web analytics

5

LUNA, M. EN HET SEPTEMBER APPLE EVENT 2019

Eén van de kernkwaliteiten van M. is dat-ie zo lekker voorspelbaar is. Zo kon ik al dagen van tevoren voorspellen dat hij gisteren ruim op tijd op de bank klaar zou zitten om het Apple Event live te streamen via de Apple tv, net zoals voorgaande jaren. Zoals iedere andere man uit kan kijken naar een lekkere voetbalderby, tussen Ajax en Feyenoord bijvoorbeeld, zo verheugde mijn Apple-nerd M. zich al weken op het event van Apple en de iPhone 11 Pro die daar gepresenteerd werd.

Glunderend zat hij op de bank te kijken naar de allernieuwste iPhones, iPads en Apple Watches die nog sneller zijn, een nog langere batterijduur hebben, nog kleiner zijn ,of juist groter, nog betere sensoren of nog betere camera’s hebben.


Cheers and Applause!!!!

M. checkt dagelijks de obligate Tech Blogs zoals Wired, Gizmodo en ARS Technica, zodat hij eigenlijk al voordat eenApple Event plaatsvind weet wat ‘m te wachten staat. Hij weet ook precies welke mannetjes er op het Apple-podium verschijnen (Tim, Steve, Jony, Jeff, Eddy; hij volgt ze waarschijnlijk ook allemaal op Instagram) en tijdens deze jaarlijks terugkerende Apple-presentatie zit hij op z’n iPhone te appen met z’n broer, net zo’n Apple-freak als hij.

Als er echt iets spectaculairs is verschenen, dan wordt er na het Apple event nog even gebeld en nabeschouwd. Dan gaat het over de verbeterde videofuncties, dat de nieuwe iPhone 2, 3 of 4 camera’s heeft, over wel of geen 5G ondersteuning en of het matglas aan de achterkant nou mooier is of niet. Maar waar het vooral over gaat; zijn alle verbeteringen, vernieuwingen en updates de aanschaf van de allernieuwste iPhone waard? Het antwoord op die vraag is wat M. betreft eigenlijk altijd ‘ja’, want ook al is de verbetering niet echt noemenswaardig of van belang (ik bedoel; wat héb je aan een telefoon met 3 camera’s als je zelf alleen maar wat huis-tuin-en-keuken-kiekjes maakt) toch is het voor een Apple-fan als hij van belang om die allernieuwste iPhone te hebben. Gewoon te hebben. Hebben. Hebben. Hebben. Niemand die het ziet, behalve andere Apple-nerds.

Ik kan bij de meeste dingen die tijdens zo’n event op ons tv-scherm voorbij komen alleen maar denken; okay, het display is een kwart inch groter of kleiner, who cares, kun je er nog een beetje mee bellen, kan ik ermee appen, kan ik er m’n favoriete Netflix-serie mee bekijken en maakt-ie een beetje scherpe foto’s die ik snel op Instagram kan zetten? Dit zijn kwaliteiten die zo ongeveer elke smartphone tegenwoordig wel in zich heeft.

Maar de kans is dus zeer groot aanwezig dat M. binnenkort de iPhone 11 Pro aanschaft. En hoewel ik totaal niet begrijp dat je steeds de allernieuwste telefoon wil hebben, kan ik zijn Apple-hebberigheid alleen maar toejuichen. Want dan krijg ik zijn oude iPhone X.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Jan schreef:

  Het is een sekte! Ik heb een Samsung uit 2016 en ben er helemaal happy mee. Net als met mijn auto uit 1992. Zolang ze het doen gaan ze niet weg.
  Maar ieder zijn ding. Ik ken ook mensen met kamers vol met stofjes, kraaltjes, veertjes. Of een kamer vol met vibrators, dildo’s en dingetjes op luchtdruk… Er is er zelfs eentje bij die dat allebei heeft. Die mag dus al helemaal nergens over klagen.
  Maar dat doe je dus ook niet. Je draait het om en pikt het positieve er uit. Heel goed. Zouden meer mensen moeten doen.

 2. Yvonne schreef:

  Ik begrijp M volkomen !!!

  • Luna schreef:

   Ik moet eerlijk toegeven; toen ik die camera van die nieuwste iPhone zag (die 3 camera’s dus) had ik ook wel zoiets van; hmmmmm, misschien is dit wel heel erg gaaf om te gebruiken :-)

 3. DP schreef:

  Ikzelf had nog een iPhone6 en daarvoor de 3G, zo eens in de 5 jaar komt er een vervanging dus ook ik volgde het event op de voet en plande mijn pauze so dat ik die vrijdag om 2 uur lunchpauze had om hem direct tijdens de start van de verkoop te bestellen. Ik heb hem inmiddels bijna een week en ik ben verliefd LOL. Midnight Green, de matte achterkant, zo mooi en voelt zo fijn.
  Ik hoef niet elk jaar een nieuwe maar dit was wel een hele update voor mij.

  De X maakt overigens ook fantastisch mooie foto dus ik kijk uit naar de nog mooiere product/lingerie foto’s. Maar uiteindelijk is de creativiteit veel belangrijker dan de kwaliteit, niet wat kan de camera maar wat kan jij met je camera. (en dat is altijd top bij jou)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *