web analytics

26

LUNA ONTVANGT CHARLIE

Normaal gesproken houd ik niet van mensen die meteen zoenen bij de eerste ontmoeting, maar bij C. denk ik dat het erbij hoort. “Hoi, ik ben Luna”,  zeg ik. “Hoi, ik ben C.”, zegt hij, en hij geeft me er 3 op de wangen. “Hoi, ik ben P.”, zegt P. en hij geeft hem een hand. “Jesus, wat een huis!”, roept C. enthousiast terwijl hij door onze huiskamer loopt. “En beneden is ook van jullie?” We laten C. beneden zien en een paar minuten later zitten we met z’n drieën aan tafel. Ondertussen eten P. en ik ons biefstukje met sperzieboontjes, want we waren net aan het eten toen C. binnenkwam. “Wat doen jullie eigenlijk?”, vraagt C. aan ons. “Ik ben copywriter”, zegt P. “Ik schrijf voor een sekstijdschrift”, zeg ik. “En wat doe je dan precies”, vraagt E. “Ik verzin concepten. Reclameconcepten”, zegt P. ietwat kortaf. “Ik schrijf over seks”, zeg ik. Ik zie dat partner P. van C. af wil. Het is een leuke kerel, maar om ons hele hebben en houden aan hem uit te leggen gaat ons allebei iets te ver. “En wonen jullie hier al lang”, vraagt C. verder. “Vorig jaar met kerst zijn we hier komen wonen, maar we zijn nogal genaaid door de aannemer”, zeg ik. Daarna vertel ik het standaardverhaal over het huis, dat we tegen iedereen ophangen die ernaar vraagt. “Het is nog lang niet af dus”, besluit ik. “Ja, maar echt, geloof me, dit is het mooiste huis dat ik ooit gezien heb, en ik kom in veel huizen in Amsterdam, neem dat maar van mij aan.” Ik geloof hem meteen. En P. ook. “Wat willen jullie eigenlijk?”, vraagt C. na een half uur. “Eh, een grammetje coke”, zeg ik. “En nu je er toch bent, doe ook maar een paar xtc-pilletjes.”

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. ErHa schreef:

  Hopelijk levert Charlie beter dan de aannemer.

 2. Luna schreef:

  Dat was een mooie slotzin geweest!

 3. Rick schreef:

  Komt zo’n ‘Charlie’ in ‘de grote stad’ met een scooter+box voorrijden trouwens?

 4. Luna schreef:

  Met een scooter + aantal doosjes Smint in z’n binnenzak…

 5. heilig boontje schreef:

  hm, ik weet niet hoor…Waarom drugs?

 6. Terrebel schreef:

  Hoe goed’t ook is wat Charlie levert;
  het weegt niet op tegen zijn onbehouwen
  gedrag. “Laat maar” zeg ik dan en ga op zoek naar andere geneugten…

 7. nikki schreef:

  Schrijf je ook nog voor andere bladen dan de Foxy?
  Het lijkt reuze geweldig met schrijven je geld te verdienen. Wat voor blad het dan is, maakt eigenlijk niet zoveel uit, zolang je er maar zelf achter kunt staan.
  Ik zit namelijk zelf ook in een overgangsfase qua werk en zou dolgraag wat meer met mijn schrijverij willen doen… hoe is dat bij jou gegaan?

 8. schreef:

  Shit….krijg ik weer dankzij jou trek in coke…

 9. :((( schreef:

  bah niet doen hoor

 10. Suffie schreef:

  Kijk, een beetje commercieel talent weet hoe een stukje klantvriendelijkheid de omzet omhoog kan pushen. Deze jongen heeft dat goed door!!

  Overigens, waar zijn onze moraalridders? Op vakantie??

 11. joke schreef:

  Haal je nu ook al levende vibrators in huis?

 12. Oxysept schreef:

  Een xtc-pilabonnement van de internetapotheek is precies wat jij nodig hebt. Een keer een recept opsturen, en je verzekeringsnummer. En de rest gaat vanzelf.

 13. Paul schreef:

  De kwaliteiten die ik je per email toedichtte, het is allemaal nog waar óók!
  Denk aan bk20, die doet alles voor je! Maar dat was nog even niet gewenst. Oké.

 14. Thoric schreef:

  Heb je al eens herbal xtc geprobeerd? En zoja: wat doet dat spul je? Wat doet gewone coke eigenlijk juist met je? (om een of andere reden is mijn nieuwsgierigheid gewekt…)

 15. JB schreef:

  Zal wel erg moeilijk zijn om zonder drugs te leven als je copywriter bent en voor een sexblaadje schrijft.

 16. Terrebel schreef:

  Even voor de volledigheid, voordat mensen oordelen vellen, op het gevaar af dat de meesten dit eigenlijk al weten:
  Ook alcohol is een harddrug en ook koffie werkt opwekkend én verslavend.
  Alleen is dat onder een groter publiek geaccepteerd en U weet: als de massa het goed vindt is het goed…

 17. Hans schreef:

  @Suffie, Brillie heeft ruzie met het agentschap telecom.

 18. Bertje schreef:

  Het is inderdaad saai zo zonder moraalridders. Iedereen is het roerend met elkaar eens. Kom, iemand, zeg dat het slecht voor je is, bolletjeslikkers, war on drugs, weet ik veel, iets! Help!

 19. Marc schreef:

  Nah, drugs. Maarreh, coke? Ik vond XTC stapelen altijd veel leuker :)

 20. Marc schreef:

  Drugs = leuk, meende ik te zeggen.

 21. heilig boontje schreef:

  Harddrugs is slecht.

  Wat is er mis met een huis,tuin en keukenjoint?

 22. Eveline schreef:

  Oh jippie, een huisdealer. Zucht.

 23. jaap schreef:

  *zucht*
  daar gaan we weer, de oneindige discussie over tabak, koffie, drugs en onzin
  *zucht*

 24. Flippo! schreef:

  Ga eens in de Pauluskerk kijken. En oordeel dan over drugs.

 25. novecento schreef:

  hihhhihhii.. de stadsclown op bezoek bij de script/tekstschrijvers teneinde zijn laatste finale slotzin voor het weekend op te halen. Met veel verengestrijk..hahahahahaha!! ..Ben je er zeker van dat hij die afbaken pis plekken niet maakt ?

 26. gnfntrutyeUFJHFJHws