web analytics

3

DE BLOG-INSPIRATIE-TAG

Ik kreeg een ouderwets ‘stokje’ toegeworpen van Irene van MightyMusings.nl en zij kreeg ‘m op haar beurt weer van SylviaKuijsten.com. Ik kreeg ‘m zelfs voorzien van een dik compliment, want Irene bewondert me om mijn grenzeloze optimisme en m’n oprechte schrijfstijl. En ja, wie ben ik dan om dat stokje niet keurig over te nemen en de bijbehorende vragen te beantwoorden?

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Ik heb altijd genoeg inspiratie en als ik niet ook andere dingen te doen had (koken, PloesiePoesies maken, afwassen, vibrators testen, mijn man gelukkig houden en strijken), dan zou ik in principe 12 uur per dag bezig kunnen zijn met m’n blog. Mijn voordeel is denk ik ook dat ik verschillende blogs heb in verschillende disciplines (seks, poezen, m’n plog en m’n eetblog). Het enige waar het mij aan ontbreekt is tijd.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Gefrustreerd. Als ik de hele dag achter m’n pc heb gezeten en het enige dat ik op m’n beeldscherm heb gekregen zijn een paar schamele zinnetjes of een klein kort blogje dan baal ik ergens ontzettend, omdat het schrijven voor www.climaximaal.nl ook m’n werk is. Het voelt dan alsof ik niet hard genoeg gewerkt heb. Maar het is wat het is. Morgen weer een nieuwe dag.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Niet. Gefocust blijven is sowieso een lastig iets voor mij en ik heb nog nooit een blogposting in 1 keer achter elkaar geschreven. Ik word altijd afgeleid door het piepje van de wasmachine, een berichtje op Facebook, een jengelende kater, een spinnende kater, een man die onder de douche gaat (de douche grenst aan mijn kantoor) of een flesje nagellak naast m’n computer. Het lukt meestal wel om een plog in een hyperfocus te plaatsen. Half uurtje en klaar. De rest van m’n blogpostings gaan altijd in fasen. Ik werk soms wel aan 10 postings tegelijk. Komt altijd goed.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Die heb ik niet echt. Ik heb wel een rondje blogs dat ik lees als ik op zoek ben naar inspiratie voor www.climaximaal.nl en ik heb ook een ruime collectie seksgeoriënteerde boeken, mocht ik ooit niet weten waarover te schrijven. Op die site ‘moet’ ik wel bijna dagelijks iets nieuws posten, want dat is een site waar ik een gedeelte van mijn inkomsten uit haal. En het dagelijks ploggen is inmiddels zo’n gewoonte geworden, daar heb ik geen inspiratie voor nodig. Al wil ik er wel binnenkort een andere draai aan gaan geven. Het begint een beetje saai te worden.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Als ik iets niet moet doen als ik op zoek ben naar inspiratie of als ik überhaupt aan het schrijven ben, is het luisteren naar muziek met zangeresjes of zangers. Of dus eigenlijk luisteren naar iets met een stem erin. Ook luisteren naar de radio is daarom niks voor mij (tijdens het schrijven). Ik word volledig afgeleid door de stem, de zinnen en de woorden en die woorden en zinnen gaan dan in m’n hoofd en die komen dan uit m’n vingers en dat was dus nooit wat ik wilde schrijven. De enige muziek die ik trek tijdens het schrijven is dus dance. Of house. Of progressive techno. Paul Oakenfold. Armin van Buuren. Muziek met alleen maar een beat. En vooruit, daar zit af en toe ook een zangeresje tussen. Kan ik mooi even Facebook checken.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Hoewel ik vaak thuis ben, ontstaan m’n beste ideeën toch als ik juist van huis ben. Althans, vaak malen er de hele dag honderden halve ideeën door m’n hoofd thuis en als ik even de deur uit ben dan vallen die ideeën op hun plek. Of niet.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Thuis. Achter m’n eigen pc, met m’n eigen kat op schoot.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, geen blogbijbel, maar ik heb wel erg veel aan de site www.blogaholic.nl qua SEO en het professioneler aanpakken van m’n sites. En als er een blogbijbel bestaat, dan bestaan er ook blogengelen en dan is Irene toch echt al jaren mijn engel. Als er ook maar even iets niet goed gaat met 1 van m’n sites, dan staat ze altijd voor me klaar.

Welke bloggers inspireren jou?
Ik probeer bewust met een half oog naar de beauty- en lifestyle-bloggers te kijken, want die hebben hun huis, hoofd en kleding vaak een stuk beter georganiseerd dan ik. Ook kijk ik weinig naar creatieve blogs omdat het me vaak blokkeert in m’n eigen creativiteit. Het is ergens ook een vorm van jaloezie; oooooh, ik kan nooit zo goed als haar borduren. En; ooooh, zij kan wél en 5 kinderen grootbrengen en een vaste baan hebben en ook nog een succesvol blog runnen en daar veel geld mee verdienen en ook nog elke dag een nieuw jurkje aan. Zij wel en ik niet! AAARGH! Maar eh, dit soort bloggers inspireren me dus wel.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Op zich kan alles, maar dan ook echt alles me inspireren.

Ik zou nu eigenlijk 5 bloggers moeten nomineren om het stokje over te nemen, maar ik zou zeggen; voel je vrij om ‘m van me over te nemen!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Irene schreef:

    Wauw… #bloos, #blozender #knalrood. Thanks!

  2. Simone schreef:

    Daar zit op zich wel wat in dat als je naar andere crea blogs kijkt je eigen creativiteit wordt geblokkeerd. Dat heb ik eigenlijk ook wel. Blogaholic volg ik ook sinds kort en dat is echt super informatief inderdaad!

  3. Patricia schreef:

    Wat leuk dat jij ‘m ook hebt ingevuld. Dank daarvoor. Heb je natuurlijk aan het lijstje toegevoegd. Blogger 114 alweer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *