web analytics

11

LUNA, J. & HET @ARKE DILEMMA

beginpaginatotaal

IMG_5129
De echtgenoot en ik hebben, ondanks alle shit met Arke die ons omringd, toch prima geslapen. Om 6:00 gaan we eruit, om 7:00 vertrekt hij naar z’n werk en ik schrijf even snel m’n plog van gisteren en beantwoord wat mailtjes, want om 8:00 is oppasmeisje M. alweer wakker. We ontbijten samen met een zacht gekookt eitje erbij. Hmmmm…

IMG_5130
Ik zet een XXXL pan tomatensoep op die ik de hele dag zachtjes laat pruttelen (dat heet tegenwoordig slowcooken, heel hipster), want ik kwam een zak runderpoulet tegen in de diepvries. Hoewel ik er niet écht mee zit (denk ik), merk ik dat ik toch erg onrustig ben. Ik check om de 10 minuten m’n mail en m’n iPhone om te kijken of er nog nieuws is. Om 12:00 zou Arke aan de advocaat moeten laten weten wat ze met ‘onze zaak’ gaan doen. Ook de echtgenoot belt of sms’t regelmatig of ik al meer weet. Nog niet dus.

IMG_5131
“Ik verveel me”, zeg ik tegen oppasmeisje M., “we moeten iets verzinnen om te gaan doen.” “Ben je verdrietig van je huwelijksreis?”, vraagt ze. “Nou, niet verdrietig, maar een beetje bweeeeegh”, zeg ik. “Ze moeten jullie gewoon die vakantie gratis geven”, zegt ze, “ze hebben daar toch geld zat en jullie verdienen het.” Aaaaaah, af en toe is het een schatje! We zitten tegenover elkaar aan de eettafel en verschillende activiteiten passeren de revue. Nina uitlaten (al gebeurd). Een knuffelbeest maken (geen zin in). Koekjes bakken (vorige week gedaan). Strijken (had ik ’s ochtends al gedaan). Cupcakes bakken (alle fondant en marsepein heb ik vorige maand weggegooid). Een spelletje doen (geen zin in). Naar de stad (het regent). We pakken er ook diverse knutselboeken bij, maar we vinden niks leuk. Ooooooh, het is zo’n dag! En nu kun je in zo’n geval dus gewoon de hele dag samen voor de televisie gaan liggen en afwissend naar TLC en MTV kijken, maar dat vond ik vandaag educatief onverantwoord. We moeten iets doen! Iets doen! Uiteindelijk wil M. wel een dreamcatcher gaan maken voor haar moeder en ondertussen Bruce aaien, want die verveelt zich ook.

IMG_5133
Kijk, wordt wel wat! Ik doe ondertussen een poging om een PloesiePoesie te spelden, maar het lukt niet. Ondertussen is het 12:00 geweest en Arke heeft nog niet gereageerd. Zucht en steun. Ik word gebeld door Joyce (de vrouw, partner, vriendin, secretaresse) van de advocaat over hoe nu verder. Ook word ik gebeld door iemand van de redactie van Vara Kassa om te kijken of zij iets voor ons kunnen betekenen. Jeetje! Het wordt allemaal ineens zo groot, voor m’n gevoel. En wil ik dit wel? Het voelt zo dubbel! Het voelt zo oneerlijk.

IMG_5136
Tot overmaat van ramp komt ook nog de brief met daarin de datum voor onze inentingen binnen. Ja, laten we daar ook nog maar even mee wachten. Het enige positieve van niet op vakantie gaan naar Jamaica is dat ik dan ook geen inentingen hoef!

IMG_5137
Tijd voor… friet! Oppasmeisje M. heeft nog 1,5 week vakantie en dan mag ik haar best nog even verwennen met frietjes voor de lunch. Over 1,5 week is alles weer ‘normaal’. Rust en regelmaat. Ik kan niet wachten!

IMG_5138
En… kijk eens hoe verstandig van mij! Ik eet couscous met een schep tomatensoep. Nu verwacht ik applaus en een medaille! Ik voel me namelijk echt 7,5 kilo lichter en slanker en dat wil ik graag zo houden.

IMG_5139
Okay, we zijn heel misschien toch per ongeluk op de bank terecht gekomen en kijken naar MTV. Nina kijkt mee.

IMG_5146
Ik laat M. een nagellakje voor mij en voor zichzelf uitkiezen. Ik krijg deze (Denim Moore) en voor zichzelf heeft ze een paarse gekozen (Heavy Metalilac). Ik vind de namen van de nagellakjes van Catrice altijd geniaal. In een volgend leven wil ik echt graag terugkomen als een Beauty Blogger in plaats van een Seksblogger.

IMG_5134
We krijgen weer bericht van de advocaat (of nou ja, van Joyce). Arke blijft stug en wil niet meewerken op geen enkele manier. Er wordt nog contact gezocht met de juridische afdeling, maar de kans is groot dat Arke (of eigenlijk hun overkoepelende organisatie TUI) het tot een kort geding wil laten komen. En de vraag is nu; willen J. en ik dat? De eerste reactie van J. is meteen: “Ja! Want als we hier verder niks mee doen, dan hebben zij gewonnen en dat is precies wat ze verwachten, dat mensen het toch niet zover laten komen.” Mijn eerste reactie is: “Ja, okay, maar als we verliezen, dan moeten we zelf de proceskosten betalen en die zullen rond de 300 euro zijn en is het ons dat waard?” Wat een ellende. Er is een vergelijkbare zaak geweest, maar die ging om 5000 euro schadevergoeding (of iets dergelijks). In de tussentijd is de wetgeving veranderd (omtrent kopen op internet) en… onze zaak is anders, want Arke komt met een ongespecificeerde toeslag en niet met een foutief berekende korting… Wat een gedoe! Wat een toestand! Het enige dat wij willen is op vakantie naar Jamaica voor de afgesproken prijs. Is het het wel waard om hier nog meer (negatieve) energie in te steken? Moeten we niet gewoon lekker op een Turks strandje gaan liggen en ons verlies nemen? Ik weet het niet. Hoeveel mensen boeken een vakantie via zo’n stuntaanbieding en krijgen daarna met een toeslag te maken? En hoeveel mensen betalen uiteindelijk die toeslag dan maar gewoon omdat ze op vakantie willen? Omdat ze al met voorpret naar Jamaicaanse filmpjes hebben gekeken? Zichzelf al zagen zwemmen met dolfijnen? Hoeveel geld verdienen reisorganisaties trouwens met al die ’toeslagen’ die er later bij komen? En hoeveel mensen annuleren dan uiteindelijk hun vakantie maar omdat ze die toeslag niet kunnen betalen? En hoeveel van die mensen hebben het geld om een advocaat in de arm te nemen? Weinig tot misschien wel niemand! En waarom zou je voor ‘maar’ 600 euro ook een advocaat in de arm nemen? Dat doe je normaal gesproken niet… Althans, dat zou ik niet doen. Zo kunnen grote reisorganisatie blijven prijsstunten over de rug van ‘de gewone man’ en dat is gewoon niet eerlijk!!! Sommige principes zijn het waard om voor te vechten. Denk ik.

IMG_5148
Nog zo’n principe; ik eet geen frituur meer. De echtgenoot is inmiddels thuis en rook dat ik die middag frietjes voor oppasmeisje M. had gebakken. En ja, en dat wilde hij nu ook. Ondertussen stookt hij oppasmeisje M. op: “Jij wil ook frietjes met kipnuggets hè, ja, hè??” Okay!! Zij krijgen frituur en ik eet heel gezond een pond snijboontjes vers van het Tielse land (alllllllemaal voor mezelf, jippie) met aardappeltjes en een visje uit de oven.

horrible-bosses-poster031
We kijken deze film, maar die hadden we uiteindelijk allemaal al gezien. HAHA! Ah, well, hij is Onderhoudend en age appropriate. Oppasmeisje M. gaat naar bed en dan hebben J. en ik de tijd om even te bespreken wat we nu gaan doen qua Arke. Is ons principe ons 300 euro waard? Willen we niet liever de hele boel gewoon cancellen en een andere reis uitzoeken, zodat we een andere vakantie hebben om naar uit te kijken? We zijn zo ontzettend aan vakantie toe (ja, ik geloof het zelf ook niet helemaal, maar ik heb dit zelf gezegd)! We zijn nog nooit écht samen op vakantie geweest in de 5 jaar dat we samen zijn en bloody hell, het is nogal een rocky road geweest af en toe. Wij hebben gewoon behoefte aan een beetje peace and happiness in de Jamaicaanse zon, yes!!! En waarom moet ons nou weer zoiets gebeuren? Is dat met een reden (God, bent u daar?)? Is dit een levensles? Wat is belangrijker: ergens voor vechten of weglopen? Wat is wijsheid??? Het voelt allemaal zo onrechtvaardig. De advocaat belt nog even met J. en we hoeven vanavond nog niks te beslissen. Morgen probeert hij nog een keer de juridische afdeling te spreken.

IMG_5151
Als je niet weet wat je moet doen in je leven, dan kun je het beste een taart maken. Uit een pakje, ja. De taart staat in de koelkast, dus 1 ding is zeker morgen; er is monchou-taart.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. ria schreef:

  Wat een gedoe allemaal ik wens jullie veel succes xx

 2. Sofie schreef:

  Je hebt in elk geval een lieve advocaat die er voor wil gaan.

 3. Else schreef:

  Lekker MC taart. Die vakantie is een lose/lose situatie – erg hè. Nou ben ik meestal niet zo’n doemdenker maar de uiteindelijke vakantie moet wel heel super mega mega gaaf en vet en superlatief zijn om de aanloop te vergeten. En om alle negatieve shizzle weer om te zetten in iets positiefs. Alhoewel, na een verbouwing vergeet je de slechte dingen ook – hé een lichtpuntje. Ik ga het afwachten en gun jullie ondertussen een mooie honing maan.

 4. Ellen schreef:

  Ik zou geen rechtzaak beginnen, maar gewoon een andere reis uitzoeken.

  Zoveel stress pfftt dat is het niet waard

 5. Hennie schreef:

  Wat een theatraal gedoe om een onbeduidend akkefietje. ‘Zo oneeeeerlijk’: hahaha! Geniet toch gewoon van je leven in plaats van boos en verongelijkt rond te stampen om niks. Veel relaxter. Heb je geen Jamaica voor nodig.

  • Luna schreef:

   Van het/mijn leven genieten en ‘ergens voor staan’ zijn volgens mij 2 heel verschillende dingen… :-)

  • Else schreef:

   Als het een foutje van Arke is dan kun je het een akkefietje noemen. Als ze standaard de klant een oor aannaaien . . . niet. Stel het gebeurt jou . . . noem je het dan ook niets, 600 euri is voor mij niet niets en voor jou ?

 6. martijn schreef:

  De zaak doorzetten en die 300 piek crowdfunden. Schilderij veilen, jeweetwel. En een andere vakantie uitzoeken. zo leuk is jamaica nou ook weer niet.

 7. Marti schreef:

  Ik hoop dat jullie doorzetten, al snap ik ook dat je daar helemaal geen zin in hebt. Ik snap Hennie wel, vergeleken met het wereldnieuws boeit het allemaal niet, maar da’s wel makkelijk gedacht. Wat Arke doet is gewoon FOUT, en zo verkopen ze reizen aan mensen die daarna flink moeten dokken. Volgens mij zijn ze wettelijk verlicht om de totale prijs te noemen, en mogen ze niet eens tijdens het boeken nog met vanalles op de proppen komen. Laat staan daarna … En ze noemen het zelf een toeslag!
  Kun je over je kant laten gaan en iets anders boeken, maar ooit moet er iemand eens “NEE!” zeggen tegen zo’n club. Zou ook ingaan op het bod van Kassa, krijgt het nog meer bekendheid en da’s sowieso goed.
  En idd, kijk eens of je de kosten kunt crowdfunden oid?

 8. Annelies schreef:

  Ik vind het echt belachelijk van Arke zij zetten de reis op internet als lokkertje en komen dan doodleuk met een toeslag van 600 euro kom op zeg. Vind het terecht dat jullie dit niet pikken en een advocaat in de arm hebben genomen. Maar wat is er zo leuk aan Jamaica, ik zeg Curacao heeerlijk en daar kun je ook met dolfijnen zwemmen en de echtgenoot kan daar ook de vette bek friet in t Nederlands bestellen als ie dr zin in heeft. Dus kop op Dushi er zijn genoeg leuke bestemmingen!

 9. Daniëlle schreef:

  Ik ken jullie verder niet, maar hoorde via @Meneerdegreef op twitter van de horkenactie van Arke. Ik vind het tof dat jullie samen met een advocaat de strijd aangaan tegen een organisatie die zich gedraagt als een playground bully omdat normaal niemand tegen ze in durft te gaan. Go jullie! (en jullie advocaat). *Cheerleadert*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *