web analytics

11

DIEPVRIESCHALLENGE WEEK 2

Is het me deze week gelukt om het aantal items in m’n diepvries te verminderen? Ik weet eigenlijk wel zeker van niet, al heb ik echt m’n best gedaan en bijna elke dag 1 item uit de diepvries gegeten, maar er gingen toch ook weer wat dingen in. Zo gaf ik m’n ouders op woensdag diverse vleespakketjes uit de diepvries mee, maar die kwamen een dag later met een paar rookworsten aanzetten. En ja, als je ouders je een paar lekkere, vette, slagersrookworsten willen geven, dan kun je zeggen dat dat niet de bedoeling is, dat er niks meer in de diepvries mag, maar ik dacht aan boerenkool, zuurkool en hutspot en ik was om. Het vlees is zwak.

Het blijkt makkelijker om doordeweeks uit de vriezer te eten dan in het weekend. In het weekend zijn M. en ik vaak allebei in een lekkere-dingen-snaai-bui. Niet dat er geen lekkere dingen in de vriezer zitten, maar in het weekend willen we eigenlijk ‘alleen maar eten waar we zin in hebben’ en we hebben natuurlijk nooit zin in de dingen die in de vriezer zitten. Deze mindset is zowel financieel als lichamelijk als diepvriestechnisch niet heel verstandig, maar wel lekker.

Verder dacht ik slim te zijn door 2 zakken ingevroren mosselgroenten, 2 zakken soepgroenten en wat kipfilet, samen met 4 (erbij gekochte) kippenpoten om te zetten in 7 liter kippensoep. Ik kon dus keurig 5 items van m’n lijst afstrepen en heel even zag ik de achterkant van de binnenkant van de diepvries, maar helaas werd die een paar uur later weer uit het zicht ontrokken door 2 literbakken kippensoep en 2 halve literbakken. Daarnaast is er 2 liter richting m’n ouders gegaan, we aten gisteren kippensoep en ook vandaag at ik kippensoep voor ontbijt, lunch en avondeten. En nu is het heus een hele lekkere en goedgevulde kippensoep, maar om het nou de hele dag te eten? Daarnaast; ik hád nog genoeg soep in de vriezer! Volgens m’n lijstje staat er nog 2 liter broccolisoep, een liter aspergesoep en een liter Spaanse bonensoep te wachten om ooit verwarmd te worden.

The story of my diepvries is m’n hele leven al zo’n beetje dit; je haalt er iets uit en meteen daarna zit er weer iets nieuws in. It’s magic! En als ik er niet zelf verantwoordelijk voor zou zijn, dan zou ik bijna in sprookjes gaan geloven.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Jan schreef:

  Zet een bordje langs de weg: “Chez Luna: eat all you want”

 2. Janine schreef:

  Haha!
  Misschien een rare vraag, hoor, maar wat als je al die lekkere maaltijden nou niet invriest, maar gewoon in de koelkast doet en de dagen daarna opeet? Misschien past zo’n kippensoepje 1-2 dagen later prima als lunch of als basis voor een saus?
  Liefs, Janine (ik lees geloof ik al heel lang stiekem mee!)

 3. Marjan schreef:

  En toch komt er stapje voor stapje ruimte in je diepvriezer, er verdwijnen meer dingen dan er weer bijkomen.
  Het gaat gewoon op zijn Luna’s zeg maar…….. (en daarnaast de diepvriezerpolitie komt echt niet langs hoor)

 4. Kim schreef:

  Haha ik begon vorige week aan een soortgelijk idee. Komt de ah.nl.. haar ik alles dubbel besteld. Dus 2 kilo witlof, 6 kilo tomaten 2 trossen bananen etc etc etc. Aarrghhh

  • Eva schreef:

   Vol verwondering lees ik je diepvries verhalen. Ik kan het me niet voorstellen! Echt zo lollig: dit is nou typisch een probleem dat ik nooit zou kunnen hebben al zou ik het best leuk vinden om zo’n megavoorraad eten te hebben.

   De regels van de challenge aanpassen naar; wél er uit maar niet(s) er in is zeker te simpel gedacht hè?

  • pieke schreef:

   nah, dat had ik vorige week ook bij de AH. ik vermoed een complot!

 5. Kim schreef:

  Ja lekker joh. Als website mijn emailadres invullen. Zou jij dat willen aanpassen? Voor ik straks 100 fanmails krijg per dag?

 6. DP schreef:

  Hopelijk gaat week 3 beter.
  Volgende keer 1 zak mosselgroente, 1 zak soepgroente ,etc.
  Zo koken dat het op gaat en er niets of maar een klein beetje terug de vriezer in hoeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *