web analytics

32

LUNA OP MOZAÏEKCURSUS

Mijn grootste angst; 8 uur tussen een stel keuvelende vreemde vrouwen zitten die onderwerpen aansnijden als ‘ministecken’, ‘de KreaDoe-beurs’ en ‘mannen die niet voor zichzelf kunnen zorgen’. Zucht. Vorige week koos ik er bewust voor. Ik zou een dagcursus mozaïeken gaan volgen en daarvoor moest ik niet alleen 115 euro betalen, maar ook 7 uur met 8 vrouwen doorbrengen, inclusief onze begeleidster K. ‘maar-ik-reageer-ook-op-hé-hoor-ha-ha-ha’. Vrouwen met humor, laat me niet lachen. Doel van deze cursus was het absorberen van zoveel mogelijk informatie over het in elkaar draaien van een mozaïekvloertje en het onder de knie krijgen van zoveel mogelijk tegeltjes-knip-of-snij-technieken. Nu ben ik over het algemeen behoorlijk autodidact. Een uit nood geboren eigenschap, omdat ik bar slecht tegen autoriteit kan. Na een paar minuten weet ik het beter. En dan weet ik het ook écht beter. Of dan weet ik in ieder geval dat ik het anders wil doen. Toen ik klein was ging ik stampvoeten als iemand me iets probeerde uit te leggen wat ik allang snapte. Dat stampvoeten is met de jaren veranderd in een zeer haatdragende blik. Dit keer richting de mozaïekbegeleidster. Want als ik me tijdens een cursus van 7 uur eerst een half uur in een rommelige toestand zonder koffie begeef en daarna een half uur moet luisteren naar een oninteressant verhaal over de geschiedenis van de mozaïek, dan heb ik eigenlijk al geen zin meer. Tel daar een ‘gezellige’ lunch van 1,5 uur bij op en ik ben in staat om de tegeltjes van de rest van de cursisten tegen de muur kapot te smijten. “Oh, was dat niet de bedoeling dan?” Maar ik bleef rustig. Adem in, adem uit. En ik heb bést wat geleerd. Heus wel. Maar € 115,- was het me niet waard. Daar had ik beter een boek, een stapel tegels en een tegeltang voor kunnen kopen om daarmee zelf aan de slag te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. bicat schreef:

  Of lekker een avondje naar een Zwitsers restaurant! Voor die 115 euro, dus.

 2. Lennard schreef:

  Of ga zelf die cursus geven.
  Heb je ook zo het geld terug…

 3. Evil Arie schreef:

  Gaap

 4. Jenny schreef:

  Dat moet dan toch wel een uitgebreide lunch geweest zijn!

 5. Elisabeth schreef:

  Maar, maar…

  bij ‘Wie is Luna?’ staat toch:
  Luna is gek op Ministeck.

 6. Daniël schreef:

  Een nieuw dieptepunt …

 7. H(...)f schreef:

  Terwijl de overeenkomsten tussen Ministeck en Mozaîek toch behoorlijk groot zijn. Dus je handelde wel met voorkennis. Eigenlijk.

  Heerlijk verhaal!

 8. Suffie schreef:

  Voor 115 euro organiseert Suffie een avondvullende oppascursus, inclusief overnachting en maaltijden. Gegarandeerd leuker en uiteindelijk een stuk voordeliger..!!

  Is dat wat??

 9. Luna schreef:

  Alleen als kleine Suffie raadt weet met een hamer en wat tegeltjes!

 10. Suffie schreef:

  Dat is eigenlijk een afzonderlijke workshop, maar daar is over te praten…

 11. Kiers schreef:

  Het is niet een kwestie van een verdergaand proces. Het is meer een terugkerend gevoel, een visieuze cirkel dus. Ik heb al eerder met de bek vol tanden gestaan, hier.

  Bij het horen van 115 Euro, gepaste tegenzin, 8 kwakende vrouwen en moziek valt bij mij de mond weer open. En dat allemaal uit eigen en vrije wil?

 12. CiNNeR schreef:

  Suffie instrueert zijn oppas wel errug extreem ;)

 13. carin schreef:

  Volgens mij heeft Suffie een IP ban bij de plaatselijke oppascentrale te pakken ;-) De moeders in Almere zijn allemaal op hun hoede als ze kerels in udopak op de motor zien voorbijscheuren…

 14. Ivoren_Toren schreef:

  Wauwelen doe je zelf als de beste, Luna.

 15. Ivoren_Toren schreef:

  Wauwelen doe je zelf als de beste, Luna.

 16. Minca schreef:

  Illusie armer, ervaring rijker?!

 17. blue schreef:

  mijn schoonzus en zager kunnen donders leuk mozaieken, zónder cursus en zonder ministeck ervaring

 18. blue schreef:

  ehhhh…die zager…dat is dus mijn zwager :)

 19. Niky.nl schreef:

  Mozaiken is stoer!

 20. Martin schreef:

  Heb ’t al gedacht vanaf het moment dat ik Uwes weblog ben gaan volgen, nu een klein jaartje geleden. Hier is een eigenwijs driftkikkertje aan het werk ;).

 21. GRAPJAS schreef:

  Er is er maar één die alles beter weet en dat ben ik!

 22. Ivoren_Toren schreef:

  Grapjas.

 23. Koos schreef:

  @ Luna: ‘Alleen als kleine Suffie raadt weet met een hamer en wat tegeltjes!’
  En jij bent redacteur? Oei.

 24. Suffie schreef:

  Het wonder van de drukproefcorrecties…

 25. lahmebeer schreef:

  er stond echt een geweldige zin in je post, ik weet niet of je het zelf al gezien hebt of zelfs expres gedaan hebt, maar hij is prachtig!!

  Komtie: “Vrouwen met humor, laat me niet lachen.”

  Heerlijk, en dat uit de mond van een vrouw!!

 26. Jaco schreef:

  Uiteraard heeft Luna die zin express zo geformuleerd. Wat denk je wel? Dat zij bij toeval zo briljant is en duizenden bezoekers trekt? Luna is echt een goede schrijfster en ze wordt steeds beter!

 27. Ivoren_Toren schreef:

  Luna ‘trekt duizenden bezoekers’.
  Luna is geen bordeel, Waco Jaco.

 28. eddy kledder schreef:

  Voor € 115,- leer ik je alles wat je maar wil, met of zonder kwakende vrouwen erbij.

 29. Paul schreef:

  Heel suggestief Eddy. Of was het zo niet bedoeld?

 30. eddy kledder schreef:

  sorry…

 31. Paul schreef:

  Errug leuk, je virtuele wederkomst met bijpassende feauteau.