullen, maar je bent wel m’n moeder, ja! Maar als ik in haar schoenen zou staan, dan zou ik precies hetzelfde reageren. Het kost mij in ieder geval de rest van de middag en avond om mezelf weer terug te vinden en ik vind mezelf eventjes heel erg zielig. Een moeder met kanker, een man die al een paar maanden thuis zit met een burn-out en nog veel meer losse dingetjes hier en daar; geld, werk, waar doe ik het eigenlijk allemaal voor, wat doe ik hier, ik vind er niks meer aan, op deze manier hoeft het allemaal niet!!! Het is allemaal gewoon even een uitzichtloze kut-situatie! Kut! Kut! Kut! Tussen m’n tranen door zie ik dat ik al een kwartier aan het staren ben naar een How It’s Made-aflevering waar ze doodskisten maken… HAHAHAHAHA! Okay, ik kan nog lachen.

IMG_5498
Deze bak couscous smaakt me niet, maar ik had de hele dag nog niks gegeten, dus met hangen en wurgen werk ik ’t weg. Men zegt dat je goed voor jezelf moet zorgen, dus dat zal ik dan maar doen.

IMG_5508
En hier ben ik ergens wel weer het vrouwtje, want zin in precies 6 minuten gekookte eitjes. Rechte rug. Kop omhoog. Gaan. Vooruit.

IMG_5499
M’n moeder sloot deze dag af met een quote op Facebook.

 

Vorig jaar gingen we ook naar de oncoloog en kregen we ook niet zulk goed nieuws...

Vorig jaar gingen we ook naar de oncoloog en kregen we ook niet zulk goed nieuws…

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Henk schreef:

  Heel veel sterkte na weer een kut bericht

 2. Heidi Sour schreef:

  Lieve Chantall, herkenbaar verhaal. Heel veel sterkte me je moeder maar ook natuurlijk met je man en met al die andere dingen die je dag zo kunnen verzieken. Dikke knuffel alvast in het vooruit voor als je het weer moeilijk hebt.

 3. Janine schreef:

  Heel veel sterkte voor jullie allemaal! Hopelijk valt het dit keer mee en komt het allemaal weer goed!

  Liefs janine

 4. Jolanda schreef:

  Heel veel sterkte, jouw moeder is een positief mens, daar kun je veel mee overwinnen. Probeer die positiviteit vast te houden.

 5. Danielle schreef:

  Godsamme, wat een kutbericht weer. Kan niets zeggen dat jou en al je familieleden er doorheen helpt. Wat een machteloos gevoel moet je hebben. Heel veel sterkte en inderdaad denk ook aan jezelf…

 6. Mirjam vd Berg schreef:

  He gatver, wat een rotnieuws, maar jullie en vooral je moeder gaan het redden, dat hoop ik met heel mijn hart.
  Heel veel liefs en sterkte, want makkelijk schijnt het nooit te worden. x

 7. Jess schreef:

  Heey Chantal.
  Inderdaad kut ja. Helaas hier aan beide kanten een vergelijkbaar verhaal. Moedeloos kan een mens er soms even van worden.
  Maar kop op. We leven met jullie mee!
  Jess

 8. MijnPlog schreef:

  Gatverdamme! Wat een heftige klotezooi!

 9. Jan Folkersma schreef:

  Sterkte. Speciaal ook voor je vader. Ik hoop altijd dat het misschien wel meevalt.

 10. woordenaar schreef:

  Wat is je moeder toch een topper. Wens haar heel veel sterkte. Jij en je vader ook natuurlijk.

 11. Marinda Sanguin schreef:

  Tjeetje Chantal jij krijgt wel weer heel wat op je bordje geen wonder dat je geen hap door je keel krijgt….ik hoop zo voor jullie allemaal dat het helemaal goed gaat komen…wens je heel veel sterkte in deze kutsooi….xoxo

 12. prmuts schreef:

  sterkte lieve Chantal.

 13. Femke schreef:

  Ik reageer normaal nooit, maar lees wel elke dag mee. Wat een ontzettend kut nieuws zeg!! Groot gelijk dat je je even helemaal kut voelde. Wat is je moeder sterk zeg. Heel veel sterkte en ik zal jullie positieve gedachten sturen.

 14. Kate schreef:

  Ik reageer eigenlijk nooit maar lees al jaren af en toe je website, en bij dit verdrietige bericht wilde ik toch even iets achterlaten. Heel veel sterkte aan je moeder en jou en de familie, wat een rotziekte is het toch, ik krijg al buikpijn als ik eraan denk! Veel liefs.

 15. Adinda schreef:

  Gatver wat een kutnieuws! Ook ik ben een stille meelezer. Heel veel sterkte voor jou en de jouwen! Mooi en sterk, dat bericht van je moeder.

 16. Hanneke schreef:

  Wat een ontzettend naar bericht. Heel veel sterkte, voor jou en voor je moeder. Het leven is niet eerlijk, maar volgens mij heeft je moeder het enorm getroffen met een dochter als jij!

 17. Minca schreef:

  Stil van… Heel veel liefs! Xxx

 18. Marjan schreef:

  Wat een ongelooflijk kutnieuws lieverd…. ik ben er stil van…

  Ik wens jullie heel veel sterkte met zijn vieren en vergeet niet, jullie hebben Nina he… en die is een en al ongelooflijke grote steun en toeverlaat en vergeet de kattenbende niet.. en jouw mama is een Kanjer… en jij bent zelf ook niet mis…… en je moeder heeft humor…. dat ook.

  Xxx

 19. Ivonne schreef:

  Godsamme, je gaat iedere keer naar het ziekenhuis om te willen horen dat alles goed is en dat het gewoon niet terug komt!
  Ik vind dit zwaar kut voor je moeder, die iedere keer weer een strijd moet leveren en voor jou en je vader (en natuurlijk je man,kind, familie) die weer zich machteloos voelen omdat je niks anders kan dan er zijn voor je moeder en haar te steunen en hoop geven en het machteloze toezien.
  Ik vind je moeder een kei van een moeder en wat is ze sterk!!
  Ik hoop en wens dat ook dit keer weer alles goed gaat komen en wens jullie heel veel licht en kracht!

 20. Else schreef:

  Kanker is levenslang en life is a bitch. Kop op & vecht.

 21. Jelke schreef:

  Dat is kloten!! En dat mag je hier gewoon van je afschrijven/ploggen. Heel veel sterkte alvast voor de komende tijd, voor jullie

 22. Lisette schreef:

  He bah wat een klote nieuws! Heel veel sterkte, ook aan de rest van de familie.

 23. patchwork schreef:

  Fukkeduk, dit had ik nou echt niet verwacht, zeg! De ellende weer van de pauzeknop af, damn! Jullie zo niet gegund!

 24. sylvia schreef:

  he kut. heel veel sterkte voor jullie allemaal!

 25. Leischa schreef:

  Wat een verdrietig bericht, als virtuele “kennis” leef ik met jullie mee. Heel veel sterkte!

 26. Biankski schreef:

  Je hebt er niks aan, maar als wekelijks lezer leef ik met jullie mee.
  Heel heel veel sterkte voor je lieve moeder !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *