web analytics

31

LUNA EN FIETS #26

Dus ik naar de HEMA op de Nieuwendijk. Ik zoeken, maar geen omafietsen meer. Zucht “Hebben jullie die omafietsen nog?”, vroeg ik aan een HEMA-meisje. Die waren uitverkocht, dus ik lopend naar de HEMA in de Kalvertoren. “Die fietsen die jullie 2 weken terug verkochten, hebben jullie die nog?”, vroeg ik aan het klantenservice-meisje. “Nee”, zei ze stug. Dus ik met bijna-tranen m’n moeder bellen: “Mamma, ze hebben m’n fiets gejat, met de fietstassen erbij en nu wilde ik een nieuwe en nu hebben ze ze niet meer en nu ben ik heel zielig, want ik wou die.” “Godverdomme, wat een klootzakken”, zei m’n moeder. “Ik kreeg dit weekend het krantje van de Praxis binnen en daar stonden ook van die fietsen in, zwarte en gele.” Ze pakte het krantje erbij. “Die gele is  € 179,-, maar ze zijn niet te koop in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuidoost”, zei ze. “Oh”, zuchtte ik, “wat een gedoe, kutzooi, ik ga een tram pakken naar Amsterdam-West, daar zit ook een Praxis, ik bel je straks.” Dus ik naar de Praxis in Amsterdam-West. Geen fiets te bekennen. “Ja, nee, die hebben we niet besteld, we hoeven namelijk niet alles te verkopen wat in het krantje staat, we mogen zelf kiezen welke producten we hier aanbieden”, zei een mannetje van de Praxis met iets van trots in zijn stem. Zucht. “Waar verkopen ze ze dan wel”, vroeg ik. “Ja, dat weet ik niet, dan kun je beter even bellen met de andere vestigingen”, zei hij. Dus ik vriendin M. bellen: “Kun jij even het nummer van wat vestigingen in Amsterdam voor me opzoeken op internet?” Dat kon ze en 5 uur nadat m’n rode omafietsje gejat was, fietste ik op m’n nieuwe gele omafiets naar huis. Opgelucht belde ik m’n moeder: “Ik zit op de fiets hoor! Een gele!” “Kijk je wel een beetje uit met die telefoon in je hand?”, zei ze. “En ik heb net € 180,- op je rekening overgemaakt. Die fiets krijg je van pappa en mij.”

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Ed schreef:

  Lieve ouders heb je…..
  Eerlijk duurt echt het langst, maar het valt niet mee.

  Groeten Ed

 2. terence schreef:

  wow! wat zijn jouw ouders lief zeg! way cool!

 3. Nic schreef:

  Dat is echt lief van je ouders

 4. Erwin schreef:

  Kijk een story met een happy end!

 5. fred schreef:

  en nu dus altijd vastzetten met zo’n vet beugelsot….:-)

 6. Koen schreef:

  uw papie en mamie zijn hun gewicht in goud waard !!

 7. Verbal Jam schreef:

  Zo’n slot dat dus nog duurder is dan de fiets zelf… Zucht.
  Maarrrrr: good luck ermee! ;-)

 8. Riet schreef:

  Zo is alles weer goed gekomen, wel veel energie gekost helaas. Heb je ook die dubbele handige tassen nog kunnen bemachtigen of kleuren die er niet echt bij? Nou meid, fietsen maar weer!!

 9. Moos schreef:

  Het lijkt alsof je aardig wat karma hebt te verwerken Luna.

 10. schreef:

  Wow wat lief van je ouders!

 11. Patser schreef:

  Een gele is zowiezo mooier, als je het mij vraagt. Past minder bij je haar, of je moet een blondje worden :-)

 12. ErHa schreef:

  Jouw ouders! Wow, jouw ouders!

 13. Noud! schreef:

  De titel had beter “Tip!” kunnen heten. Ga het meteen proberen!

 14. miss bitch schreef:

  Topouders! Je blijft hun kind he, hoe oud je ook bent…..

 15. Ray schreef:

  Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

 16. Rick schreef:

  Kun je die fiets nu gaan verzekeren?

 17. poppie schreef:

  wat een droom ouders heb je toch! En hiep hiep hoera voor de nieuwe fiets!

 18. Sherlock schreef:

  Het is heel makkelijk:
  als we vanaf nu, allemaal, tegen elke ****-junk die ‘Fiets kopen?’ tegen je zegt meteen terugzeggen: Ik ga d epolitie bellen, mongool! En dat vervolgens ook echt doen?? En een actie starten op het net, dat niemadn meer een fiest koopt, op straat , van een junk, voor weinig? En dat we de politie bellen?
  Het kan, echt waar, start een actie, gvd!

 19. Erik schreef:

  Op zich is dat een hele goede actie om de politie te bellen. Maar ik ben bang dat deze heel wat andere dingen aan hun hoofd hebben dan een junk op te pakken die een gestolen fiets wil verkopen. Bijvoorbeeld een bekeuring schrijven omdat je achterlicht kapot is…. Ja echt! Dit is mij gisteren overkomen. En terwijl oom agent mij staat te bekeuren, scheurt er zo’n eikeltje zonder helm voorbij op z’n opgevoerde brommertje zonder helm… En toen ik daar scheldend en vloekend iets van zei tegen oom agent, kreeg ik prompt een prent van hem voor het beledigen van een abtenaar in functie!!! Kan het nog erger?

 20. marjanne schreef:

  waar zou je zijn zonder ouders?

 21. Merel schreef:

  Zonder ouders zou je niet geboren zijn.
  (sorry flauw)

 22. karim schreef:

  iemand belang bij een fiets?

 23. Nina schreef:

  Dat is wel een bloemetje waard!

 24. karin schreef:

  ja, lieve ouders heb je en nu heb je geld over om heel veel sloten te kopen, da’s nog het mooiste.

 25. karin schreef:

  Neem je nu trouwens ook geel haar, zodat het weer bij je fiets past?

 26. rickert schreef:

  Ik heb onlangs mijn 2e hands ‘nieuwe’ fiets verzekerd. Drie jaar lang voor iets van 50 euro totaal voor een fiets van euro 170. Was verbijsterd dat dat kon in Amsterdam.

 27. Zwever schreef:

  Draag je ouders voor voor een lintje?

 28. GRAPJAS schreef:

  En vergeet niet een slot aan te schaffen waarmee je de andere sloten op slot kan zetten.

 29. Mirry schreef:

  awww wat liefff

 30. Moos schreef:

  Ik begin me steeds vaker te vervelen bij je lieverd?

 31. lotte schreef:

  je hebt echt super geluk!!