web analytics

3

MET DOCHTER S. NAAR LONDEN, DAG 2

middengeluktlonden

IMG_3171
Dit is nogal een karig ontbijt, maar ach, de koffie is goed en het stilt de eerste honger. Het is geen superdeluxe hotel, dus ook geen superdeluxe ontbijt. Dikke prima!

IMG_3173
Want wij gaan toch naar Camden en daar is genoeg te eten en te drinken.

IMG_3176
OMG! Ik kan niet uitleggen in woorden hoe ontzettend gaaf Camden is en dan vooral de Stables Market! Zoveel lekkers om te zien (en te eten). Overal tentjes, handgemaakte producten, kunst, vintage kleding, troep, mooie mensen, bijzondere mensen, veel toeristen, heel veel toeristen, maar wat een SFEER! En dan ook nog het zonnetje erbij! WOW! Ik voel me helemaal hip en happening!

IMG_3177
Zalig dit! Er was zoveel keus! Alles leek lekker (en was het waarschijnlijk ook, gezien de drukte).

IMG_3180
Briljante naam, briljant concept: Cereal Killer Cafe; een plek waar je naartoe moet gaan voor een kom ontbijtgranen (of iets in die richting) (wij waren meer van de vette snacks, maar dit zag er super uit).

IMG_3181
Mijn doel van deze vakantie was toch wel om 1 mooie vintage jurk te scoren. Hier lukte het niet.

IMG_3182
De foto’s doen dus geen recht aan de sfeer, maar ik zal het nog een keertje zeggen; Camden is geweldig!

IMG_3185
Kijk nou! Een tentje waar ze gefrituurde chocoladerepen verkopen! Gefrituurde Mars, Snickers, alles! WOW!!! En zie die mooie blauwe lucht op de achtergrond dan!

IMG_3188
Deze winkel heeft veel indruk op dochter S. gemaakt; Cyberdog. Een kledingwinkel waar de muziek veel en veel en veel te hard stond met allerlei fluoriserende en knipperende lichtjes en dansen mensen op podia. Heel ingewikkeld.

IMG_3190
Met grote metalen robots buiten met knipperende ogen. Ik was blij dat ik weer buiten stond, maar buiten was het ook een kakofonie aan geluiden. Druk! Druk! Druk!

IMG_3193
Dat zeg ik; druk! Ook een kakofonie aan geuren trouwens!

IMG_3194
Even uitrusten op een terras met een biertje en een colaatje. We hebben het verdiend.

IMG_3198
Hier sta ik in een kleedkamertje van een winkeltje vol vintage kleding. De winkel wordt gerund door een oud dametje dat zichzelf een hoarder noemt als het om kleding gaat. Er kan ook nergens meer een jurk bij, lijkt het wel.

IMG_3199
Het piepkleine keukentje van het dametje fungeert meteen als kleedhokje. Geniaal.

IMG_3200
En alles is ranzig en smerig, maar GENIAAL!

IMG_3204
“S.! Kom kijken dan hier binnen, het is geniaal!!!” Helaas pas ik de jurk niet.

IMG_3209
Dus we gaan weer op pad!

IMG_3210
Het was de bedoeling dat we een soortement van wandeling zouden gaan doen langs allerlei graffiti’s van Banksy, maar we konden er geen een vinden! Boehoehoe! Dat lag niet aan onze kaartlees-kwaliteiten, maar aan het feit dat een groot gedeelte van Camden wordt verbouwd.

IMG_3211
Ach ja, om ons Banksy-verdriet te vergeten neem ik een gefrituurde Rolo! Yep, that’s right, een Rolo kebab! WOW, just WOW!

IMG_3213
Deze winkel (Irregular Choice) was ook heel WOW en als ik nog op hakken kon lopen dan had ik hier zeker een paar in de uitverkoop gekocht (ik kan wel op hakken lopen, maar dan alleen voor de mooi en voor een uurtje, daarna krijg ik last van m’n hallux valgus) (ja, dit is een ouwe-wijven-kwaal) (nee, ik wil geen operatie).

IMG_3215
Ik heb dochter S. kapot verwend met kleding, waaronder dit shirt. We doen even een kleine pauze op de hotelkamer (we zijn dus alweer terug uit Camden) om alle kleding en andere gekochte dingen te droppen.

IMG_3217
En daarna gaan we weer door naar Leicester Square.

IMG_3225
Is dit geen prachtige manier om een bouwwerk tijdelijk toch wat moois mee te geven als het wordt verbouwd? Ik vind het schitterend.

IMG_3227
Maar we gingen dus naar M&M World. Dit is een winkel met alleen maar M&M-producten. Ik weet zelf ook niet meer precies waarom ik hier naartoe wilde, maar ik ben zwaar onder de indruk.

IMG_3229
Even een selfie.

IMG_3230
Dat zeg ik; een selfie!

IMG_3232
Echt, dit slaat helemaal nergens op. Een winkel van 4 verdiepingen met alleen maar M&M’s??? En alles is nog bloody fucking duur ook! Een zakje bijzonder gekleurde M&M’s (roze, paars, ik noem maar wat) voor 10 euro?? Why?? Totaal doorgeslagen commercie, gaat nergens over. Wij kopen dus niks.

IMG_3236
Al ben ik wel onder de indruk van al die buizen met M&M gesorteerd op regenboog.

IMG_3240
We gaan naar de Disney-winkel. En naar nog veel meer winkels. En winkels. En winkels. En aaaaaaargh! Wat een stad, wat een stad!!!

IMG_3247
Weer terug in het hotel. We hebben bij de Burger King gegeten en ook nog ergens wat gedronken, maar nu ben ik kapot! Wel 25 kilometer gelopen, ik weet het zeker! Van 8:00 tot 22:00 bezig geweest!! Winkel in, winkel uit, overal tetterende muziekjes in je oren. Waanzinnig! Ik heb ergens een kussen gekocht met een wasbeer (die we Monks 2.0 hebben gedoopt) en daar ga heerlijk mee en op slapen. Althans, als ik beter slaap dan gisteren, want dochter S. blijkt het type dat alle dekens ’s nachts jat en dan naast zich op de grond laat vallen!! Zelf rolt ze zich in een laken, zodat ik niks heb. En ja, ach, je maakt zo’n kind ook niet wakker ’s nachts, want dat is zielig! Maar goed. Nu heb ik dus Monks 2.0.

Vorig jaar maakte ik vooral veel foto's van Nina...

Vorig jaar maakte ik vooral veel foto’s van Nina…

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Branwen schreef:

    Oh geweldig! En wat mis ik Camden market! Ik woonde daar 20 minuten wandelen vandaan en was er bijna om het weekend om sfeer te proeven. Heerlijk!

  2. linda schreef:

    dat shirt zou ook super cool zijn voor de zombierush!

  3. Paul schreef:

    Ik ben in de M&M winkel in New York geweest en dat was eveneens belachelijk qua prijzen. Snap er niets van, dat zo’n winkel financieel uit kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *