web analytics

48

LUNA EN HET MANIPULEREN

“Liefje, ik wil een iPod”, zei ik tegen P. een paar weken geleden. En daar keek ik dan heel schattig bij. Met hele grote ogen. “Waarom?”, vroeg hij. “Nou, gewoon”, zei ik, “dat wil ik. Er kunnen heel veel liedjes op en die kan ik dan altijd luisteren.” Dat was geen goede reden, vond hij. En zo’n iPod was ook te duur. Belachelijk, vond hij het zelfs. “Ik wil ‘m toch”, zei ik. Maar ik kreeg ‘m niet, ondanks mijn lieve ogen. Dus ik kon niet anders dan me bij zijn oordeel neerleggen. Maar ik wist dat er ooit een moment zou komen waarop hij mijn gezeur en gevlei niet meer zou kunnen weerstaan. En dat moment was gisteren. “Liefje, nu we op vakantie gaan naar Isla Margarita, hè?”, begon ik, “nu leek het me zo leuk als ik een iPod zou hebben. Op zo’n strand liggen en muziekjes luisteren, dat lijkt me helemaal geweldig. Dat wil jij toch ook?” Ik zag ‘m twijfelen. “En zo’n iPod is echt het summum op muziekgebied tegenwoordig”, ging ik verder. “En in een strakke verpakking, dat ook.” Ik had ‘m bijna om. Niet verder zeuren nu, anders zou ik het verpesten. En vandaag kwam P. inderdaad de kamer binnen wandelen met een tas van de Apple-winkel. “Hoera”, riep ik, “ik krijg een iPod.” “Nee, hij is niet voor jou”, zei hij. Pardon? “Nee, jij koopt er zelf maar 1”, zei hij. En hij meende het echt. Dus ging ik heel zielig kijken. Heel erg zielig. Een kindje uit Ethiopië was er niks bij. “Oké, dan delen we ‘m”, zei P. uiteindelijk, “dan kopen we wel zo’n splitter, dan kunnen we tegelijk luisteren.” “Ja, doei, echt niet”, zei ik. “Ik weet niet of jij het weet, maar ik vind jouw muziek kut. En jij wil ook niet de hele dag naar Madonna luisteren.” Ik zag P. weer twijfelen. “Ik zet ‘Holiday’ voor een uur op repeat hoor”, dreigde ik. En dat zinnetje deed het hem. Morgen gaat P. nog een iPod halen. Voor zichzelf.

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. Jodocus schreef:

  Volgens mij ben jij niet goed snik… Gaat eens naar een zielknijper.

 2. Lynn schreef:

  Waah, rock on! Goed gedaan, Luna!

 3. Don Jan schreef:

  WhoeWhoe! Manipulatie Roeleert! en iPods natuurlijk ook!

 4. flying gogo schreef:

  Grijns, dat moet ik ook proberen! Tis wel een klein beetje manipulatief ja, maar zelf heb ik geen geld, en mijn vriend houd ook niet van madonna. :-DD

 5. Maurice schreef:

  Ik had em, als ik in jouw pumps zou staan, allang gekocht Luna. Je bent toch een werkende vrouw? Nou dan. Maar P. manipuleren, is natuurlijk ook een sport :P

 6. kiki schreef:

  Luna!!! I-Pod rules….. het zal je niet verbazen dat ik er ook een heb.

 7. c. schreef:

  hahaha: jij bent echt erg!!!!

 8. Foefer schreef:

  Ook Foefer is zeeeeeer happy met haar iPod… En delen? Nee, natuurlijk niet! Duhhh.

 9. Anne-Floor schreef:

  O man, ik wil ook iemand die ik kan manipuleren voor een iPod! Of geld! Of goddelijke voorzienigheid waardoor er een bij mij in de brievenbus valt! Bij voorkeur een roze…

 10. martijn schreef:

  Het is de terreur van vandaag de dag dat we overal maar muziek moeten hebben.
  Margarita is een sex-eiland, echt zo’n Nieuwe Revu-oude stijl ranzig repo-hol.
  Maar ik wens je alle geluk van de wereld.

 11. Sebastos schreef:

  Heerlijk die subtiele changtage taktieken.
  Maar kijk uit een zal de dag komen dat P. de rekening presenteert en dat kon wel eens een flinke optelsom zijn.

 12. dennis013 schreef:

  vrouwen zijn ook allemaal hetzelfde he? :)

 13. Johan schreef:

  In het kader van de Vrouwendag had P. best wat toeschietelijker kunnen zijn ;-)

 14. mireille schreef:

  Je zou je eigenlijk diep moeten schamen. Maar goed, je hebt ‘m wel….

 15. Demos schreef:

  Het stukje was fantastisch. En die laatste zin nog een klasse hoger!

 16. Rick de Kikker schreef:

  Dit verhaal maakt van mij wederom een twijfelaar… doen of niet doen?

 17. chris schreef:

  Nee, geen Ipod
  Creative Zen Micro is véééél beter!

 18. zara schreef:

  :-) leuk stukje! maar wil je wel asjeblieft iPod schrijven i.p.v. IPod? ;-)

 19. Erik schreef:

  Fuck zeg, zoek een baan en koop er zelf een. Vrouw.

 20. ientje schreef:

  Fantastisch! Al denk ik da ik bij mijn D mag zagen tot mijn neus eraf valt… :-(

 21. Samm! schreef:

  Mans Or! Whahaha :D euhmz, Moet ik OOk maar is prOberen! maareH Sjaa Ipod is weL Duur Jaa! xxx Samm

 22. Erwin schreef:

  Ik wacht wel op de volgende hype!

 23. Nina schreef:

  In en in slecht.
  En je eigen centjes dan?

  Aan de andere kant: als je een beetje zeurt, bespaar je jezelf een hoop geld! :-)

 24. Mevrouw Mikmak schreef:

  Wat leuk, zo spontaan en zo

 25. renate schreef:

  En terecht…

  (leuke reacties by the way! hehe!)

 26. Jan F. (de) schreef:

  Wie manipuleert wie hier? Net zoals een laborant die een hamster in een rad observeert, notities maakt en denkt de master of the universe te zijn, terwijl die hamster denkt ‘elke keer als ik harder ren schrijft die meneer ook harder’, zo speelt partner P. mischien ook spelletjes met jou. Mischien werkt hij langzaam toe naar regelmatige harde anale sex? Als hij je al zover heeft, dan heb ik geen idee waar hij mee bezig is :)

  ps: het bReezAh gehalte hier stijgt…

 27. Marti schreef:

  Chris > Jaaaa! Die heb ik ook!

  Op zich niks mis met de iPod maar die hype er om heen … I luv’ my touchppadplayer :)

 28. Marloes schreef:

  Je zou een goed team vormen met Ludo ;o)
  (ik manipuleer zelf nooit uiteraard…)

  VeEl JalOeRsE reAkSiEs ZeCh! eGt WeL!

 29. Pat schreef:

  Nu pas een I-Pod?

 30. Van der Putten schreef:

  Maar hoeveel Gieg heeft die iPod?? Toch op z’n minst 60 hoop ik voor je.

 31. jessie schreef:

  Holy.

  Verwend nest :)

  En nee, ik hoef geen ipod :)

 32. Amiek schreef:

  Hahahaha, over Oostindisch geëmancipeerd gesproken. Hmmm, volgens mij heb ik dat hier al vaker gezegd…
  In ieder geval: veel zon, zee, cocktail en muziekplezier!

 33. Ilian schreef:

  Hello! Kwam toevallig op jouw site terecht en moet even zeggen dat ik vind dat je verschrikkelijk leuk schrijft!!! Heel cool :)
  Enneh, goed gemanipuleerd! :P

 34. Citizen Kane schreef:

  Ghe, kane heeft 256 meg op aanstekerformaat (nee echt!) voor maar € 40! daar kan geen Ipod tegenop! nog even en ik steek mijn saffies ermee aan! ;-) pas je wel op voor zand in het draaiwiel Luna?

 35. Huug schreef:

  @Jan F. : Regelmatige harde anale sex, lekker toch ? Zie het probleem niet.

 36. Lisa schreef:

  Tsssk…Vrouwen die manipuleren… En ook nog teveel drinken, slikken en snuiven. Bah! En nog vol van jezelf zijn ook.

 37. Arpie schreef:

  Nouja. Ipods sucken grote tijd. Maargoed!
  Wel goed gedaan 8)

 38. Op het kerstrapport van mijn zoontje van vier (z’n eerste) stond ook vermeld dat hij “manupulatief” is. En een mopperkontje. Geldt dat ook voor jou Luna? En wat kun je er aan doen als iemand maanipulatief is? Zijn daar medicijnen voor, ik neem tenminste aan dat prozac niet helpt.

 39. Sebastos schreef:

  *FF offtopic*
  @Luna: Leuk artikel in de Viva, jij en 10e staan er geinig op.

 40. Moljevic schreef:

  Wat een slappe vriend heb jij (of teveel geld). Waaruit bestond het manipuleren eigenlijk? dreigen met Madonna? Dat is geen manipuleren, dat is een beetje zeurkousen. Filmtip:Dangerous Liasions, voor het echte werk.

 41. Menno schreef:

  P. ook weer helemaal gelukkig, want LNP (Luna Needs P) *lach*. iPod… belachelijk bedrag, als je het mij vraagt, voor een harde schijf met een beetje softwaar.. niet te geloven dat Apple het Sony Walkman-succes nog eens heeft herhaald, 30 jaar later, nietwaar.

 42. Nadine schreef:

  ff offtopic: ben net in de supermarkt geweest, Viva helemaal doorgebladerd… Niets gezien. Ben ik soms net te laat?

 43. Jessica schreef:

  @nadine: te vroeg, hij ligt maandag pas in de winkel !

 44. Nadine schreef:

  Beter te vroeg dan te laat. :-) Ik wacht met spanning af!

 45. Jan F. (de) schreef:

  Ik heb zelden iets zo met spanning afgewacht…

 46. Willemijn schreef:

  Wat voor een iPod heeft P. voor je gekocht? Mini? Shuffle? Photo? 3stG? Míjn iPod Photo 1stG is vorige week gejat, serienummer JQ4496TVR5Q…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *