web analytics

7

LUNA IS EEN DAGJE TRAILER PARK TRASH

P. heeft vakantie. Voor 2 weken. Maar we gaan niet op vakantie. “Dan komen jullie toch lekker een dagje naar ons”, zeiden vriendin T. en vriend F., “lekker een dagje op de boerderij.” En na onze initiële gedachten; op de boerderij, dat is toch iets met modder en mest en koeien, vonden P. en ik het een topidee. Even een dagje uit Amsterdam betekent immers sowieso even op vakantie. Vriendin T. en vriend F. hebben al jaren een plekje bij een boerderij in Weesp. De opa van F. had er vroeger een soortement van paardenkamp en de vader van F. had er vroeger een vakantiehuisje staan. Vriend F. heeft er nu een trailer met vette aanbouw neergezet waar hij met vrouw én zoontje B. elke zomer verblijft. Een van-generatie op-generatie-plek dus, die van alle gemakken is voorzien, zoals stromend warm en koud water, gasfornuis, koelkast, douche en toilet. En meer heeft een mens ook eigenlijk niet nodig. Want P. en ik kwamen gisteren om 11.00 aan en wij zaten binnen een half uur in standje-trailer-park-trash. Mijn partner P. hing met een joint in een hangmat en was daar de eerste 7 uur niet meer weg te krijgen. En ik zat in mijn bikini in een tuinstoel wat met vriendin T. en zoontje B. te ouwehoeren. Daarna heb ik een half uur tot mijn knieën in de Vecht staan piepen, tot ik eindelijk mijn stadse angst overwon om in open water te zwemmen, want gatverdamme hier zwemmen vissen en er drijft drek onder m’n voeten en langs m’n enkels, en mijn lichaam is niet voor deze gorigheid gemaakt, ik doe het niet, ik doe het niet! Maar ik deed het dus toch en ik vond het uiteindelijk heerlijk. Daarna dronken wij ‘Jean Poepel’; een zeer geheim brouwsel van de boer, dat bestaat uit zelfgeplukte wilde bramen van het land en dan iets met gist en dan een jaar laten staan. Zo’n 3 glazen van deze ‘Jean Poepel’ hadden op mij hetzelfde effect als 3 flessen wijn in combinatie met een handje paddo’s. Gooi daar nog een overheerlijke barbecue en een paar potjes klaverjassen bij en ik had een dag om nooit te vergeten. En nu wil ik zelf m’n eigen trailer. Een roze.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Kaat schreef:

  Ik zie die trailer van jou al helemaal voor me. Roze met bloemen en vlinders en zo. Mogen wij dan langskomen?

 2. Wiro schreef:

  Op vakantie naar Weesp. Vanuit Amsterdam. Werkelijk een wereldreis!

 3. Janssen schreef:

  Hahahahaha.ik zie het allemaal voor me!!:):)

 4. seriouzz schreef:

  “Op de tandem naar Marokko” zong Armand

 5. Ellen schreef:

  Wow……kon je er geen 2 weken van maken? Klinkt als een echte vakantie.

 6. Brooklyn schreef:

  Top! Alles wat ergens anders is dan thuis is als snel vakantie, toch?

 7. Suffie schreef:

  Ik kan je met liefde een dagje boot aanbieden, maar tegen die Jean Poepel kan ik niet op….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *