web analytics

38

PENSION LUNA

Het had zo mooi kunnen zijn. Een hele zomer lang 6 katten in huis. Onze eigen 4 katten voor vast en Mickey, de kater van de zus van P., en Lao Tse, de kater van vriendin M., ter loge. Het ging al mis toen Mickey kwam. Meteen liepen Digweed en Skinner om hem heen te dralen. Checken. Zachtjes grommen. Die nacht hebben P. en ik geen oog dichtgedaan. Het hele huis zijn ze gillend doorgevlogen met z’n drieën. Dit gebeurde ook nacht 2 en nacht 3. Toen hebben we besloten dat Lao Tse ergens anders moest logeren. Zoveel katten-testosteron had dit huis niet aangekund. De dagen daarna is de rust enigszins teruggekeerd. Enigszins, want Skinner zit elke nacht als een sphinx op bed om P. en mij en de kleine Bruce te bewaken. Als Mickey ook maar naar ons kijkt dan vliegt Skinner op ‘m af, zodat wij weer wakker worden. Of ze gaan gezellig samen onder het bed zitten grommen. De slaapkamer dichtdoen heeft geen zin, want vanuit de woonkamer kunnen de katten gewoon naar beneden in de slaapkamer springen. De enige ruimte waar we Mickey op zouden kunnen sluiten is het toilet of de badkamer, maar zo’n jankende eenzame kater is ook geen pretje om bij in slaap te vallen. Nu zijn de kattengevechten irritant, maar ik zou er eventueel mee kunnen leven. Met een huis dat naar kattenpis stinkt kan ik echter niet leven. Gisteren ontdekte ik een openstaande weekendtas en de kleding die erin zat heb ik meteen weg kunnen gooien. Ondergepist. En terwijl ik nog met die tas in m’n hand sta zie ik Mickey in m’n kantoor op de vloer pissen. Smerig kutbeest. Mijn taak van vandaag zal bestaan uit het op zoek gaan naar nog meer pis-afbaken-plekken. Die kat moet weg! En snel! Maar pas over 2 weken komt P.’s zus terug uit Spanje. En daarna is het exit Pension Luna.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Paul schreef:

  Luna, je schrijft ge-wel-dig. Ik grijp naar de fles! En ik zuip al te veel.
  Morgen heb ik weer ‘een kater als een koningstijger’, zoals Simon Carmiggelt lang geleden aan Gerard Reve schreef.
  Nochtans poezelig,

 2. Suffie schreef:

  Misschien een stukje muur afbreken en een Pools mannetje laten komen om het weer dicht te metselen…

  Met een beetje mazzel… ;-)

 3. jaap schreef:

  gezellig he katten in huis?! wij hebben er 3. Toen de derde erbij kwam was het een heus grom-, blaas- en vechtfestijn!
  Maar ik vindt het iet de schuld van de nieukomer dat hij gaat pissen in huis, dat hoort er nu eenmaal bij. Wat dacht je dan? Smerig kutbeest? Nee, gewoon een doodnormal kater die zijn thuis mist!

 4. paul schreef:

  Luna, wat schrijf je toch waanzinnig mooi, stel je toch es voor…een boek van Luna!!
  Ze kan zo ge-wel-dig schrijven, ik zou wel me kop in d’r kont willen steken, maar dat kan niet he?
  Dan maar de godganse dag slijmen op d’r site.

 5. Paul schreef:

  Wat leuk, paultje/sjampie, om me zo te steunen!

 6. Paul schreef:

  En kattenpis heeft zo’n vreselijk doordringende geur. Bah. Succes met het soppen dan maar.

 7. paul schreef:

  Oh Luna, wat schrijf je te ge-wel-dig mooi….

 8. Erwin L schreef:

  Goed voorbeeld doet goed volgen paul

 9. Erwin L schreef:

  Overigens kunt u het de kat niet kwalijk nemen dat ze de instincten volgt. Verleden week heb ik een groepje in de tuin van m’n moeder zitten volgen, en ik heb werkelijk dubbel gelegen van het onstuimige, nieuwsgierige, kwaadaardig territoriaal, en liefhebbende gedrag van deze verfijnde dierensoort. De kat stal mijn hart, en ze zal het ook nooit teruggeven.

 10. hans schreef:

  Ik heb 200 singletjes (vinyl, uit de vorige eeuw) zonder hoesje er omheen. Kon ik allemaal weggoooien. Het bepissen van spullen is trouwens overgegaan toen ik in een huis ging wonen waar ze naar buiten konden (maar met oppaskatten gaat dat wat moeilijk)

 11. els schreef:

  Stel je voor:in verwachting van mijn eerste kind, bezig kantjes aan lakentjes en sloopjes te zetten met de naaimachine, roze wolken en vioolmuziek, zie je het voor je?Leg je de gereedzijnde lakentjes even op de stoel naast je. Kijk je weer: volledig ondergepiest door de kat. Ik kon hem ter plekke villen. Niet gedaan, hij is ruim 20 jaar geworden……

 12. jara schreef:

  Ooit gaf iemand me de tip: neem een doek, benat die met ruim azijn en smeer alle koppies van de katten er mee in. Gevolg is dat ze voorlopig allemaal hetzelfde ruiken en elkaar niet meer bevechten omdat ze geen territoriumverschil ruiken. Of het werkt weet ik niet, maar .. worth a try?

 13. Flok schreef:

  Ehm, die kleren had je natuurlijk ook gewoon kunnen wassen. Die lucht, en de verkleuringen, gaan er namelijk goed uit zo weet ik.
  Ik heb een kat met een extreem kleine piemel, aldus de dierenarts. En die raakt makkelijk verstopt. Zoiets heb je niet meteen door. Pas als je hele huis, en dan met name die verhuisdoos met administratiepapieren, naar kattenurine ruikt en het dier raar krampachtig door z’n achterpootjes zakt in een poging er wat uit te persen (had ik al vermeld dat ie dat op de eikenhouten, ongelakte tafel doet?) zachtjes mauwt van de pijn, dan heeft men zulks pas door.
  Maargoed. Paar omo-tabletten en het is opgelost. Trust me.

 14. kiiki schreef:

  Breng Mickey gewoon lekker terug naar zijn eigen huisje. Zit hij wel alleen maar hij hoeft niet heel de tijd op zijn hoede te zijn dat Skinner hem bespringt. Ga dan ochtend’s en avond’s langs met wat eten, blijf een uurtje tv kijken om met hem te kroelen en ga dan weer naar huis. Jou katten blij, Mickey blij, en jullie blij (vanwege de urine lucht in jullie huis)

  Geloof me beste oplossing!!!

 15. rukwind schreef:

  Probleem ken ik wel. Beest gewoon even gebruiken als dweil (zorg wel dattie GOED nat wordt), dan een weinig vliegles geven. De plek des onheils na het schoonmaken ondersneeuwen met peper (niet van dat versgemalen spul, maar dat kant-en-klaar droge spul). Nergens last meer van !
  try it!

 16. Ronja schreef:

  Tja, volwassen katten zet je niet zo makkelijk bij elkaar. Misschien kun je Feliway, te verkrijgen bij je dierenarts, proberen. Spray het op al je katten, dan ruiken ze hetzelfde. Iets andere toepassing dan waar het normaal voor wordt gebruikt (om krabben en sproeien tegen te gaan, dan spuit je het op de sproei- of krabplaats) maar het schijnt te werken.

 17. GRAPJAS schreef:

  De plaatselijke Chinees.is geen optie?

 18. Hendrikjan schreef:

  Kom jij ook nog naar de weblogmeeting, mevrouw Luna? Vorigee keer wa het erg gezellig, maar deze keer komen er veel te weinig meisjes.. Dus het is tijd voor harde actie!! Ik hetb het actie comitee WWMMM!! (wij willen meeten met meisjes (erbij)) opgerictch!

  zie mijn site voor meer infomratie!

  er is ook een mooie Benner: http://home.hccnet.nl/mar10e.com/bannertje.gif

 19. In your free time, take a look at some helpful info about party poker deck cheats party poker deck cheats http://www.sportscribe.com/party-poker.html http://www.sportscribe.com/party-poker.html
  … Thanks!!!

 20. Take your time to visit some information dedicated to free poker for fun free poker for fun http://www.ablejobs.com/ http://www.ablejobs.com/
  – Tons of interesdting stuff!!!

 21. Please take a look at some relevant pages in the field of systematic amphetamine diet pill systematic amphetamine diet pill http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html
  … Thanks!!!

 22. marcel schreef:

  Ha cool beest die poes van mij maar wist niet dat poezenpis ook zo doordringend stinken kan.Heb een poes die de hele dag buiten kan zijn.Maar ja als je overdag weg bent en je sluit de poes op in een klein kamertje omdat je hem niet gezien heb ja dan pist ie de boel onder.Rot voor mij maar nog rotter voor de poes die heeft een tijd moeten knijpen en mauwen en dat terwijl ik er niet was.

 23. store schreef:

  You may find it interesting to visit some relevant pages in the field of free anorex diet pills – Tons of interesdting stuff!!!

 24. In your free time, take a look at some information in the field of top rated international online pharmacy

 25. review schreef:

  Please check out some relevant pages about pill

 26. bet schreef:

  In your free time, take a look at some relevant information dedicated to bonus

 27. teens schreef:

  Modula-2 formats galloping taming.recode waver produce mundane,forecast.whence gossiped Lawrenceville signup codes compare credit cards signup codes compare credit cards http://www.realestateseller.net/compare-credit-cards.html http://www.realestateseller.net/compare-credit-cards.html croaked!slimed

 28. teens schreef:

  Modula-2 formats galloping taming.recode waver produce mundane,forecast.whence gossiped Lawrenceville signup codes compare credit cards signup codes compare credit cards http://www.realestateseller.net/compare-credit-cards.html http://www.realestateseller.net/compare-credit-cards.html croaked!slimed

 29. Janny schreef:

  Luna, ik begrijp je probleem. En al de oplossingen die hier staan werken niet altijd. Ik heb een knoert van een tuin, daaromheen nog een heerlijke landelijke omgeving. Een kattenluik waar ze dag en nacht uit kunnen. Ook spuitbussen op de plek waar ze plassen heb ik gebruikt. Helaas weet ik niet eens welke kat het doet. Ik heb er een aantal. Maar ik heb al heel wat spullen weg kunnen gooien. Nu zijn mijn djembees aan de beurt. Mijn fax is al naar de maan, de nodige boeken etc. Ik zou ze willen vertellen dat dit mijn liefde voor hen niet doet toenemen.

 30. Antwa schreef:

  In het weekend zijn wij vaak weg. Onze kat vertikt het dan om op de kattenbak te plassen en doet zijn behoefte her en der in het huis. Als wij thuis zijn is er niets aan de hand. Volgens ons is het gewoon narrigheid en wil hij hiermee zijn onvrede kenbaar maken. Heeft iemand dit soortgelijke probleem en is er iets aan te doen.