web analytics

6

LUNA OP DE PARANORMAAL BEURS

“M.”, zeg ik, “ik trek dit slecht. Iedereen zit me heel intens aan te staren. Ze zien gewoon dat m’n aura en m’n karma helemaal de verkeerde kant op staan.” Vriendin M. en ik bevinden ons in een sportzaal op de Boelelaan in Amsterdam. We zijn op de Paraview, een paranormaal beurs. In de sportzaal staan zo’n 100 keuken-klaptafeltjes en achter ieder tafeltje zit een mens-met-een-gave. Om zich te onderscheiden heeft ieder mens-met-een-gave een verschillend wierookstokje branden. “M.”, zeg ik, “ik word een beetje misselijk van al die verschillende wierookjes.” Op de tafeltjes van de mensen-met-een-gave staan wierookhouders, waxinelichtjes, kaarsen, bakjes met visitekaartjes en een stapeltje folders. Het valt me op dat de meeste mensen-met-een-gave, niet 1, maar meerdere gaven hebben. Count your blessings! Numerologie, handlezen, tarot, channellen, automatisch schrift, iris-lezen, zandlezen, aura-lezen, chakra-healen; sommige kunnen het allemaal. Deze mensen zien de dingen allemaal heel helder volgens de foldertjes die ik doorlees, maar voor mij is dit een sportzaal vol oplichters, charlatans, vage types en geitenwollen-sokken. Wanneer we langs de keukentafeltjes lopen horen we steeds dezelfde zinnetjes: “Je hebt een moeilijke tijd achter de rug hè?, “Je moet leren om beter voor jezelf op te komen!”, “Je bent zelf je beste vriendin. Onthoud dat goed!” of “Je kan nogal moeilijk ontspannen hè?” Vriendin M. en ik hadden van tevoren afgesproken om voor de complete paranormale beleving te gaan. Om het allemaal gewoon even lekker te laten doorkomen. Om tarotkaarten te laten leggen, onze hand te laten lezen, aura-foto’s te laten maken en als we nog iets anders paranormaals uit deze dag konden slepen, dan gingen we er gewoon voor. Na een bakje koffie ben ik genoeg geacclimatiseerd en er helemaal klaar voor. “Ik ben er helemaal klaar voor”, zeg ik tegen vriendin M., “ik ga voor de chakra-healing. Kom. We gaan.”
www.paraview.nl

Wordt vervolgd…

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Patser schreef:

  HAHAHA! Fijn hoor, heb je dan niet meteen zin om ze uit te dagen?

 2. tijger schreef:

  “Je hebt een moeilijke tijd achter de rug hè?” Het is ook zo makkelijk… De mensen die naar zo’n beurs gaan, hebben dat idd. Als je lekker in je vel zit, ben je niet opzoek naar de dingen die op zo’n beurs worden aangeboden. Brrrr, jij liever dan ik.

  Grtz,

 3. novecento schreef:

  tiswa , hoe zeggen ze het oh ja all this monkey on your shoulder.. nou ik ken er 3 ‘horen, zien en zwijgen’ en daar ben ik op eigenwijze gezellig druk mee. Trouwens ‘chakra -heling’ is geen slecht keus, luna, dunkt mij. Dat is erg subjectief ,uiteraard. He, de 3 Dolle Dagen komen er an. Niet missen, he ?

 4. buurman m schreef:

  De buurman vraagt zich af of je d.m.v. die chakra-healing nog in contact bent gekomen met je kut.

 5. artgrrl schreef:

  Gewoon last van biochemische straling, kan gebeuren he…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *