web analytics

11

LUNA ZIET PINKPOP VAN EEN AFSTAND

Ik ben nog nooit op Pinkpop geweest. En ik was het ook niet van plan. Ik heb het niet zo op buitenconcerten, behalve dan DanceValley, maar dat komt omdat Dancevalley een xtc-pillen-feest is. En xtc-pillen-feesten zijn sowieso zeer goed te doen of ze nu binnen of buiten zijn. Maar dat komt hoogstwaarschijnlijk door de xtc die ik op dat moment zelf slik. Pinkpop is een bierfeest. En niet dat ik nu zo anti-bier ben, integendeel, maar bier in combinatie met een buitenfeest, nee, dat doet het niet echt voor me. Een hele dag allerlei bandjes bezoeken en dan achteraf ook nog in een tentje moeten slapen, nee. In de rij voor de toiletten, nee. In de rij voor een biertje, nee. In de rij om te douchen, nee. De hele dag buiten, nee. En in de rij om iets te eten, nee. En ik moet ook altijd net plassen op een verkeerd moment bij live-concerten. Dat als ik dan terugkom, dat dan net mijn lievelingsnummer geweest is. Maar het allerergste, van eigenlijk alle concerten of misschien eigenlijk ook wel van het hele leven: er zijn zoveel andere mensen. En dan vraag ik mij constant af: wat doen die hier? Op de een of andere manier heb ik eigenlijk nog nooit optimaal van een live-concert genoten. En dat terwijl ik, als ik naar een live-concert op tv kijk bijna altijd moet huilen, omdat ik de mensen op het podium altijd zo ontzettend intens vind. Vol passie. En dan ben ik ineens helemaal verliefd op iedereen in de hele wereld. Helemaal blij. Nee, als Pinkpop is, dan kijken P. en ik eigenlijk al jaren samen vanaf onze bank naar een televisiescherm. Net als afgelopen maandagavond. Vanaf 19.00 zagen wij diverse bandjes voorbijkomen. Ik keek naar Krezip! Met tranen in m’n ogen. Meisjes worden vrouwen. Zo mooi. En naar The Kooks. En Within Temptation. En Evanescence. Van Iggy Pop kreeg ik kippenvel. En mijn persoonlijke ontdekking van Pinkpop 2007 is Stone Sour. Wat een lekkertje die Corey Taylor, maar vooral: wat een prachtige stem. En het liedje ‘Through the Glass’ heb ik sinds maandag al minstens 50 keer gedraaid. Want het allermooiste van Pinkpop is dat ik alle concerten na kan luisteren en kijken via www.3voor12.nl. Gewoon wanneer ik wil. Dat ik dingen van een afstand bekijk, wil niet zeggen dat ik ze niet intens beleef.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Hans schreef:

  Kijk, die bierfeestjes vind ik dan wel weer leuk. Niet pinkpop, maar een beetje heavier. Veel bier, lang haar en zwarte kleren. Lekker overzichtelijk en geen xtc pillen in de wijde omtrek. Ha, nog een paar weekjes slapen….

 2. inge schreef:

  pinkpop vond ik, als anti-bier-meiske, altijd, als één van de weinige festivals, wèl helemaal top ! maar als mama moet ik er ook nie meer aan denken om daar rond te lopen hoor hahaha en de line up these days [years ?] is ook nie meer mn ding… en thuis kijken is ook gwoon lekker, maar vraag je je dan nie af hoe de smashing pumpkins het er van af hebben gebracht ?!!

  ik wel…

 3. Janssen schreef:

  Lang geleden dat ik concerten bezocht,heb zelfs The Beatles nog gezien :).
  Heerlijk vond ik het !!
  Ik heb een klein stukje Pinkpop op TV gezien en vond het voornamelijk herrie en vooral nat daar…..:):)
  Jammer,Krezip gemist,die vind ik wel errug leuk…:):)

 4. dorus schreef:

  ik ben het helemaal met je eens, behalve als TOOL optreed

 5. jeroen Mooten schreef:

  Op het verkeerde moment plassen kan niet bij een buitenconcert, dat is nou juist zo mooi. Terwijl jij op je
  rent-a-toiletje zit, komt de muziek ongedempt naar binnen knallen. Mis je helemaal niets.

 6. Peet schreef:

  En toch vond ik dat ik het een keer in real life moest meemaken. Dat werd afgelopen weekend. En ik heb genoten! Ja, de regen was een nare bijkomstigheid, evenals de rijen voor de wc, douche, eten etc. Maar het was gaaaaaaaf :-)

 7. angelique schreef:

  Ik vond ook dat ik het een keer mee moest maken. Afgelopen maandag in de regen en de rijen voor de gore plees vielen best wel mee ;-). Het was zeker gaaf. Linkin’ park was gaaf, scissor sisters waren gaaf :-D alles was gaaf maar volgend jaar blijf ik ook fijn op de bank.

 8. Dré schreef:

  Muziek intens beleven acher een beeldbuis (of -scherm)is m.i. onmogelijk. Livemuziek moet je voelen en ruiken. TV is een slap aftreksel voor de watjes. Zelf ga ik al ff niet meer naar pinkpop wegens de slechte programmering, maar ik ga wel ieder jaar trouw 3 dagen naar north sea jazz. Bezoek anders begin september Appelpop maar eens, kun je bij je moeder thuis gaan pissen en een aardappeltje meeprikken, er staat een grote tent dus je wordt niet nat en het is nog gratis ook!

 9. Karin schreef:

  Krezip gisteren in speakers weer eens gezien. heerlijk!

 10. Karin schreef:

  (dat is dus in delft)

 11. docter_dudz schreef:

  Hee Luun,

  Betekend dit dat jij ook een lurker bent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *