web analytics

7

LUNA GAAT VAN B NAAR E

Omdat ik mezelf weer op de datingmarkt ging werpen leek het mij verstandig om ook eens een blik op de erbarmelijke staat van mijn ondergoedcollectie te werpen. Ik heb een enorme hoeveelheid lingerie mogen reviewen voor Climaximaal.nl, maar helaas past daar niks meer van door wat extra kilootjes hier en daar. Alle mooie, sexy beha’s en slipjes zijn van ‘kleedt zo mooi af’ naar ‘knelt zo mooi af’ gegaan, zodat ik al jaren dagelijks rondloop in zwarte boxershortjes van de Zeeman. Daarnaast wissel ik ook al jaren 2 beha’s in maatje 85B af, ooit een keertje bij de Primark gekocht, verwassen, versleten en echt heel goed, geil en lekker zijn ze eigenlijk nooit geweest.

Tijd voor verandering!

Ik wierp een meetlint onder m’n borsten (90 centimeter) en ik wierp het meetlint over m’n tepels, (105 centimeter) en als ik dat allemaal een beetje online ging Google’n kwam dat uit op een 90C! Dit verklaarde voor mij meteen waarom m’n huidige beha’s niet zo lekker zaten. Dacht ik.

Dus ik naar de Hunkemöller.

“Hoi, ik zoek een beha in maat 90C”, zei ik tegen een Hunkemöller-meisje.
“Oh, dat is niet zo’n gangbare maat eigenlijk”, zei het meisje dat ik inschatte op een 80A.
“Ik heb het net thuis opgemeten, het is echt zo.”
“Ja, misschien kunt u dan beter even online kijken, want hier in de winkel hebben we die maat niet.”

Zo’n ontzettend gek lijf heb ik nou ook weer niet. Gewoon Hollandse tieten met Hollandse heupen en een maatje 42, waarom heb je die maat als lingeriewinkel niet standaard in je assortiment zitten?

Dus ik naar de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA), en daar hingen wel een paar 90C-exemplaren tussen, maar ja, geil was anders en ik had me toch echt een beetje ingesteld op goed-zittende, maar vooral ook Tinder-proof lingerie.

Dus ik naar de Livera.

“Hoi, ik zoek een sexy beha in maat 90C”, zei ik tegen een wat oudere Livera-mevrouw (80D).
“Zoek je nog een bepaalde kleur?”, vroeg de Livera-mevrouw terwijl ze me wat exemplaren liet zien.
“Nee hoor, ik ben allang blij als het past.”
De Livera-mevrouw gaf me een donkergroene, een bordeaux-rode en een knalrode beha mee en ik hees mezelf als eerste in het donkergroene exemplaar, maar er floepte aan alle kanten van alles uit. Zucht. Ik had hier professionele hulp bij nodig en de Livera-dame zag eruit alsof ze al veel borsten had gezien en wist waar ze het over had.
“Joehoe, kijk, ze komen er aan deze kant uit”, showde ik terwijl ik uit het pashokje stapte.
“Hmmm”, zei de Livera-mevrouw, terwijl ze wat aan het elastiek aan de achterkant trok, “ik denk niet dat je een 90C hebt hoor, maar eerder een 85D.”

Say what?

“Ik ga even een maatje groter halen”, zei ze.
Ik trok even later de 85D beha aan en het was beter, dat absoluut, maar nog steeds niet helemaal perfect.
“Kijk, ze komen er nog steeds aan de zijkant uit”, liet ik zien.
“Ja, ik zie het. Ik ga nog een maatje groter halen”, zei de Livera-mevrouw.

Say what???

Even later staarde ik naar mezelf en mijn borsten in een 85E-beha. Zowel links als rechts zat perfect in de verpakking. Nergens stak er een kwabje uit. Niks zat te strak. Ik schudde wat, ik sprong wat op en neer, en zag dat het goed was. Jesus, wat een goede tieten zo! Lekker wijf! Laat die Tinder-dates maar langskomen hoor! Hoe, in Godsnaam, heb ik de afgelopen jaren 85B-beha’s kunnen dragen, terwijl ik dus overduidelijk 3 cupmaten groter heb?

“Kijk nou, hoe geweldig!”, riep ik verrukt tegen de Livera-mevrouw, “had ik maar jaren eerder even wat professioneel advies gevraagd!”

Ik rekende een donkergroen setje en een bordeaux-rood setje af en al mag goede en mooie lingerie absoluut wat kosten, toch had ik zoiets van; 50 euro per setje, ja, jeetje, ze zijn prachtig en staan prachtig, maar ja, jeetje, 50 euro per setje! Ik ben niet alleen een vrouw met Hollandse heupen en Hollandse tieten, maar ook met een Hollandse mentaliteit, want ik heb liever veel voor weinig.

Dus ik naar de Zeeman. Dé winkel bij uitstek voor vrouwen met Hollandse heupen en tieten én een Hollandse portemonnee, want daar verkochten ze diverse, geweldige lingeriesetjes met beha’s in 85E en matching slipjes voor slechts 11 euro!

Ik heb ze allemaal gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Heidi schreef:

  Ik las ooit eens dat een groot deel van de vrouwen een verkeerde bh maat draagt dus je bent niet de enige. Geniet van je mooie setjes en veel succes met de jacht 😉

 2. Belle schreef:

  Zo herkenbaar. Na 15 kg afgevallen te zijn droeg ik nog steeds dezelfde bh-maat, een C. Ik liet het opmeten in een zaak en kreeg daar te horen dat ik geen C maar een E moest hebben. Minder kilos en meer cupmaat haha. ik wist niet wat ik hoorde Ze zei dat heel veel vrouwen in de verkeerde maat lopen.

  • Vera schreef:

   Precies hetzelfde verhaal bij mij! 10 kilo afgevallen en naderhand 2 cupmaten groter nodig blijken te hebben. Ik had altijd een hekel aan bh’s maar nu ze passen vind ik ze heerlijk 😀

 3. Tessa schreef:

  Ik draag vaak nog duurdere setjes dan van livera. Vind het zelf veel lekkerder zitten! Heb al diverse malen bij zeeman en hema bh’s gehaald en altijd weer terug gebracht omdat het toch niet lekker zit.
  Ik droeg ook altijd B, tot ik ze jaaaaaren geleden liet meten, bleek toen D te hebben. Inmiddels E/F

 4. Jan schreef:

  Beste blog ever. Maar zo gaat de Livera en haar kundige personeel dus wel kapodt. Ik vraag ook bij de betere winkels van hi-fi apparatuur om advies en koop dan vervolgens online de goedkoopste. What can you do? Wat MOET je doen? Het leven van de moderne consument gaat niet over rozen. Of je nou dikke tieten hebt of niet.

 5. Hannah schreef:

  Oh zo herkenbaar! Vorig jaar een paar kilo aangekomen en ik had altijd 75B, maar volgens de tabellen zou ik een grote C hebben, na jouw verhaal durf ik niet naar de winkel, straks blijk ik ook een cup groter te hebben…

 6. Paula schreef:

  Probeer ooit eens een bh van Triumph, Primadonna, Maison Lejaby of Marlies Dekkers. Passen kost niks. Ja ze zijn een stuk duurder maar met een grote cup heb je ook echt een goede bh nodig, ze zitten fantastisch, en ze gaan heel lang mee. (Wel op de hand wassen, maar dat is zo klaar). En in de sale zijn ze ook te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *