web analytics

19

LUNA EN EEN VAGE ENVELOP

Een grote witte envelop met mijn naam erop ligt op de deurmat. Van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Oh God, denk ik meteen. Oh God. Niet nog meer gezeik. Gezien het aantal blauwe enveloppen dat de laatste weken voor zowel P. en mij persoonlijk, als voor P.’s B.V. als mijn eenmanszaak op de deurmat te vinden waren, heb ik een groot wantrouwen jegens enveloppen van moeilijke instanties. Maar het Ministerie van Verkeer en Waterstaat die kende ik nog niet. Wat moeten die van me? Ik open de envelop en haal er een grote sticker van zo’n 20 centimeter doorsnede uit. Een wit hart met een rode rand. Met daarin, in grote zwarte cijfers; 30. Lekker dan. Haha, geintje zeker. Luna is 30 en daar zullen we haar even subtiel aan herinneren, met een fijne sticker die ze op haar deur kan plakken, zodat iedereen in de rest van de wereld ook weet dat zij 30 is. Het leven begint bij 30. Bedankt. Ik kijk verder in de envelop. Nog een stickervel, maar dan met 9 rode hartjes met daarin in witte letters de woorden; ‘Rij met je hart’. Er begint mij iets te dagen van een infantiele campagne van de overheid dat iedereen met z’n hart moet rijden en niet met z’n voet op het gaspedaal. Dat het allemaal gezellig wordt in Nederland. En dat iedereen naar elkaar lacht. Ja, want we kunnen het allemaal best leuk hebben met elkaar. Ik kijk verder in de envelop, maar vind geen begeleidend briefje. Ik snap er niks van. Rij met je hart? Rij met je hart? En wat heeft die 30 er dan weer mee te maken? Ik heb nog nooit een rijbewijs gehad. En als ik op m’n fiets 30 ga rijden, dan is dat dus helemaal niet goed voor mijn hart. Dan val ik binnen 10 minuten dood neer. Wat zeg ik? Ik krijg het met mijn conditie niet eens voor elkaar om mezelf met 30 kilometer voort te bewegen. Ik kras die 3 door en ik ga lekker op de bank liggen met een wijntje. Me voortbewegen met 0 kilometer per uur, dat past een stuk beter bij me. En het is een stuk veiliger ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. paco painter schreef:

  Ik heb het geprobeerd, rijden met mijn hart.Werd niks,Ik reed binnen twee seconden de berm in

 2. Janssen schreef:

  De ervaring heeft me geleerd dat je vooral moet rijden(fietsen)met ogen van achteren,van voren en opzij……
  Bovendien vind ik al die acties pure geldverspilling.
  Er word wat papier en tijd verspild in dit land……..
  Heb wel erg gelachen om je stukje:):)
  Ach Luna….nog ff en je bent 31,hihihihihi:):):)

 3. Johannet schreef:

  Leuk, stickers!

 4. Amiek schreef:

  Des overheids wegen zijn ondoorgrondelijk.

 5. Pollie schreef:

  Vreemd om dit zonder begeleidend briefje te krijgen. 30 km per uur door een 30 km zone? Je ziet het, ik kan er ook niet veel van maken. Wij hebben het nog niet gehad in de brievenbus, maar het getal zal vele malen hoger zijn bij ons. Mogen wij dan wel harder rijden?

 6. Ellen schreef:

  Ik houd mijn brievenbus in de gaten.

 7. Moeder van Luna schreef:

  Dat heb jij weer!!! LACHEN!!!!!

 8. Nina schreef:

  Hahahaha!
  Ongelofelijk. En daar hebben heeeeel veel mensen over nagedacht en dit is dan het eindresultaat! Triest.

 9. Niky schreef:

  Die wijn, dat lijkt me nou nog eens een goed plan!

  Nieuwe overheidscampagne zou iets met thuisblijven en een heerlijk wijntje moeten zijn. Gesubsidieerd, natuurlijk.

 10. Brillie schreef:

  Iedereen moet belasting betalen. Blauw past bij iedereen.

 11. Luna schreef:

  Dit stukje ging niet over de belasting… het stukje over de belasting komt aankomende week…

 12. Joop schreef:

  Volgens mij wil de overheid dat we minstens 30 minuten per dag gaan fietsen. Da’s goed voor je hart. Maar uit onderzoek is gebleken dat het drinken van (rode) wijn de kans op een hartinfarct ook vermindert. En dat laatste past beter in jouw straatje, vermoed ik.

 13. geert schreef:

  Tja, prachtig stukje en inderdaad: het is een vage boel af en toe bij dat ministerie waar ik ook werk. Mag ik je stukkie op ons Intranet plaatsen? Misschien leert iemand er iets van…..

 14. Cindy schreef:

  Volgens mij betekent die sticker dat je vanaf je dertigste om je hart moet denken, vooral als je zoveel blauwe enveloppen krijgt….

 15. Maurice schreef:

  Het is volgens mij alvast een HINT…Je weet het nooit in Nederland.
  Wat die HINT is…Dat lezen we vast later op je log. whahahahaha.

 16. dré schreef:

  De meeste mannen rijden met een heel ander lichaamsdeel, waarvan de lengte omgekeerd evenredig aan de grootte van de auto.

 17. Joop schreef:

  Dré, dus als ik het goed begrijp, had ik toch beter die Nissan Micra kunnen kopen.

 18. Dré schreef:

  Ik ben zelf zeer content met m’n minicooper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *