web analytics

63

LUNA ZIT BARSTENSVOL FRUSTRATIE

Vannacht slikte ik de laatste anticonceptiepil die er in dit huis te vinden was en die kwam uit een halflege strip. Ik moest dus wel nieuwe halen. Dokter bellen. Een kwartier in de wacht. Ophangen. Nog een kwartier in de wacht. Dokter blijkt op vakantie. Ander nummer bellen: “Om half 2 kunt u het recept ophalen.” Ik recept halen. Niet te vinden. Zo’n 5 minuten later blijkt die ook niet bij mijn eigen dokter te hangen, maar bij een andere dokter. Zucht. Met recept naar apotheek. “U bent niet meer verzekerd”, zei een vrouwtje in een witte jas. “Hoezo niet?”, vroeg ik. Ze kon het niet uitleggen. Het was nu eenmaal zo. Zucht. Ik mocht wel € 28,05 betalen voor 6 maanden pilstrip. “Maar die kunt u declareren bij uw ziektekostenverzekering”, zei ze. Zucht. Ik weet van mezelf dat ik dat soort declaratieformulieren toch nooit invul. Te laks. Terug door de hitte naar huis. Eenmaal thuis meteen bellen met AGIS-zorgverzekeringen. Na 20 minuten krijg ik iemand aan de lijn en ik geef mijn polisnummer door. “Nee, dat nummer kennen wij hier niet hoor”, zei een donkere vrouwenstem. “Oh”, zei ik. “U bent zeker particulier verzekerd?”, vroeg ze. Dan moest ik een ander nummer hebben. “Jesus, AGIS is toch AGIS of niet?”, vroeg ik. Dat was niet zo. Bellen naar het andere nummer. Alle medewerkers waren in gesprek. Zo’n 10 minuten later kreeg ik iemand aan de lijn: “Het is momenteel erg druk, dus wij kunnen u helaas niet te woord staan. U kunt u naam en adres en polisnummer aan mij doorgeven, zodat u later wordt teruggebeld, of u kunt zelf later terugbellen.” Raar. “Ik bel zelf wel terug”, zeg ik en blijf het komende uur stug bellen, want onverzekerd rondlopen dat kan natuurlijk niet. Na een uur krijg ik een meisje aan de lijn dat me stotterend uitlegt dat ik gewoon verzekerd ben. Foutje van de apotheek. “Nee hoor, er is niks aan de hand”, zei ze. Nee, maar ik ben wel 2 uur en € 28,05 verder. En compleet opgefokt.

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. buurman schreef:

  Tijd voor een pilletje!

 2. Paul schreef:

  Een algeheel gebrek aan liefde en personeel, dat is het volgens mij.
  Ah, morgenavond onweder en verkoeling.
  ‘Raindrops keep falling on my heads’ (citaat uit een van Kees van Kooten’s boeken).

 3. Terrebel schreef:

  Heb ook vaak last van instanties:
  Onnodig in de wacht worden gezet;
  Vragen naar een registratienummer dat zij mij nog niet hebben gegeven en waarvoor ik bel om dat op te vragen…
  Was vroeger echt alles beter en zal het ooit gaan verbeteren?
  Hebben ze hier in andere landen ook last van?
  Wie je ook spreekt: een ieder spreekt er schande van en niemand doet’t.
  Ergens zijn er toch wel mensen in het wild te vinden die klanten zo behandelen als omschreven?
  Maar waar zijn ze dan?
  Maakt U bekend! Vort!

 4. Paul schreef:

  En Agis is nog een dure verzekeraar ook. Je kunt op dit moment tot 15 augustus je ziektekostenverzekering opzegging ivm een wijziging in de dekking mbt terrorisme. Zorg ervoor dat je elders goedkoper verzekerd wordt.
  En kies voor een verzekeraar die wel bereikbaar is.

 5. Paul schreef:

  Gottogot, die Sinnema weer.
  Nou, gééf dan eens de naam van zo’n ‘verzekeraar die wel bereikbaar is’.
  Jij bent een zak patat zonder mayo.
  Doei?

 6. Paul schreef:

  @GoldenGirlPaul:
  Een verzekeraar die wel bereikbaar is?
  Amicon Zorgverzekeraar.

  En mayonaise is ongezond.

 7. rukwind schreef:

  ruk zit particulaire bij VGZ, daar heb ik nog nooit problemen ondervonden, ook niet qua bereikbaarheid.

 8. Flippo! schreef:

  Je kan toch ook (al is het maar tijdelijk) stoppen met neuken?

 9. JB schreef:

  Terug gaan naar die apotheek en je €28,05 terug vragen. Doen ze dat niet dan bied je even aan om op hun kosten je verzekering te bellen, dan kunnen die het de apotheek uitleggen dat je gewoon verzekerd ben :-) Is altijd leuker dan zo’n declaratieform in te vullen en op te sturen :-)

 10. joke schreef:

  Hoe kan die pil de allerlaatste pil zijn, als hij uit een halflege(=halfvolle) strip komt?

 11. Luna schreef:

  Omdat ik de pil gewoon doorslik tot ik zin heb om ongesteld te worden… dus als het me niet uitkomt, dan slik ik ‘m maximaal 3 maanden achter elkaar…

 12. joke schreef:

  maar…eh…er zitten er dan toch nog ca. 15 in?

 13. Luna schreef:

  Wat ik bedoelde; die pil kwam uit een strip waar er maar 10 in hadden gezeten en het was de laatste van die strip… dus, reeds, om na 10 pillen alweer ongesteld te worden is mij iets te veel van het goede…

 14. nikki schreef:

  Agis… vroeger heette het bij mij Anoz. Die goeie ouwe tijd waar je nog eens een declaratie kon insturen die keurig binnen twee weken terugbetaald werd… Tegenwoordig vragen ze je op maandag of ze je wegens grote drukte op vrijdag mogen terugbellen. Tegenwoordig moet ik de declaraties drie x opsturen omdat ze die schijnbaar zoekmaken. Zelfs een fax schijnt niet aangekomen te zijn, terwijl mijn transmissierapport het tegendeel bewees. Heb ze toen voor straf het document een paar keer achter elkaar gefaxt! Zo! En toen kon het ineens wel. Drama. Hoe zit dat dan met die terrorismedekking? Gaat de premie dan weer omhoog ofzo? Het wordt tijd voor een andere verzekeraar…

 15. ErHa schreef:

  Agis zuigt. T. stuurt een declaratie in, welke altijd gewoon betaald werden. Deze echter niet. Er is een machtiging nodig van de huisarts. Telefonisch navragen (wachten….) leert dat ze een ander pakket gekregen heeft. Leuk, als je dat ook hoort of zo….

  En duur. Te duur.

 16. zabawka schreef:

  hee, dat zei mijn apotheek laatst ook. Grappige is dat ik vakantiewerk gedaan heb bij de verzekeringsmaatschappij waar ik verzekerd ben, dus rechtstreeks nummer had, heb daar in de apotheek gebeld, mijn mobieltje overhandigd aan de assistente en toen moest de apotheek wel toegeven dat zij fout zaten!
  Ben trouwens op het moment niet meer zo blij met deze verzekeringsmaatschappij, door reorganisaties etc. zijn ze er niet klantvriendelijker op geworden. Ben me aan het orienteren, en Paul bedankt voor de tip van 15 augustus!

 17. lucy_zupastar schreef:

  potverjuu, ik heb het ook inderdaad helemaal gehad met die zorgverzekeraars, ik heb gewisseld van zorg&zekerheid naar zilverenkruis, ik kan je vertellen, t’is allemaal ruk.
  Eer je je verhaal kan doen ben je een uur en 5 keer doorgeschakeld verder.
  BAH!

 18. Paul schreef:

  @Paul Sinnema (ik verveel me, dus waarom niet).
  Het kan mij echt niet schelen dat jij gay bent, Sinnema, maar het stoort me wel dat jij me voor de zoveelste keer GoldenGirlPaul belieft te noemen.
  Van mayonaise gebruiken ben ik in elk geval geen flikker geworden.
  Ziezo?

 19. karin schreef:

  aach, zolang hij je nog geen GoldenShowerPaul noemt, is er niks aan de hand. Toch?

 20. Rick schreef:

  Of Steven Paul.

 21. Uniquehorn schreef:

  Agis is misschien wel duur, maar ze vergoeden wel een hoop hulpmiddelen voor gehandicapten waar andere ziektekostenverzekeraars erg moeilijk over doen.
  Dus blijf ik persoonlijk bij Agis.

 22. novecento schreef:

  16 miljoen plus nog wat verzekerd tegen schade ten gevolge van willekeurige terreur: het is ‘natte vingerwerk’ waar de honden geen brood van lusten en de zoveelste barenswee van de speculatie branche. De verzekerde consument moet rekening houden met premieverhogingen, niet als gevolg van gestegen kosten maar van geleden beurs schade met het ‘terrorisme fonds van 1 miljard’ max. Lekker speculatiepotje van de ‘branche’..
  Mijn verzekeraar wist nog niet te vertellen of dat max. bedrag ook jaarlijks wordt geindexeerd met een inflatiecijfer zoals de meeste prmeies van inboedels en autoverzekeringen. Of praat ik nou gewoon dom..?

 23. Paul schreef:

  @novecento: Ik vond het een raar, verontrustend, via TPG Post gratis aan elk bij hen bekend adres afgeleverd briefje.
  Je commentaar is volgens mij niet dom, maar juist zeer to the point.
  Dank je!

 24. sjampie schreef:

  Goldengirlpaul!
  goldengirlpaul!
  goldengirlpaul!
  goldengirlpaul!
  whoehahaha

 25. Paul schreef:

  Fijn hè, ‘sjampie’, zo zonder link of email op iemand te kunnen afgeven.
  ’n Schijtluis ben je dan toch?

 26. sjampie schreef:

  Wat lul je nou…ik heb geen eigen site en ook geen email.
  Jij hebt het karakter van een natte drol!
  Whoehahaha

 27. sandra schreef:

  treurig of triest, ik weet niet welke van de twee ik moet kiezen.

 28. Corrie schreef:

  Luna, een pilabonnement van de internetapotheek is precies wat jij nodig hebt. Een keer een recept opsturen, en je verzekeringsnummer. En de rest gaan vanzelf. Met de post krijg je automatisch steeds nieuwe strips. Niets geen nieuwe recepten, niets geen dokter bellen, niets meer zelf nadenken :-)

 29. Luna schreef:

  Dat is superhandig! Geweldig!

 30. Marti schreef:

  @ Corrie & Luna: ik haal pilleke altijd bij http://www.meerburgpharmacy.com/~pill4u, werkt supersnel en goed. Volgens mij geen abo maar dat gebruik ik ook niet, die draaien allemaal op “6 maanden” en ik slik meestal 6 maanden door om dan 1 week te stoppen en dan kom ik pillen te kort. Hoe dan ook: voortaan ook via www doen dus :-)

 31. Paul schreef:

  @GoldenGirlPaul:
  Als je een website over de Golden Girls maakt dan kun je er op wachten dat je daar mee geassocieerd wordt.

  En ik ben van mayonaise ook geen flikker geworden. Voor jou trouwens ook niet.

 32. Paul schreef:

  P.S.
  Zullen we de openbare discussie nu maar eens één op één uitvechten. Mijn email adres kun je wel terugvinden op mijn website.

 33. sjampie schreef:

  hehe, eindelijk iemand die die goldengirl eikel doorheeft.
  Bedankt Paul Sinnema!

 34. Paul schreef:

  @Paul Sinnema: Dat is ’t nou juist, heaumeau, je durft het niet in ’t openbaar aan. Back in your closet, boy.

  @Sjampie: Een fictief emailadres en url zijn gauw aangemaakt. Dat heb jij maar weer eens bewezen.

  Maar jullie zijn allebei bèst wel lief! O zo!

 35. sjampie schreef:

  ik lief?
  Ik kijk nog liever 24 uur per dag naar de goldengirls….

 36. sjampie schreef:

  ps: Denk je nou echt dat ik me email adres hier neerzet, om van een enorme kneus zoals jij een email te ontvangen?

 37. Paul schreef:

  @sjampie: Dàg, sjampie!
  Sorry voor het ongemak.

 38. paul schreef:

  OH LUNA, wat schrijf je toch ge-wel-dig, carmiggelt kan hier alleen maar van dromen.
  Zo een fantastische vrouw, die Luna.
  Ze zouden al haar verhaaltjes moeten bundelen en uitgeven!!

 39. sjampie schreef:

  Well, Shave my legs and call me grandpa

 40. Chantal schreef:

  Heb jij ook A.A.A.D.D.? Weet er misschien iemand
  wat ik daarnet aan ’t doen was??? Eindelijk heeft de
  wetenschap voor deze ziekte een naam gevonden. Heb jij ook
  A.A.A.D.D. ? Ze hebben eindelijk een diagnose gevonden
  voor mijn probleem. Hoera! Het heet A.A.A.D.D. ofwel
  Age Activated Attention Deficit Disorder. Dit zijn de
  symptomen : Ik beslis om de auto te wassen (dat is eigenlijk al symptoon 1)
  ik vertrek richting
  garage en zie de post liggen op tafel. OK, ik ga de auto
  wassen. Maar eerst toch even de post doorbladeren. Ik leg mijn
  autosleutels op mijn bureau, filter de reclamefoldertjes uit de hoop
  post en zie dat de vuilbak vol zit. Dus ik leg de rest van de post,
  waaronder enkele rekeningen, op mijn bureau en zet de vuilbak
  buiten. Of nee, toch eerst nog vlug de rekeningen betalen. Waar
  liggen die overschrijvingsformulieren alweer? Oeps, ik heb er
  maar 1 meer…Ik heb er nog reserve in de kast boven. Aha,
  daar staat mijn drankje. Eerst die extra
  overschrijvingsformuliertjes zoeken. Eerst dat drankje wat verder
  van de computer zetten of ik sla hem nog omver en dan mors ik op mijn
  toetsenbord. Weet je wat, ik zet hem gewoon in de koelkast, dan
  blijft ie fris. Ik ga naar de keuken en bemerk dat mijn plantjes
  er nogal droog bij staan: die hebben dringend water nodig! Ik
  zet de drank op het aanrecht en hola: daar ligt mijn zonnebril!
  Ik zocht hem al de hele morgen. Die leg ik best even weg voor
  ik het vergeet. Ik vul mijn gietertje met water en vertrek
  naar de bloempotten. Aaaargh! Iemand heeft de afstandsbediening
  van de TV in de keuken laten liggen! Als we vanavond TV
  willen kijken, zullen we er nooit aan denken om in de keuken te
  kijken, dus ik leg die afstandsbediening beter direct in de
  woonkamer. Ik giet wat water in de bloempotten en mors op de vloer,
  gooi de afstandsbediening op een kussen in de zetel en ga terug naar
  de hall. Waar was ik nu weer mee bezig?? Op
  het eind van de dag: de auto is niet gewassen, de rekeningen zijn
  niet betaald, de drinken staat op het aanrecht, de bloemen kregen te
  weinig water, ik heb nog steeds 1 overschrijvingsformulier en ik vind
  mijn autosleutels niet meer… Ik probeer te ontdekken hoe het
  komt dat er vandaag niets is gebeurd. Ik begrijp er echt
  niets van want ik was de hele dag druk bezig !!!
  Ik ben er mij van bewust dat ik een ernstig probleem heb en moet
  dringend professionele hulp vinden, maar eerst even mijn e-mail
  checken… Verstuur dit berichtje naar iedereen
  die je kent, want ik weet niet meer naar wie ik het al verstuurd
  hebt (je weet wel, omdat ik bezig was met …) Stuur het
  alsjeblieft niet naar mij terug of je krijgt het beslist nog
  eens doorgestuurd … Nu moet ik dringend verder doen!

 41. dextro schreef:

  @chantal:
  Niemand boeit jouw verhaal…

 42. pacific poker schreef:

  You are invited to check some information dedicated to party poker party poker http://www.poker-places-4u.net/party-poker.html http://www.poker-places-4u.net/party-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 43. online gambling schreef:

  You may find it interesting to check out the sites on blackjack blackjack http://www.westvalleyhigh.us/blackjack.html http://www.westvalleyhigh.us/blackjack.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 44. You may find it interesting to take a look at the pages in the field of Party Poker Cheat Programs Party Poker Cheat Programs http://www.upthekazoo.com/party-poker.html http://www.upthekazoo.com/party-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 45. Please take a look at some relevant information in the field of online poker room online poker room http://www.agentpro.net/poker-online.html http://www.agentpro.net/poker-online.html
  … Thanks!!!

 46. You may find it interesting to take a look at the pages in the field of verses for poker party verses for poker party http://www.bitlocker.net/poker-party.html http://www.bitlocker.net/poker-party.html

 47. bet schreef:

  You are invited to take a look at the sites in the field of tournament – Tons of interesdting stuff!!!

 48. You are invited to check some relevant information in the field of winning MS TEXAS HOLDEM … Thanks!!!

 49. win schreef:

  In your free time, check out some relevant information on betting – Tons of interesdting stuff!!!

 50. You are invited to take a look at the pages dedicated to games – Tons of interesdting stuff!!!

 51. games schreef:

  In your free time, take a look at the sites on bet – Tons of interesdting stuff!!!

 52. You are invited to check out some helpful info about review .